Знаем къде са две от лицата, виновни за атентата в Сарафово!

Внасят обвинителния акт по случая до март 2014 г., каза Цацаров
Обновена: 12 сеп 2013 16:33 | 12 сеп 2013 10:52, Красимир Ангелов
61
Знаем къде са две от лицата, виновни за атентата в Сарафово!
Сотир Цацаров. Снимка: Булфото

"Знаем къде са две от лицата, виновни за атентата в Сарафово. За третото лице в момента се провеждат действия за разкриване на самоличността му", обяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров преди днешното заседание на ВСС.

По думите му те се намират в държава, в която са налице способи на международната правна помощ, по силата на която могат да бъдат поискани, за да бъдат екстрадирани в България. Засега обаче за екстрадиране или какъвто и да е друг начин за довеждането им в България прокуратурата не е предприела мерки, но според Цацаров ще бъдат използвани всички възможни методи тези двама души да бъдат доведени в страната ни до края на годината.

Обвинителен акт за атентата в Сарафово вероятно ще бъде внесен в първите три месеца на следващата година, обяви още обвинител №1. Той бе категоричен, че прокуратурата ще направи всичко възможно това да стане в посочения срок.

Още по темата
Цацаров добави, че ако тези лица бъдат предадени на българските власти, те ще бъдат изправени на съд. Ако не бъдат предадени, съдебният процес ще трябва да протече в тяхно отсъствие.

"Трябва да дадем ясен сигнал, че този тероризъм среща нула толерантност в България и в крайна сметка се наказва, както законът го изисква", заяви още главният прокурор.

"Имаме два варианта – да водим разследването, да установим, че имаме извършители, които не могат да бъдат изправени пред съд физически, както и неизвестни извършители, и в крайна сметка евентуално да спрем разследването до разкриването на всички.

Другият вариант е да търсим възможности по международна правна помощ да осигурим поне известните ни лица, за които имаме безспорни доказателства, че са виновни, макар и в качеството си на помагачи. Ако не можем да ги изправим физически, ще ги изправим задочно. Но ще дадем ясен сигнал, че в България такова разследване приключва с присъда", добави Цацаров.

"Президентът получава регулярна информация от мен за това какъв е ходът на разследването с оглед на това, че това разследване касае малко или много националната сигурност. Друг е въпросът, че самото разследване е в ръцете на прокуратурата", допълни още обвинител №1.

По думите му съвсем естествено е разследването да се води, за да се стигне до съд за виновните.

"Нашето намерение действително е да стигнем до съд. Обвинителен акт би следвало да бъде внесен в недалечно бъдеще", посочи Цацаров.

Както Dnes.bg ви съобщи, в края на юли МВР обяви, че са идентифицирани двамата души, за които се предполага, че са свързани с атентата срещу автобус с израелски туристи на летището в Бургас, извършен преди година.

Това са Мелиад Фара (Meliad Farah, известен също като Hussein Hussein), роден на 05.11.1980 г., австралийски гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан (Hassan El Hajj Hassan), роден на 22.03.1988 г., канадски гражданин, съобщи МВР.

При пребиваването си в България те са се регистрирали в хотели и квартири с фалшиви самоличности със следните имена: Brian Jeramiah Jameson, Jacque Philippe Martin и Ralph William Rico, като са наемали и автомобили, ползвайки тези самоличности, смятат разследващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
*ati glupavite balgari deto pishat tuk.A prokurora,glavniat de,e palen tapanar.Taka li se govori za teroristi, mojesh da hvanesh ili dovedesh v BG po sporazumenie s druga darjava?Znaesh neshto?Znai si go i si varshi rabotata,a ako nesnaesh kak se "varshi rabotata",poiskai ot pravitelstvoto da te izpratiat na KURs pri izraelcite v Mosad.Kato se varnesh ot tam sam shte se otkajesh da si tova koeto si dnes-SMESHKO!
54
2
 
0
 
! Отговори
:) преди 10 години
До ShopЦацко плюс Бюрека и Убавото Майче.
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човече, тия отдавна не са между живите! Ал Кайди представящи се за Хисбуласи, финансирани и подсигурени от ЦРУ и ЧЕРЕП И КОСТИ! Задочни дела и ясни маркери- ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛАЦИ!
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе този от както е главен прокурор дали е свършил за 2лв. работа ?
51
2
 
1
 
! Отговори
nhgvetz преди 10 години
"да търсим възможности по международна правна помощ да осигурим поне известните ни лица, за които имаме безспорни доказателства" - Сотир Цацаров лъже!Ако имаха безпорни доказателства,където и да са,вече щяха да са в затвора.За терористи даже не е нужно договор за правна помощ!
50
2
 
0
 
! Отговори
voodoo преди 10 години
И аз знам къде са.Двамата са на планетата Земя.
49
3
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Цацко защо още не е подсъдим за манипулиране на парламентарните избори?
48
2
 
11
 
! Отговори
Читател преди 10 години
Доста криминалета съм изгледал и изчел, но никъде съответните полицейски служби предварително не са съобщавали за намеренията си по разкриването на престъпления, камо ли пък да съобщят имената на заподозрените за извършено дадено престъпление. Може би там се крият и причините за успехите им.
47
3
 
15
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
каква прокуратура, какви пет лева бе хора тези хора не могат да вкарат в затвора един *** хванат с релса от БДЖ -то, пуснаха Маргините и не знаят къде са братя Галеви, почнали да се занимават с международен тероризъм ха,ха. Като знаеш толкова г-н гл. прокурор какво стана с бюлетините от Костинброд?????
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kolko ot politicite sa s nadnormeno teglo ( V Kg i bankovi smetki ) i za6to... ? ( Osobeno v Bulgaristan ) xaxaxxaxaaaaa....Ovceeeeee ste bre ,ovceeeee...
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както е надигнал чашата явно много е силен и знае вече!
44
2
 
0
 
! Отговори
кравар до 47 преди 10 години
Кое от написаното не ти стана ясно????
43
3
 
2
 
! Отговори
До Кравар преди 10 години
Наистина си кравар - простото си е просто. Както казват - *** човек и силен вятър спиране нямат.....
42
3
 
4
 
! Отговори
кравар преди 10 години
Само си представете че атентата бе извършен в щатите или израел....е смятай че нямаше да разправят наляво и надясно че са разбрали кои двама човека стоят зад атентата а просто щяха да ги хванат за гушите и щяха да ги изправят пред който и да е щатски съд пък независимо в коя държава се мишкуват..а ако окажат съпротива...справка осама...
41
2
 
10
 
! Отговори
И аз знам къде са преди 10 години
Нека позная! Крият се в Сирийската планинска верига "Тора-Бора". Затова, нека Израел, с помощта на САЩ нападне Сирия и след 10г ще ги намерят, убият и хвърлят в океана, без да кажат на никой! Всяка прилика с Осама е случайна.Понастоящем се придвижват на мулета и стрелят със стари руски пушки и затова сателитите на най-развитата технологично нация в областта на следенето не могат да ги хванат.
40
2
 
6
 
! Отговори
Хм преди 10 години
"За третото лице в момента се провеждат действия за разкриване на самоличността му"Е като знаете къде са първите две лица, отивате при тях, хващате ги за гушите и стискате докато не кажат кой и къде е третото!!! Мързи ви да го направите, или не искате, или давате преднина на първите 2 лица да офейкат та да ви е по-интересно после?
39
2
 
4
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Понеже темата не ме интересува никак , искам да споделя нещо друго.В ТОЗИ САЙТ Е ПО-ТЪПО ДА СИ РЕГИСТРИРАН , ОТКОЛКОТО ДА НЕ СИ , ЗАЩОТО КОГАТО СИ НЕРЕГИСТРИРАН СПОКОЙНО МОЖЕШ ДА СИ ПРИЛАГАШ ТРИКА С COPY & PASTE ЗА ДА МОЖЕШ ДА СЕ ИЗКАЖЕШ ПО НЯКОЯ ТЕМА , А РЕГИСТРИРАН ЛИ СИ , НЕ СТАВА. ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ МЯСТО ЗА КОМЕНТАРИ. МИНАХ СЕ ДА СЕ РЕГИСТРИРАМ !
38
2
 
7
 
! Отговори
К преди 10 години
Мега зле, тука една измамница Даниела Гьошева не могат да вкарат в затвора при безпорни доказателства, че е измамила маса народ вече 6-7 години, тръгнал за тия да ми обяснява, първо в твоя двор погледни шматкааа Цацарова , всичката ви е такава , по долни сте и от най големите престъпници и терористи !!!
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Site Vulgarsko pre-pre-preeeez Ganyo...xaxaxxaxaaaaaaa
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров кога ще има осъден Български политик заради престъпленията им ? НИКОГА!ТЕ ВСИЧКО ПРАВЯТ "ЗАКОННО"