Задържаха на границата ни с Турция 30 сирийци

Още 27 нелегални емигранти са опитали да влязат у нас
19
Задържаха на границата ни с Турция 30 сирийци
Сирийски бежанци в лагера в Любимец. Снимка: Ройтерс

Служители на ”Гранична полиция” са установили 57 лица, преминали нелегално турско-българската граница, от които 30 са граждани на Сирия, за последното денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 1930 лица. Към момента той е надхвърлен с 400 места.

Още по темата
По информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск, основен проблем в работата РДГП – Елхово е невъзможността за своевременно настаняване на лица с изтекли заповеди за задържане в транзитните центрове на Държавна агенция по бежанците и специализираните домове на Дирекция „Миграция” – МВР.

Продължава оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване.
БЧК има готовност да започне национална кампания за набиране на финансови средства.

Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Минирайте проклетата граница. Не ни трябват повече ***. 1100 лв за месец за всеки - да ги удържат от депутатските заплати. ***. На майка ми пенсията е 300лв а е работила цял живот. Не ги искаме тук тия араби.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А в Гърция дали влизат? ...
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аххх, защо не се върне 1993г и да премине ***,когато аз съм наряд.Такъв бой съм ги прал,че акъла му се взимаше на ***.Като ни вдигнеха по,,задействие на клона,,в 2ч.сутринта и ни разиграват до към 6ч докато ги хванем,познайте дали ми трябваше преводач да го разбера какъв е и за какво се бори.
14
1
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 10 години
***, кой мислиш , че ги е заловил- баща ти ли? Нали гранична полиция, но са ги хванали като са минали границата. Ти имаш ли представа какво е граница- те не са минали през ГКПП, то а през горите и храстите. Нямат право да ги върнат защото турция отказва да подпише с нас договор за реадмисия- т.е. да им ги връщаме
13
0
 
8
 
! Отговори
до 10 преди 10 години
Не е така- по Женевската конвенция, бежанци се водят за СЪСЕДНАТА НА ДЪРЖАВАТА ВЪВ ВОЙНА, за останалите- те са имигранти, незаконно преминали границата ни. нека да боравим с понятията коректно и да не манипулираме обществото с цел да ни натрапват повече имигранти. А и вса пак 30 от 57 души са сирийци, а другите какви са????
12
1
 
4
 
! Отговори
Голата истина преди 10 години
Ем пак другите ни виновни"Турците що не си пазели границите" а нашите търтеи по границата вместо да жулят водка и да махат сланина да се огледат малко ,но и те са в комбина с каналджиите естествено ,а и самите те са каналджии в извън работно време.....
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НагоренПопокатепетъл-ТОГОВА ДА ГИ ЧАКАТЕ НА ВЛАКА ИЛИ ГО СПРЕТЕ ,ПОВРЕДЕТЕ ЛИНИЯТА ,ИЗВАДЕТЕ РЕЛСИТЕ СПРЕТЕ ДВИЖЕНИЕТО
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРАВЯ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ,ТИЯ ПРЕДАТЕЛИ САМО ЩЕ НИ НАПЪЛНЯТ С ОЩЕ *** ,НАЙ ДОБРОТО КОЕТО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ Е ДА СТАНЕМ ОТ СТОЛОВИТЕ И ДА ОТИДЕМ НИЕ ДА СИ ПАЗИМ ГРАНИЦАТА И ВСИЧКИ НЕЛЕГАЛНО ПРЕМИНАЛИ ДА ГИ ВЪРНЕМ ОБРАТНО ,АКО НЕ ИСКАТ С ДОБРО С БОЙ -ДРУГА УПРАВА НЯМАААААААААА
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Данъкоплатеца ще трябва да се бръкне за нови 57 х 1165лв на месец за поредните лапачи.
8
4
 
1
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Проблемът със сирийците е, че ние ги хващаме вече на наша територия. Там са едни треви, едни храсти, пълен пущинак. И когато влязат при нас, нямаме право вече да ги връщаме. Според международните конвенции граждани на една страна, където се води война, са бежанци и сме длъжни да ги приемем на наша територия, да ги защитим. Турция не иска повече бежанци, вече има 500 000, а всеки ден прииждат още. Заради това по-платежните ги насочват с влака до Одрин и после в България, ЕС.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то туйййййййййй нещо ни държава ,пълен бърдак , ами незнам защо още ги държим тия червени *** ,нямам думи ,истенски съжелявам ,че в този момент няма 111111111111 ТЖИВКОВ
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страхотна държава сме, няма що! Защо не се изпрати дипломатическа нота до Турция? Техните граници защо не се охраняват, ами каналджиите шарят като в собствения си двор?? Явно за турците е много важно да ни вкарват колкото се може повече мюсюлмани в страната, защото нарушителите на границата са 99% мюсюлмани!!! И стига сте говорили за бежанци! Става дума за нарушители на границата, едно време се стреляше на месо, не им осигуряваха екстри, повече от тези за населението!!!!
5
0
 
24
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Както разбирам от статията, не само са се опитали, но са и влезли. Щеше да е само опит ако ги бяха върнали обратно. Не разбирам защо не ги връщат, а ги колекционират. Щом са минали граница нелегално, значи са нарушители, а не имигранти.
4
0
 
20
 
! Отговори
Радост преди 10 години
Ужас - неграмотни арабчуги превземат Родината ни
3
0
 
12
 
! Отговори
chach преди 10 години
navremeto za zaloven na granisata davaxa otpuska.
2
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ами то граница има ли,че да не я минат???Разграден двор!!!
1
0
 
9
 
! Отговори
chach преди 10 години
i bez da gi zadarjate te sami 6te se predadat.ne gi zalaviaite da vidim kakvo 6te praviat..