Минаваш на червено - 1000 лева глоба

БСП готви десетократно увеличение на санкциите по пътя
295
Минаваш на червено - 1000 лева глоба
Снимка: Булфото, архив

Десетократно увеличаване на глобите за някои нарушения на пътя и редица ограничения за младите шофьори, предвижда проектът за нов закон за движение по пътищата, който трябва да влезе за гласуване през март, съобщи бТВ. Проектът е на депутатите от БСП.

1000 лева да стигне глобата за минаване на червено при определени условия, предвижда законът. Планира се и въвеждане на санкция лишаване от книжка до живот.

Вносителите предлагат шофьорите със стаж до шест месеца да нямат право да карат по магистралите, както и между 22 часа и 6 часа сутринта. Докато не направят една година зад волана пък не трябва да возят повече от двама души.

Предложенията предстои да бъдат подложени на широко обществено обсъждане, преди новият закон да бъде внесе за гласуване в парламента. Сегашният ЗДП е променян 49 пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още по темата: глобаДвижениепътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
12
 
! Отговори
ББ преди 10 години
сега да се направи и миниманалната заплата 1000лв.и всичко ще е ок.Да можем да си плащаме глобите,инък от де...
186
1
 
9
 
! Отговори
Фарс преди 10 години
Част от този бъдещ закон ще бъде поредният повод Европа да ни глобят отново-нас данъкоплатците. След като спрат на наша магистралата германски или френски *** взел вчера книжка и го глобят, а после го накарат да мине по обиколен маршрут. После обаче някой ще се тупа в гърдите, че е внесъл мнооого предложения за промяна в закона. По-добре би било да въведат още няколко допълнителни часа за курсистите и част от изпита да бъде: "поведение на шофьра на магистрала".
185
3
 
8
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
Абе, на тия комунисти съвсем им изпушиха птичите мозъци. Кой средностатистически български гражданин ще плати глоба от 1000 лева (или 500 евро)?!! В Германия глобата за минаване на червено е между 90 и 360 евро, във Великобритания е 1800 паунда (към 2100 евро), в Италия е между 150 и 600 евро, във Франция е 90 евро. Не е проблема в нарушителите! Проблема е в подкупните контролиращи органи! И 50000 лева да направят глобата - ефекта ще е близък до 0, просто щото никой няма да отчита нарушения.
184
2
 
11
 
! Отговори
Едно добро нещо преди 10 години
Най-хубавото е, да се спрат пресичанията на червено иособенно на пешеходна пътека. Колко пъти съм изтръпвал, минаваш на зелено по пешеходната пътека, а някой си вагабонтин с кола, налетява на тебе и те принуждава да се спасяваш по възможно най-бърз начин. На всичкото отгоре ти се хили. А до него мадамче, също ухилена до ушите. Браво, на това трябва да се сложи край. Не 1000, дори 10 хиляди за такива нахалници.
183
2
 
22
 
! Отговори
Поп. преди 10 години
Ако тези промени станат реалност Перник ще стане пешеходна зона
182
1
 
17
 
! Отговори
Малко е! преди 10 години
При такива солени глоби рязко ще спаднат отчетените преминавания на червено. Като с магическа пръчка. Просто няма да се отчитат.
181
4
 
18
 
! Отговори
Оставка! преди 10 години
Нали уж книжката ти дава правоспособност да управляваш МПС. Какви са тия простотии - хем имаш книжка, хем не можеш да караш! И какво по-точно обуславя десетократното увеличение на глобата? Ако е един вид "превенция", по-добре да вземат да си ремонтират дупките, да си подновят хоризонталната маркировка, да преосмислят вертикалната и да си премахнат незаконните "легнали полицаи".
180
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото вземаха по 50 лвюза хвърлен фас,толкова и тук ще вземат.......
179
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dali ima druga darjawa s takiva zakoni?А ако Брюксел поиска да скочим от прозореца? Dali trqbva da se izpulnqvat nqkoi zakoni?
178
5
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
До този от Лондон :... Според теб комунистите не карат автомобили и за тях няма да има глоби !!! Тук си напълно прав , те винаги ще се оправят и ще преминават не само на червено , ще си карат и с бесни скорости и хич няма да им пука защото за тях законите никога не са важали и няма да важат ... Еее нали са техни !! Но ти От Лондон , когато се върнеш на село в БГ , дано те ужулят с 1000 паунда , друго не заслужаваш за изказването си .....
177
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има си изложен отчет в интернет- виж в нета, помня, че когато получи двата милиона и имаше заплахи за убийство ако не ги даде на този и онзи, а той взе че публикува на един хост всички разходи и копия от фактури + някаква таблица за начално и крайно салдо- гледах го на гугул беше обикновена таблица на ексел направена. А иначе нямам представа, защо само еъв фейса има активност- гласа ми беше протест срещу цирка в НС и лисата на резултати от всии управления- който и да е САМО ДА Е РАЗЛИЧЕН
176
3
 
5
 
! Отговори
до 199 преди 10 години
Можеш ли да ми кажеш след като Светльо Витков няма партийни структури респективно разходи,защо не върне партийната субсидия.Доколкото знам единствената му партийна активност е концентрирана във фейсбук
175
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласувах за Светльо Витков понеже не живея в Бг, а и нямам намерение да се връщам- Обаче, КОЯ ПАРТИЯ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ- ГЕРБ, кой пое щафетата- БСП+ДПС. Какво правят тея след повече от 100 дена протести - ВКАРВАТ ВИ ГО... еее ми тогаваа- ще го поемате! Провоатор съм и си търся червени гласове с пале надолу, иначе щях да напиша нещо хвалебствено, понеже смятам,ч е сайта е депесарски, и СПАС ше ми лепне един "Вход/Регистрация"
174
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това важи ли и за пешеходците които пресичат на червено или само за водачите???????????????
173
3
 
6
 
! Отговори
Привет от Амстердам преди 10 години
Кой дава право на грухливите селендури глас? 2000 лева най малко.Нещастни ***-или в Европа или вън.
172
7
 
6
 
! Отговори
London calling преди 10 години
Единствено от тази глоба ще спечели обикновеният български гражданин,Майка с дете,пенсионер и други. Кой ще загуби-нахъсани герберски,дрогирани и алкохолизирани нещастни селяни които си мислят че понеже са се заселили в големите градове могат да правят каквото си искат.
171
1
 
22
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Това се отнася за камионите и автобусите. Притежателите на джипове и всякакви скъпи коли да не се безпокоят, даже ако стане грешка, парите ще им бъдат върнати.
170
3
 
4
 
! Отговори
ilian_krastnika преди 10 години
to s taq inflaciq nishto chudno globite da stanat 1000 ,3000,5000lv haha...strashno eeee...podgotvqt ni psihicheski
169
6
 
13
 
! Отговори
London calling преди 10 години
Мисля че 1000 лева са малко. Кое е по ценно човешки живот или че герберска мутра закъснява за поредната коктейл парти?
168
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
честито на гласувалите за диктатурата