Минаваш на червено - 1000 лева глоба

БСП готви десетократно увеличение на санкциите по пътя
295
Минаваш на червено - 1000 лева глоба
Снимка: Булфото, архив

Десетократно увеличаване на глобите за някои нарушения на пътя и редица ограничения за младите шофьори, предвижда проектът за нов закон за движение по пътищата, който трябва да влезе за гласуване през март, съобщи бТВ. Проектът е на депутатите от БСП.

1000 лева да стигне глобата за минаване на червено при определени условия, предвижда законът. Планира се и въвеждане на санкция лишаване от книжка до живот.

Вносителите предлагат шофьорите със стаж до шест месеца да нямат право да карат по магистралите, както и между 22 часа и 6 часа сутринта. Докато не направят една година зад волана пък не трябва да возят повече от двама души.

Предложенията предстои да бъдат подложени на широко обществено обсъждане, преди новият закон да бъде внесе за гласуване в парламента. Сегашният ЗДП е променян 49 пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още по темата: глобаДвижениепътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
8
 
9
 
! Отговори
От истинска Европа преди 10 години
Хайде,мамините синчета на герберските мутри татковци с джиповете които се мислите за номер едно вашето време свърши.България е Европа и вашите своеволия свършиха.Няма повече селски тарикати-плащаш 1000 лева и другият път ще се замислиш дали да минеш на червенио и убиеш невинно дете.На боко и цецо няма да им хареса-те си шпорат както си искат с бронираните коли платени от вашите данъци, мислят си че още владеят страната.
166
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще има да вземат.
165
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За глобите съм съгласен да са големи, защото има много нагли шофьори. Как обаче ще се определя стажа зад волана? Времето изминало след придобиването на книжката ли? Ами ако през това време не си карал, пак ли ставаш по-опитен след 1 година?
164
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а камунетата и те ли ще плащат тази глоба или за тях пак няма да се отнася?
163
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО!Сега направете и поредната"полиция",да дебне със снайперисти по кръстовищата и направо с карабина в главата,на място!Браво! М.А.Л.О.У.М.Н.И.Ц.И!!
162
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1000 лева глоба хахахахаха... :) Може..може... Ноооо ако мина през дупка и си чупя колата - 5 г затвор за чиновника, който е допуснал съществуването на дупката! Също не е лошо да се обмисли и екзекуция за държавен служител взел подкуп в голям размер, а тези с по-малките размери подкупи да лежат да кажем..хайде от мен да мине 10 г. на строг режим...Искайте хора! Държавата това сте вие, а не разни там *** пръдльовци в парламента! Искайте защото те също искат както виждате!
161
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора,Не се карайте.Тук става въпрос не за санкциониране на нарушение ,а за събиране на пари.Това е страшното.Иначе нарушенията трябва да се санкционират.И при това жестоко.Но за това което готвят. Нямам думи.Всекидневно се извършват стотици нарушения пред очите на полицията.10% са извършени от самата полиция.И не се вземат никакви мерки.Предполагам ,че всички сте виждали патрулка с изгасени фарове,без колани и говорене по GSM-а в движение.Някой нещо да опонира .......?Няма.Благодаря
160
2
 
17
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
ха-ха-ха..червените си вЕрват все повече,това е добре,започнаха да губят представа за реалността,ще ме амбицират да прежаля някой лев,ама да накарам някой и друг *** да пресече на червено пред полицай за да видя как ще го глоби 1000 лв..защото те в градския транспорт пътуват без билет и никой не може да ги накара да купят билет от 1 лв дори..но нали сега на българите им се стовари и бежанци да издържат,трябва да се пълни бюджета все от някъде
159
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са го измислили само гербери като провокация ... , а иначе звучи много извратено с този депутатски стандарт в размера на глобите.
158
4
 
6
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
174бъркаш европа с ирак
157
2
 
20
 
! Отговори
666 преди 10 години
В Бълагария с големи глоби няма да стане, просто хората няма да платят 1000 лева , то няма от къде! Даже ефекта ще е обратен, съвсем нищо няма да се събере. Че има безподобни на пътя е ясно, но не глоба, а съд и ефективни присъди! Поне на кариерата ако не в панделата, за 1-2 години и да го видим как пак ще прави дрифт на централни кръстовища!
156
5
 
10
 
! Отговори
Павр преди 10 години
Маммичката ви данаилпапазовска!
155
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да се въведат дни и часове за забрана на частните автомобили. Европа е въвела тази прасктика и всички са доволни. Въздухът е отровен в столицата ни и в толемите градове.
154
4
 
10
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
пълни *** - 3 работни заплати за едно минаване на червено - а ако замръкнеш на пътя - спиш там - после пак гласувайте за бсп или не гласувайте, за да са на власт
153
5
 
15
 
! Отговори
666 преди 10 години
Абе кратуни бетонни комунистически, вземете мерки да не се купуват книжки и хората да излизат след курса и изпита наистина научени да карат!!! Също периодично водачи дето зяпат джама на москвича или ладата на баща си от 68г., да минавата някакви контролни изпити. За мен човек който кара с 45 извън града е по-опасен от тоя дето е със 120. Не мисля че в БГ има някой глобен за несъобразена ниска скорост! Но си знам, че ще свършите обичайното за вас-НИЩО! Какво ли друго сте правили някога..
152
4
 
4
 
! Отговори
Abe_tiq_ludite_BSP преди 10 години
До redordeadAbe pich , ti mai nqmash knizhka be brat mi. Tuka problema na horata ne e che iskat da pravqt narusheniq i da plashtat po 20-30 lv. Tuka problema e che kato te sprat policaite i nqma "ama az minah na zeleno, ne shta da vi davam 300 lv". Tova e zhivo bezumie. Prav si che ima *** ama te dali 200/ 20 000 , vse im e taq. Ne moga az edin mesec da rabotq za nqkogo shtoto taka mu hrumnalo men da odranka i posle nakraq i danacite 400 lv kato platq , ami decata trqbva i te da qdat !
151
8
 
9
 
! Отговори
От истинска Европа преди 10 години
Вие какво искате, европейска държава с африкански закони? В нормалните страни само да паркираш колата си по-близо до тротора от колкото трябва ще ти праснат 50-60 евро. В България червендалисти селендури паркират на тротоара и минават на червено с каквато си искат скорост. Малко е 1000 лева.
150
1
 
11
 
! Отговори
празни приказки преди 10 години
Тези санкции са само една пудра, сътворена за пред западните държави. Истината е, че никой не е наказван за преминаване на червено. Днес вечерта, към 18:45 полицаят, който дежуреше на Орлов мост се направи, че не вижда една наконтена дама, пресичаща на червено в стил "Ай че бързам." Да, точно така изглеждаше ситацията, уж интелигентна, но с *** изпълнение!
149
1
 
26
 
! Отговори
bg преди 10 години
"1000 лева да стигне глобата за минаване на червено при определени условия" . Тези условия са познати от много време - ако си наш човек-няма глоба, ако си случаен редови българин - глоба от 1000 лева...и имаш право да се оплачеш на арменския поп.
148
9
 
12
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Като чета коментарите,95% сте нещастници който хем искат к.ра в п..ката хем душата в рая.Не може да искаш да има правила и закони а самият ти да се опитваш да ги заобиколиш.Бъдете добри хора.В моя град никой не санкционира за нищо,нито за фарове нито за светофари нито за нищо,това не ме кара да си гася фаровете и да спазвам правилата и да съм толерантен.Променете себе си първо.Държавата са хората а не правителството.Успех на всички.