"Българската Коледа" помага на 485 деца

Кампанията достига до все повече деца, обяви Екатерина Захариева
22 дек 2013 18:49, Красимир Ангелов
18
"Българската Коледа" помага на 485 деца
Екатерина Захариева и Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Общо 485 деца кандидатстват тази година за помощ от благотворителната кампания "Българската Коледа", обяви пред bTV Екатерина Захариева - секретарят на президента Росен Плевнелиев.

Тя разкри повече подробности около инициативата, която ще подобри постижението си от миналата година, когато стигна до рекордния брой от 358 деца.

"Българската държава прави каквото може за българските деца, но това не е достатъчно. За някои от родителите "Българската Коледа" е единствената надежда", посочи Захариева. Според нея подобни кампании фокусират вниманието към българското здравеопазване.

Захариева посочи още, че в тазгодишното издание на кампанията ще се фокусира върху децата с проблеми със слуха и зрението.

"Ще закупим апаратура за ранно диагностициране на проблемите със слуха и зрението за всички 28 областни града, както и апаратура за лечение за болниците в Стара Загора и Плевен, искаме да подпомогнем и болниците, в които се осъществява оперативната намеса по отношение на слуха, както и болницата в София, където се правят операции за зрението", допълни тя.

Захариева изрази мнение, че „Българската Коледа“ в последните години стига до все повече и повече нуждаещи се деца. "На все по-малко се казва „не” и те обикновено се насочват към Фонда за лечение на деца. Когато заболяването е рядко, се търси помощ на съответни специалисти, отделя се специално внимание на всяко едно от децата. Не изоставяме което и да е дете", категоричен бе секретарят на президента.
 


18
Напиши коментар Коментари
0
 
1
 
Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ОТНОВО НЕЗАКОНЕН РЕКЕТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
 
3
 
Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 месеца
Този пухъл да извади 100 000 лева от офшорката и да дари!
0
 
1
 
Отговори
ivan ivanov преди 11 месеца
Neveroyatni grijovni komici.
Vsichki bolni deca si ostavat bolni samo po koleda mpgat dasi pomechtayat vse pak e neshto ot strana na taka milite licemeri.
Okolo izborite sushtite sa taka mnogo mili i surdechni.
BRAVO no go daite na vashite deca mnogo nasishta i mnogo lekuva.
0
 
7
 
Отговори
щирлиц преди 11 месеца
Гнусните моб. оператори съдират милионни печалби от българина и взимат 1,20 с ддс за смс!?Колко хиляди левове дарихте,уважаеми?Алчни гадове!
То бива наглост,ама чак такова чудо...Но българинът е щедра душа-пак ще дари колкото може,дано даренията не потънат в нечии червени джобове,не че има други.
3
 
16
 
Отговори
БЕЗ ДУМИ преди 11 месеца
от сайта на УниКредит Булбанк: "УниКредит Булбанк е най-голямата българска банка с активи над 12 млрд. лева към края на декември 2012 г. Банката обслужва над един милион граждани и домакинства, частни клиенти, малки и средни предприятия, големи местни и международни компании и др.
от сайта на БГ-коледа: "Име на дарителя:УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД. Размер на дарението в лева: 433"
4
 
9
 
Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всяка година пращам смс-си, тази година, независимо, че съм в момента, когато дохода ми е най-нисък от 7-8 години, съм отделила малка сума и ще я внеса в банковата им сметка. Чудесна инициатива, хубава, българска, но всеки път се питам...това ли е начина?Да разчиташ детето ти да оживее, да се подобри и това да зависи от смс-ите на хората,в същото време милиони в здравеопазването се използват нецелесъобразно и крайната цел е печалбата, а нали таза ЗК е да работи за тези, които наистина имат нужда
0
 
14
 
Отговори
Картечар преди 11 месеца
Вашта м@м@ да еб@...Как може да докарате 485 деца да "КАНДИДАТСТВАТ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ПОМОЩ".....Лелеее,ако знаех,от казармата щях да си тръгна с картечницата....Проклети да сте во век и веков!Да се затрие и семката ви,дано!
1
 
6
 
Отговори
Валентин до Алов преди 11 месеца
Алов ,само ако мога да те пипна!!!
9
2
 
6
 
Отговори
до Валентин преди 11 месеца
къде въобще става дума за СМСи или биг/вип брадър???а, и все още ли се плаща и 20%ДДС за СМС за ,,Българската Коледа ,,? Става дума ,че обикновените българи (които съвестно си плащат сметките И данъците ,за разлика от циганите,ходят на работа за 500-600лв , не могат да си позволят да отидат някъде на почивка за 10дена и т.н. )та този смачкан и беден народ върши РАБОТАТА НА ДЕБЕЛОГЪЗИТЕ ПОЛИТИЦИ -плаща за лечението на децата !!! аз съм давала и жива и здрава пак ще давам,но не да ме изнудват!!!
8
1
 
17
 
Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ОТКРАДНАХА ЧЕТЕРИ МИЛИАРДА ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДЪТ,КРАДЪТ ДЕТСКИ ЖИВОТИ,ЖИВОТИ НА БЪЛГАРСКИ ДЕЦА,ПРИНИЗЕНИ СМЕ ДО УНИЖЕНИЕТО ДА СИ ЛИКУВАМЕ ДЕЦАТА ОТ ПРОСИЯ ,МИЛОСТИНЯ НАРЕЧЕНА БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА ,КОЛЕДА КОЯТО НОСИ ДЕВИДЕНТИ НА МОБИЛНИ ОПЕРАТОРИ И НА ПОЛИТИЦИ,НЕ ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОЙ ДА МУ СЕ НАЛАГА ДА ЛЕКУВА ДЕТЕТО СИ ОТ ПРОСИЯ ,НА ФОНА НА ЧЕТЕРИ МИЛИАРДА МИЛИОН И ПОЛОВИНА Е ДНО ГОЛЯМО АКУ,АВТОГОЛ ЗА ПОЛИТИЧЕСКАТА ПАПЛАЧ,КАЗВАТ НИ КАК ДА ЖИВЕЕМ ,КОЕ Е ДОБРО И ЗЛО ,НЕ СЕ ВЪРЗВАЙ
7
6
 
5
 
Отговори
Валентин преди 11 месеца
Извинявам се за някои грешки направени от бързото писане.
6
9
 
9
 
Отговори
Валентин преди 11 месеца
Какви са тия бездушни коментари по-долу ,вие луди ли сте , та тази е една от малкото благородни каузи ,които трябва да подкрепяме не само на Коледа аи през цялата година.
Нима не е по-добре да пуснем един смс за Българската Коледа отколкото за Златките, Патрашките или въобще за недоразумението Биг Брадър ??
Зарадвайте едни дете на Коледа , защото те не са виновни!
5
5
 
3
 
Отговори
Lidis from Finland преди 11 месеца
Българската коледа не изплаща пенсиите по инвалидност на етнически българи християни,живеещи в чужбина...краде им инвалидните пенсии...
4
4
 
12
 
Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПОЖЕЛАВАМ НА ЦЯЛАТА ПАРТИЙНА ШАЙКА ДА ЛЕКУВА ДЕЦАТА СИ ОТ БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА
3
24
 
2
 
Отговори
Алов преди 11 месеца
От къде накъде на дечурлигата да се помага?Има колко по нуждаещи се. Който си има изтърсак да си го гледа,храни и лекува. като детето е кьораво или глухо какво ще му помогне Коледа.То си е свикнало вече да не вижда.Няма смисъл да ги лигавим.
2
3
 
16
 
Отговори
Анонимен преди 11 месеца
най-бедната европейска държава с НАЙ-ВИСОКИ ПОЛИТИЧЕСКИ СУБСИДИИ ,а в ,,бедна ,,Германия колко са суб. за партиите ,а ?- евроцентове !!!нека нашите гамени в парламента си намалят парите за сметка на тези фондове за болни деца!!!
1
5
 
19
 
Отговори
Иво-000 преди 11 месеца
КАКЪВ Е ТОЗИ ПОПУЛИЗЪМ СЕГА,ХРАНЕТЕ СИ СИРИЙЦИТЕ......