"Българската Коледа" помага на 485 деца

Кампанията достига до все повече деца, обяви Екатерина Захариева
22 дек 2013 18:49, Красимир Ангелов
18
"Българската Коледа" помага на 485 деца
Екатерина Захариева и Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Общо 485 деца кандидатстват тази година за помощ от благотворителната кампания "Българската Коледа", обяви пред bTV Екатерина Захариева - секретарят на президента Росен Плевнелиев.

Тя разкри повече подробности около инициативата, която ще подобри постижението си от миналата година, когато стигна до рекордния брой от 358 деца.

"Българската държава прави каквото може за българските деца, но това не е достатъчно. За някои от родителите "Българската Коледа" е единствената надежда", посочи Захариева. Според нея подобни кампании фокусират вниманието към българското здравеопазване.

Захариева посочи още, че в тазгодишното издание на кампанията ще се фокусира върху децата с проблеми със слуха и зрението.

"Ще закупим апаратура за ранно диагностициране на проблемите със слуха и зрението за всички 28 областни града, както и апаратура за лечение за болниците в Стара Загора и Плевен, искаме да подпомогнем и болниците, в които се осъществява оперативната намеса по отношение на слуха, както и болницата в София, където се правят операции за зрението", допълни тя.

Захариева изрази мнение, че „Българската Коледа“ в последните години стига до все повече и повече нуждаещи се деца. "На все по-малко се казва „не” и те обикновено се насочват към Фонда за лечение на деца. Когато заболяването е рядко, се търси помощ на съответни специалисти, отделя се специално внимание на всяко едно от децата. Не изоставяме което и да е дете", категоричен бе секретарят на президента.
 


18
Напиши коментар Коментари
0
 
1
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТНОВО НЕЗАКОНЕН РЕКЕТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
 
3
 
Отговори
Кашчей Безсмертний преди 1 година
Този пухъл да извади 100 000 лева от офшорката и да дари!
0
 
1
 
Отговори
ivan ivanov преди 1 година
Neveroyatni grijovni komici.
Vsichki bolni deca si ostavat bolni samo po koleda mpgat dasi pomechtayat vse pak e neshto ot strana na taka milite licemeri.
Okolo izborite sushtite sa taka mnogo mili i surdechni.
BRAVO no go daite na vashite deca mnogo nasishta i mnogo lekuva.
3
 
16
 
Отговори
БЕЗ ДУМИ преди 1 година
от сайта на УниКредит Булбанк: "УниКредит Булбанк е най-голямата българска банка с активи над 12 млрд. лева към края на декември 2012 г. Банката обслужва над един милион граждани и домакинства, частни клиенти, малки и средни предприятия, големи местни и международни компании и др.
от сайта на БГ-коледа: "Име на дарителя:УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД. Размер на дарението в лева: 433"
4
 
9
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка година пращам смс-си, тази година, независимо, че съм в момента, когато дохода ми е най-нисък от 7-8 години, съм отделила малка сума и ще я внеса в банковата им сметка. Чудесна инициатива, хубава, българска, но всеки път се питам...това ли е начина?Да разчиташ детето ти да оживее, да се подобри и това да зависи от смс-ите на хората,в същото време милиони в здравеопазването се използват нецелесъобразно и крайната цел е печалбата, а нали таза ЗК е да работи за тези, които наистина имат нужда
0
 
14
 
Отговори
Картечар преди 1 година
Вашта м@м@ да еб@...Как може да докарате 485 деца да "КАНДИДАТСТВАТ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ПОМОЩ".....Лелеее,ако знаех,от казармата щях да си тръгна с картечницата....Проклети да сте во век и веков!Да се затрие и семката ви,дано!
1
 
6
 
Отговори
Валентин до Алов преди 1 година
*** ,само ако мога да те пипна!!!
9
2
 
6
 
Отговори
до Валентин преди 1 година
къде въобще става дума за СМСи или биг/вип брадър???а, и все още ли се плаща и 20%ДДС за СМС за ,,Българската Коледа ,,? Става дума ,че обикновените българи (които съвестно си плащат сметките И данъците ,за разлика от ***,ходят на работа за 500-600лв , не могат да си позволят да отидат някъде на почивка за 10дена и т.н. )та този смачкан и беден народ върши РАБОТАТА НА ДЕБЕЛОГЪЗИТЕ ПОЛИТИЦИ -плаща за лечението на децата !!! аз съм давала и жива и здрава пак ще давам,но не да ме изнудват!!!
8
1
 
17
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТКРАДНАХА ЧЕТЕРИ МИЛИАРДА ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДЪТ,КРАДЪТ ДЕТСКИ ЖИВОТИ,ЖИВОТИ НА БЪЛГАРСКИ ДЕЦА,ПРИНИЗЕНИ СМЕ ДО УНИЖЕНИЕТО ДА СИ ЛИКУВАМЕ ДЕЦАТА ОТ ПРОСИЯ ,МИЛОСТИНЯ НАРЕЧЕНА БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА ,КОЛЕДА КОЯТО НОСИ ДЕВИДЕНТИ НА МОБИЛНИ ОПЕРАТОРИ И НА ПОЛИТИЦИ,НЕ ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОЙ ДА МУ СЕ НАЛАГА ДА ЛЕКУВА ДЕТЕТО СИ ОТ ПРОСИЯ ,НА ФОНА НА ЧЕТЕРИ МИЛИАРДА МИЛИОН И ПОЛОВИНА Е ДНО ГОЛЯМО АКУ,АВТОГОЛ ЗА ПОЛИТИЧЕСКАТА ПАПЛАЧ,КАЗВАТ НИ КАК ДА ЖИВЕЕМ ,КОЕ Е ДОБРО И ЗЛО ,НЕ СЕ ВЪРЗВАЙ
7
6
 
5
 
Отговори
Валентин преди 1 година
Извинявам се за някои грешки направени от бързото писане.
6
9
 
9
 
Отговори
Валентин преди 1 година
Какви са тия бездушни коментари по-долу ,вие луди ли сте , та тази е една от малкото благородни каузи ,които трябва да подкрепяме не само на Коледа аи през цялата година.
Нима не е по-добре да пуснем един смс за Българската Коледа отколкото за Златките, Патрашките или въобще за недоразумението Биг Брадър ??
Зарадвайте едни дете на Коледа , защото те не са виновни!
5
5
 
3
 
Отговори
Lidis from Finland преди 1 година
Българската коледа не изплаща пенсиите по инвалидност на етнически българи християни,живеещи в чужбина...краде им инвалидните пенсии...
4
4
 
12
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОЖЕЛАВАМ НА ЦЯЛАТА ПАРТИЙНА ШАЙКА ДА ЛЕКУВА ДЕЦАТА СИ ОТ БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА
3
24
 
2
 
Отговори
Алов преди 1 година
От къде накъде на дечурлигата да се помага?Има колко по нуждаещи се. Който си има изтърсак да си го гледа,храни и лекува. като детето е кьораво или глухо какво ще му помогне Коледа.То си е свикнало вече да не вижда.Няма смисъл да ги лигавим.
2
3
 
16
 
Отговори
Анонимен преди 1 година
най-бедната европейска държава с НАЙ-ВИСОКИ ПОЛИТИЧЕСКИ СУБСИДИИ ,а в ,,бедна ,,Германия колко са суб. за партиите ,а ?- евроцентове !!!нека нашите гамени в парламента си намалят парите за сметка на тези фондове за болни деца!!!
1
5
 
19
 
Отговори
Иво-000 преди 1 година
КАКЪВ Е ТОЗИ ПОПУЛИЗЪМ СЕГА,ХРАНЕТЕ СИ СИРИЙЦИТЕ......