Ранобудните свалиха окупацията на Ректората

Студентите твърдят, че между тях няма разцепление
14 яну 2014 09:00,
62
Ранобудните свалиха окупацията на Ректората
Дни наред входовете на СУ бяха овързани с вериги и заключени с катинари. Снимка: архив, Булфото

"Ранобудните студенти" решиха да отменят напълно окупацията на Софийския университет.

На практика окупацията им бе свалена още на 17 ноември, но протестиращите младежи останаха в Аулата на Ректората. С решението си от снощи се прекратява окупацията и на нея, съобщи bTV.

На общото си събрание "Ранобудните студенти" обсъдиха как да направят действията си по-ефективни, категорични са обаче, че сред тях няма разцепление.

На специална пресконференция в 11 часа днес ще бъдат съобщени подробности за решението и причините за него.

Dnes.bg припомня, че окупацията започна след отказа на Конституционния съд да вземе решение дали Делян Пеевски от ДПС може да бъде депутат.

В края на октомври магистратите се разделиха в мненията си и на практика не взеха решение. На 24 октомври на лекция на председателя на КС проф. Димитър Токушев студенти му поискаха обяснение и окупираха 272-ра аудитория.

Впоследствие младежи блокираха целия Ректорат и оковаха входовете на ВУЗ-а с вериги.

Пълната окупация блокира напълно работата на администрацията и постави под въпрос някои действия като отпускането на стипендии и настаняването в общежития. Някои учебни дейности пък бяха преместени в други сгради на университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
13
 
! Отговори
Недко преди 10 години
Раноблудните не успяха и се ***.Да си върнат парите на Прокопиев и Бройко.
45
12
 
2
 
! Отговори
отдавна напуснал БГ преди 10 години
Шепата студенти, които бяха последните наивници да вярват че България някога ще се оправи се отказаха. Сега и те поемат за терминал 1 или 2. И сега нека ***, неразбиращи защо се протестира, да живеят в мизерната ни държава със все повече *** и неграмотни селяни.. просперитет и европейско бъдеще ама друг път!
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шепата бойкобудни смешници....
43
13
 
5
 
! Отговори
9999 преди 10 години
ЖАЛКО за умните деца,които не получиха нужната подкрепа от остарялата ни вече нация!!! Останаха само бедни пенсионери,чийто деца и внуци отидоха в чужбина,но тяхните глави са дълбоооко промити от КОМУНИЗМА и ще гният самотни в бедната ни страна,докато не им просветне да НЕ гласуват за комунистите,а да помислят за децата си и за себе си! Какво хубаво виждат в управлението на тези лъжци,убийци и крадци!?Браво на децата,но те скоро ще отлетят навън, разочаровани от тези управници!
42
2
 
16
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
100 конференции, 200 "пърформанса" - разбирай търкаляне по мръсните улици, оскверняване на паметници, диви ревове"червени ***", цапане на полицаите с боя, и пр. идиотщини, родени в *** глави на "тинк-танковете" на ЦРУ...А всичко можеше да приключи с десетина самозапалвания - хем щеше да раздвижи обществото, хем окупацията щеше да завърши бързо-бързо.
41
1
 
10
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
100 конференции, 200 "пърформанса" - разбирай търкаляне по мръсните улици, оскверняване на паметници, диви ревове"червени ***", цапане на полицаите с боя, и пр. идиотщини, родени в *** глави на "тинк-танковете" на ЦРУ...А всичко можеше да приключи с десетина самозапалвания - хем щеше да раздвижи обществото, хем окупацията щеше да завърши бързо-бързо.
40
3
 
15
 
! Отговори
мммммммммм-да преди 10 години
Браво!Най после нещо съществено и разумно.Сега вкупом на Банго Василйй за всеобща радост.
39
2
 
14
 
! Отговори
la commedia e finita преди 10 години
Questo e tutto la commedia e finita!Това е всичко, комедията свърши!Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.....Циркаджиите да си събират куклите, парцалките, балончетатата и книжните пищаци .......... Да си вземат хонорарчетата и бегом на село!!!!
38
6
 
19
 
! Отговори
2883 преди 10 години
Малки , жалки , продажни мишлета...Да си продадеш достойнството за няколко сребърника и парче от тиквеника на мутрата от СИК е достойно за съжаление и погнуса.Тези покварени смешници са посмешище за студентската общност!Всеки , който се е полакомил за пари и пост от ГЕРБ е пътник!Пфу , *** нещастни...Отивайте да копаете картофи и да пасете овце с филия мас в ръка , както ви завеща комуниста от с.Хераково и личен слуга на Тато , Боко Тиквата! Марш по дупките , алчни нещастници!
37
3
 
7
 
! Отговори
la commedia &#23 преди 10 години
Questo è tutto la commedia è finita!Това е всичко, комедията свърши!Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.....Циркаджиите да си събират куклите, парцалките, балончетатата и книжните пищаци .......... Да си вземат хонорарчетата и бегом на село!!!!
36
2
 
12
 
! Отговори
? преди 10 години
Дали някои от ранобудните ще продължат "обучението" си в западни университети финансирани от някои западни фондацийки?
35
1
 
17
 
! Отговори
До Ив преди 10 години
Защо никой от соросоидит не обясни какво са си говорили с бившия американски посланик Джеймс Пардю? Защо приемаш всичко, казано от ,,ранобудните'' за чиста монета, а другото за грозен заговор с-у тях, а в същото време обвиняваш другите, че са мнителни и че вярват в конспирации?
34
2
 
17
 
! Отговори
xaxa преди 10 години
Мутрата смени тактиката, прегърна се с Гоце и студентите вече не са му нужни - от ясно по-ясно.
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами... свършиха парите за водка - к'ва окупация на трезва глава... :)
32
3
 
5
 
! Отговори
Ив преди 10 години
И още нещо - каквото ви кажат по ТВ-то веднага вярвате. Не разбирате ли че ви дърпат конците бре? Вие сте силата на оная скрита мафия. Благодарение на нея и Христос може да се окаже че е мафиот. И вие ще повярвате, защото е казано по тв-то или го пише в "реномиран" вестник (като знаете че всички медии се държат от мафиоти, какво сте се впуснали да вярвате?!?) Българино, много си наивен, като овца си, и затова те ползват, и ще те издоят до края и накрая ще ти теглят ножа. С глупаците така става.
31
20
 
3
 
! Отговори
Ив преди 10 години
Брей, каква е тая злоба? Завиждате че хората се учат в университети ли? Ще ви се да се провалят всички, които искат промяна ли? Влезли сте в такива конспиративни филми, че ако на улицата ви се заумилква някое добро куче ще решите че е платен от Сорос, разбираш ли, и веднага ще заподозрете нещо... Ей, хора, не студентите, а вие трябва да се събудите малко. Преди да решите че куцо и сакато е платено, помислете с тия кратуни дето носите на раменете. Иначе сте само една безмозъчна тълпа..
30
17
 
6
 
! Отговори
а преди 10 години
Като гледам младите бкп-тчици са си взели опорните точки и заплати,толкова активни......и бабите ви разбраха вече,що се хабите.....на следващите избори сбогом бкп-дпс-атака...!!!
29
2
 
6
 
! Отговори
Казасов преди 10 години
Хубави,лоши,студентите все пак скоро ще завършат,е,някои година,други-две.Големият цирк е при преподавателите им,тези са много злопаметни и ще си търсят карез помежду си докато се пенсионират.Показаха се и няма да могат да правят големи пируети.Абе готино се получи.
28
8
 
18
 
! Отговори
redordead преди 10 години
свърши алкохола, изтрезняха и решиха, че вече не е куул:) а и събраха парици да отидат на ски:)
27
8
 
23
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Nai nakraia maloumnite studenti se subudiha I si trugnaha