Ремонтираш кола пред блока - глоба 1000 лв.

Това предвижда проект на промяна в Закона за движение по пътищата
Обновена: 8 фев 2014 15:13 | 8 фев 2014 09:05,
305
Ремонтираш кола пред блока - глоба 1000 лв.
Снимка: Булфото, архив

Глоби от 1000 лева да се налагат на хора, които ремонтират колата си извън сервиз. Това предвижда проект за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата, приет от транспортната комисия към Народното събрание, който предстои да бъде обсъден на първо четене и в пленарната зала, съобщи "Монитор".

В него е записано, че всеки, предлагащ ремонт и техническо обслужване на автомобили, трябва да се регистрира в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” след подаване на заявление.

"За механични ремонти ще трябва задължително да разполагат с подемник например, за монтаж на гуми ще са нужни машини за баланс и подемници”, коментира пред изданието Динко Хулка, заместник-председател на Националната асоциация на сервизите.

По негови думи досега не е имало никаква регулация на този вид бизнес.

"Никой не може да ви каже колко са сервизите в страната, няма никакъв регламент на този вид дейност и всеки, който реши, може да започне да човърка по-добре или по-зле по колата ви", смята Хулка.

По-интересно е обаче предвиденото в проекта в един от членовете. Според него 1000 лева ще плащат физическите лица и 3000 лева юридическите, които извършват ремонт и техническо обслужване на кола извън обектите, посочени в удостоверението му за регистрация. Така на практика дори собственикът да знае как да извърши по-сложен ремонт на двигателя си и да има нужното за целта образование, няма да може да го прави нито в собствения си гараж, нито пред блока.

"Не може да си смените сами маслото, защото после няма къде да го изхвърлите, а в сервизите го съхраняват, след което минават фирми за преработка и го изкупуват, обясни още Хулка.

Според него ще бъде разрешено на собствениците на колите да извършват дребни ремонти като подмяна на крушка или смяна на гума, които са записани в упътването на автомобила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още по темата: сервизремонт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи в тая държава мислят само за европеиски стандарт ,но не мислят,че хората мизеруват па камоли да карат нови коли и да ги ремонтират само в оторизирани сервизи хората са принудени сами да си извършат ремонт.Да направят заплатите по европейски па тогава да мислят как и за какво да дерът хората!!!!!!!!!!
249
0
 
2
 
! Отговори
стефко преди 8 години
Поредната улигофрения на богатите *** в парламента на чалгария.Добре да ни оправят заплатите,да караме само нови коли от магазина и да ходим само в оторизиани сервизи.Всичко в тази държава се прави единствено с цел да се усвоят едни пари от едни хора.Както с новите двоини цени на винетките.И там едни хора трябва да усвоят едни пари.....
248
0
 
3
 
! Отговори
Fullrange преди 8 години
И пак ще ми излиза по-евтино от проба-грешките на майсторитИ кварталнитИ. И когато направят всички сервизи ЛИЦЕЗИРАНИ и с обща база данни и всички служители да са обучени специалисти, а не разни сопи без капка техническа мисъл, тогава могат да пак да пробват с глобите. Кавали!
247
0
 
5
 
! Отговори
Кос преди 10 години
Ще го напиша ясно и точно -Абе що не вървят на Майната си тия които правят тези безмислени закони !Демек Крадците от Парламента !
246
0
 
3
 
! Отговори
gm преди 10 години
след този закон колко счупени коли ще има по улиците на този беден народ
245
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това което мога да го направя сам за собствената си кола с нужното внимание,няма да дам на който и де е сервиз да го докосне дори!
244
0
 
10
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Имам знания, имам възможност, а трябва да платя!? Абе, мерзавци, нещо смислено ще въведете ли ?
243
0
 
8
 
! Отговори
ХАХА преди 10 години
СМЕШНИЦИ ИСКАТ ДА НИ НАКАРАТ ПАК НЯКОЙ ДА *** ПАРИ ОТ ГЪРБА НА БЪЛГАРИНА КОЙТО ДОРИ И ДА ЗНАЕ И МОЖЕ ,НО ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩА
242
0
 
12
 
! Отговори
Иван Христов преди 10 години
Скъпи *** от парламента, недоумявам какви хомофобски хобити сте вие бе, тва ли ви измислиха бездарните и кухи глави? -да дерете кожата на хората ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЧРЕЗ ПРОКАРАН ГНУСНО ФМИРИСАН ЗАКОН, ЗА ДА ГЛОБЯВАТЕ ХОРАТА, а бе вие *** ли сте, ами например 5 часа сутринта ти е игоряла крушката на фара и аз трябва да чакам сервиза да отвори в 9, за да ми я сменят? МОЖЕ САМО ДА СИ МЕЧТАЕТЕ ДА ВИ СПАЗВАМ ИДИОТСКИЯ ЗАКОН!
241
1
 
17
 
! Отговори
Bastor преди 10 години
Няма страшно пичове! Първа стъпка -> Този закон влизаВтора стъпка -> Затваряме всички сервизиТрета стъпка -> Пеевски отваря верига "ГараJи" по примера на успешните LafkiЧетвърта стъпка -> Пеевски прави мноу кинти и се въргаля гол в тях, като *** в ***.Пета стъпка -> ???Шеста стъпка -> Пак сте го поели в ***. А сега ходете пак да гласувате за БСП/ДПС/ГЕРБ/Атака!
240
0
 
7
 
! Отговори
koleto преди 10 години
А въпросната агенция ще ми гарантира ли КАЧЕСТВЕНОТО обслужване в който и да е сервиз? Или ще си търся (несъществуващите) потребителски права по "общия" ред? Щото "леваци" колкото искате по разни т.нар. "Сервизи". Да оправят първо тях и тогава да се занимават с нас...
239
0
 
5
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 10 години
Ами да вземат да предложат и изграждането на безплатни сервизи за ремонтиране на потрошени от "пътищата" коли!
238
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната малоумщина, пак откриваме топлата вода и асансьора. Да се огледаме как е по света. Сервизите носят отговорност за ремонта, при катастрофа и неизправност на автомобила, сервиза поема своята отговорност, защото има начини да се установи дали тех. повреда е по тяхна вина.Да затегнат контрола над сервизите, да видят какво става с тех. прегледи, че такива опасни трошки се движат по улиците ни, как са минали тех. преглед?Щото са много изрядни ли?
237
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 10 години
Досега се чудех какво ми липсва да си сменя спадналата гума на колата пред БЛОКА, защото ЗАКОНА ме ЗАДЪЛЖАВА да имам РЕЗЕРВНА!!! Липсваха ми "машини за баланс и подемници". *** ЛИ СТЕ или просто събирате активност? Кой си сменя гумата на джантата сам? Дядото на село? Ами хванете го де, ако можете, че двора му е по- голям от градинката пред блока!
236
11
 
4
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Страхотна идея! Аз съм ЗА!!!!
235
0
 
8
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Смешници управляващи.... Това няма как да се случи...Докато не осигурят нормален начин на живот нямат право да налагат *** мерки...Всеки има избор къде да си закара колата на ремонт дали в сервиз дали в гаража на комшията или някъде другаде...И дори да го приемат тоя закон ДРАГИ ДАНЪКОПЛАТЦИ ще ни се наложи да храним още една камара проверяващи и чиновници със съмнително работно време и заплата... !!!!
234
0
 
20
 
! Отговори
mitakab3 преди 10 години
Сменял съм двигателя, ангренажен ремък,водна помпа,шарнирни болтове,амортисьори,кормилни щанги, предна главина с лагера,спирачни апарати,радиатори,бензинова помпа и др. ... по моят автомобил,без да се доближа до сервиз. Завършил съм гимназия по автотранспорт и предпочитам сам да си ремонтирам автомобила! На 21 г. съм,а сервизите не работят по различно от мен,така че не могат да ме накарат
233
0
 
9
 
! Отговори
парламентсервиз оод преди 10 години
така трябва да е .трябва да се създаде специална милиция да проверява домовете и гаражите за незаконно;притежавани отвертки и клещи,притежателите им да плащат по1000 лв .и да ми ги предават в плик
232
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Няма да си поверя автомобила в ръцете на друг. Нагледал съм се на нагли сервизчета. В момента лъскавите сервизи правят най-големите поразии по автомобилите. Защо грамотните хора да не могат да оправят колите си, а да ходим някъде където много често ни обслужват хора с неясно образование. ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ХОРА, КОИТО НЕ СА ОБВЪРЗАНИ С БИЗНЕС! Очевидно, е че това е ход в тяхна полза, не трябва да го позволим.
231
1
 
12
 
! Отговори
petkan преди 10 години
utre v 9 chasa shi si praq remont...namerete me i me globete!