БДЖ: От години работим в тежка финансова ситуация

Запорираните сметки не спират работата в дружеството
14 фев 2014 14:43,
2
БДЖ: От години работим в тежка финансова ситуация
Снимка: ЕК

През последната една година се водят тежки и интензивни преговори с банките кредитори с цел възстановяване на загубения през годините диалог. Запорираните средства не са предпоставка за възпрепятстване на работата на националния железопътен превозвач, посочват в съобщение до медиите от БДЖ. 

През последните години дружеството извършва своята дейност в изключително тежко финансово състояние,подчертават още от компанията.

По-рано днес стана ясно, че Германската финансова институция FMS Wertmanagement е запорирала преди седмица сметките на "БДЖ Холдинг" заради забавени плащания.

Берлин настоява проблемът с просрочените дългове на БДЖ да се решава на правителствено ниво

Съставена работна група, включваща представители на банките, „Холдинг БДЖ” ЕАД, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министерство на финансите, съобщават още от компанията.

Още по темата
„В рамките на преговорите с част от представителите на банките кредитори има сближаване на позициите, но по някои от темите съществуват разногласия. В тази връзка всяка една от банките може да предприеме съответните законни действия, за да защити своите интереси. Към настоящия момент има наличие на запорирани сметки на „Холдинг БДЖ” ЕАД от една от финансовите институции", се казва още в позицията на дружеството по казуса с блокираните сметки.

Към днешна дата няма забавяне на плащания към персонала на холдинга и дъщерните дружества.

Преговорите с банките кредитори продължават, като се очаква да бъде намерено решение за сближаване на позициите по темите, по които има разногласия”, се посочва още в съобщението на БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: БДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 10 години
ами *** да живееш в турция
1
1
 
0
 
! Отговори
Dsr преди 10 години
v Turkye vlakovete sa mnogo hubavi.