Плащаме данъци и осигуровки до края на февруари по единната сметка

От НАП ще запознаят гражданите с промените, след като те бъдат приети от НС
21 фев 2014 10:57,
6
Плащаме данъци и осигуровки до края на февруари по единната сметка
Снимка: архив, Булфото

Плащанията за данъци и осигурителни вноски, които предстоят до края на февруари, ще се извършват по действащата в момента единна сметка. Това уточняват от приходната агенция във връзка с предстоящите промени в областта.

Очаква се през следващата седмица Народното събрание да приеме окончателно промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, според които на физическите и юридическите лица ще бъде дадена възможност да избират вида на публичното задължение, което плащат.

Припомняме, че в началото на февруари Конституционният съд обяви единната сметка за противоречаща на Конституцията. Промените в ДОПК, приети на първо четене, предвиждат да бъдат направени четири подсметки или четири отделни сметки. Правителството ще запази логиката за погасяване на задълженията по давност, обеща финансовият министър Петър Чобанов.

От Българската стопанска камара (БСК) искат единната сметка да бъде разделена на четири отделни сметки, в които да се внасят здравните осигуровки, задълженията към бюджета, осигурителните вноски и вноските за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

От  НАП ще запознаят гражданите и фирмите с промените, произлизащи от решението на съда и с измененията при плащане за задълженията за данъци и осигурителни вноски.

Допълнителна информация може да се получи на телефонна на информационния център на НАП 0700 18 700 или на електронна поща infocenter@nra.bg.

Още новини за бюджет и финанси четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Допълнителното задължително пенсионно осигуряване и момента е в отделна сметка. Информирайте се преди да пишете! А идеята е да се отделят данъците от осигуровките, което значи, че здравно и социално осигуряване пак може да са си в една сметка, но ДОД, ДДС, глоби и др. ще са в друга. Разбира се всичко ще бъде сервирано в последния момент, та да е възможно най-неудобно за хората.... Не става ясно внесените през изминалата година суми кой ще разпредели по местата им и как точно ще стане..........
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ъхъ,ще им платя.ще почакат доста.те какво ми плащат на мен.да го д....
3
5
 
2
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Трудно се работи в българското Народно събрание като в него преобладават *** като Герб ! Тяхното безхаберие и незаинтересованост от нищо води до несериозен и забавен процес на работа .. Жалките герберуги ги мързи ,та ги боли !
2
0
 
7
 
! Отговори
Атанасов преди 10 години
Пак повече приход от такси за банките.
1
0
 
5
 
! Отговори
d преди 10 години
И кога точно ще ги запознаете, както винаги два дена преди крайният срок за плащане. М