След 15 години отново има полети от София до Белград

До края на годината над 30 000 души ще ползват новата линия
Обновена: 31 мар 2014 17:25 | 31 мар 2014 17:22, Красимир Ангелов
14
След 15 години отново има полети от София до Белград
Снимка: БТА

След 15 годишно прекъсване въздушната връзка между България и Сърбия вече е възобновена, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов на летище София, където бе открита новата линия Белград-София.

По думите му очакванията са до края на тази година над 30 000 души да се възползват от новата линия.

Министър Папазов подчерта, че откриването на повече линии между страните на Балканите ще подобри връзките и ще доведе до по-голям обмен на бизнес пътувания и туристи.

"Това е резултат от нашите усилия, насочени към постоянното увеличаване на пътниците и към привличането на все повече авиокомпании на българския пазар", допълни той, цитиран от пресцентъра на транспортното министерство.

Данаил Папазов подчерта, че през миналата година летище София е обслужило рекордните над три милиона и половина пътници. По думите му през първия месец на тази година софийското летище отчита ръст с 6, 5 на сто на обслужените пътници, а през февруари ръстът вече е 9 на сто.

"Това е една добра тенденция, която вярвам, че ръководството на летището ще запази до края на годината", отбеляза още министър Папазов.

Линията Белград-София се обслужва от самолети ATR 72 на авиокомпания Air Serbia. Полетите от и до Белград се изпълняват всеки ден от Терминал 2 - кацането е в 15. 40 ч., а обратният полет за сръбската столица е в 16.10 ч.

Очаква се скоро да бъдат открити още две нови редовни линии от Летище София. От средата на месец май Wizz Air ще предлага директни полети два пъти седмично до Малмьо (Швеция). Още една балканска столица – Загреб, ще бъде допълнена в редовното разписание на летището.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подозирам, че след кацането и на паспортната проверка всеки с български паспорт ще бъде глобен за високото си самочувствие по време на Блаканската. После ще бъде проверен до голо и ако след проверката се окаже че ви няма парите и надигнете глас ще ви бият до следващия полет обратно. Очаквам и българска позиция по въпроса в стил И.Костов за българските медици в Либия :"Оставете ги, може и да са виновни" ... Ей знам ги сърбите, нали съм македонец...
7
3
 
6
 
! Отговори
555 преди 10 години
До 154. Има много красиви американки без никакъв грим, но се срещат рядко по улиците на САЩ.
6
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русия е мъртвец и Укрaйнa неминуемо ще е в НAТО, инaче до Белгрaд немa щa дa рaдим
5
6
 
14
 
! Отговори
154 преди 10 години
В Сърбия какви красиви жени има, в Украйна, в Русия...Бат ви Петко е ходил, няма да ви разправям! И в САЩ ходих, сина е там специалист компютърен, ама тъпо - уродливи са жените там! Не им ща парите, жени нямат красиви, сина поне е обратен, че му харесва в САЩ, ама за старомодни пичове като мен не става!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам полет до Тбилиси веднага!
3
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нормално е, като се има предвид, че скоро ще бъдем неизменна част от Руската федерация. Това са си наши вътрешни линии.БЪЛГАРИЯ В РУСИЯ !!!
2
0
 
28
 
! Отговори
Христо Туристо преди 10 години
Арно, че одим на плескавици, турбофолк и сръбски лепотици!
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искаме полет до Хърватия!Искаме полет до Хърватия!Искаме полет до Хърватия!