Как мога да се погрижа за себе си в случай на тежко заболяване?

Имам ли шансове да се възстановя и да бъда отново здрав?
Обновена: 20 май 2014 16:08 | 14 апр 2014 15:04, Екип на Dnes.bg
Как мога да се погрижа за себе си в случай на тежко заболяване?
Емил Недков: Директор Продажби ОББ МетЛайф

Диагнозата на тежко заболяване винаги е свързана с шок и пълна смяна на приоритетите, както за диагностицирания, така и за неговото семейство. За съжаление, ежедневният стрес, на който всеки от нас е подложен, и начинът ни на живот увеличават шанса това да се случи. И докато преди десетилетие заболявания като рак, инфаркт и инсулт бяха характерни за хора в третата възраст, то днес възрастта е без значение и все повече млади хора са предразположени към подобни сериозни заболявания. Ежегодно смъртността вследствие на ракови заболявания се увеличава с около 8 %, а вследствие на инфаркт с около 10 %, като става въпрос за десетки хиляди случаи годишно. Процентите свързани с диагностицирането и преживяването на тежки заболявания са дори още по-високи.

Вина за тази статистика имат липсата на редовни профилактични прегледи, настройката на българина да се лекува сам или да разчита на преценката на фармацевтите, както и уседналия начин на живот. Това често води до пренебрегване на симптомите и диагностициране на много късен етап.

След установяване на заболяването, основните фактори, спомагащи преживяването на подобно събитие, са свързани с правилната диагноза и лечение, както и с качеството на самото медицинско обслужване. Реалността показва, че правилната диагноза и качественото лечение са пряко свързани с финансовите възможности на пациента и неговите близки.

Моментът на диагнозата е и моментът, в който разбираме, че това може да се случи на всеки и всички ежедневни проблеми и мечти за бъдещето, които сме имали, остават на заден план. От този момент нататък най-важното за самия човек и неговите близки е той да оздравее и да се възстанови. В повечето случаи това е период, в който пациента не може да изкарва пари и трябва да разчита основно на спестяванията си. Осигуряването на нужните средства е свързано с допълнителен стрес и ограничени възможности.

Застрахователните компании предлагат продукт предоставящ конкретни суми при диагноза на тежко заболяване. Застраховката осигурява финансовата стабилност нужна на клиента и фокусът се пренася основно върху лечението и възстановяването му.

Клиентът, в зависимост от финансовите си възможности, е свободен да избере кои от 32-те възможни тежки заболявания да бъдат включени в полицата му и какво да бъде финансовото обезщетение при застрахователно събитие.

Обезщетенията се изплащат след диагностицирането и не са обвързани с никакви разходни документи. Целта е при започване на същинското лечение клиентът да разполага с финансовата възможност да покрие всякакви скрити разходи свързани с него, като:
 

- Хоспитализация;

- Разходи свързани с доктори, лекарства и изследвания;

- Пътни разходи;

- Загуба на доходи;


Като допълнение клиентът може да се възползва и от възможността за получаване на второ медицинско мнение в едни от най-реномираните медицински заведения в света, което гарантира допълнителна точност както на диагнозата, така и на самото лечение.

В момента на пазара има застрахователни продукти, както самостоятелни, така и като част от по-обширна защита, които могат да осигурят финансова стабилност при събития свързани с тежки заболявания. Не оставяйте нещата в ръцете на случайността!

Посетете и сайта на MetLife.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание