Полицията готви акция "Скорост" по пътищата за Великден

КАТ спира тировете в най-натоварените часове до края на празниците
15 апр 2014 20:10, Красимир Ангелов
29
Полицията готви акция "Скорост" по пътищата за Великден
Снимка: Булфото

Специализирана полицейска операция „Скорост” ще се проведе в дните около Великден, обяви главен комисар Антон Антонов, началник на Дирекция „Пътна полиция”.

"На 17, 18 и 21 април ще има засилено присъствие на служители по основните направления. Разпредено е провеждането на специализирана полицейска операция „Скорост” с мобилни технически средства и проверка за алкохол и правоспособност, включително и през нощта“, посочи комисар Антонов. Към местата със засилен трафик ще бъдат разпределени допълнителни екипи на пътната полиция с цел подпомагане на движението и съдействие на водачите.

Комисар Антонов посочи, че движението на тежкотоварни камиони над 12 тона ще бъде спирано от 16.00 до 21.00 на 17 и 18-и април и почти през целия ден на 21-ви, за да не пречат тировете на пътуващите.

Най-много патрули ще бъдат разположени на пътя към гръцката граница, по пътищата за Варна и Бургас, както и в отсечката, свързваща двата морски града. Засилено присъствие ще има и в района около Велико Търново. В нощта срещу големия християнски празник полицията ще дежури и около големите храмове в страната.

От "Пътна полиция" отправиха апел към хората да бъдат внимателни по празниците и да не се качват в автомобилите си след консумация на алкохол.

“Най-важно е водачите да знаят, че се очаква затруднение на движението по празниците”, предупреди Валери Митов, началник сектор „Пътен контрол”. Той призова шофьорите да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

“Знаем, че движението в колона изнервя водачите, но единственият разумен и реален вариант е да карат внимателно и да не предприемат неразумно изпреварване”, посочи Митов. Той призова водачите да подбират подходящо време за своето пътуване и да не тръгват в последния възможен момент.

“Започва и сезонът на мотоциклетистите – те обикновено излизат от нищото, водачите не са свикнали през зимния период да ги виждат, сега се появяват и не сме особено внимателни към тях. Нашият апел е ползване на каски и внимателно каране, за да се съобразяват с останалите участници от движението”, допълни Валери Митов.

От МВР ще си взаимодействат и с регионалните структури на инспекторатите по образованието и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", които ще им предоставят информация за организирани екскурзии с деца, ученици и други групови пътувания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Мдам преди 10 години
Предпочитам вместо за рушвет, парите да ги използвам да купя нещо на детето си ! :) Хубави празници идват все пак !
26
1
 
3
 
! Отговори
пю преди 10 години
това са великденските за катаджиите.министъра им казал------пари няма кой колкото си изкара действайте
25
1
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 10 години
карай си кво си искаш....тука става въпрос за БГ пътищата -тесни и подскачащи , не за некви аутобани и високоскоростни пътища ??? така едно приятелче в Чехия изгоря за превишена скорост с 580 евро и кара вече по бавно ,де !
24
0
 
1
 
! Отговори
ЕДИН ШАШКЪНИН преди 10 години
ЗА ТЕЗИ МОИ ДЕЙСТВИЯ МИ ДАДОА И ЗЛАТЕН (ТИКВЕН)ТАЛОН.НЕМАЛИ ДА НАПРАВЯТ И ЗЛАТНО КОРМИЛО ,ЧЕ ДА СИ ГО ПРИБЕРА И НЕГО!!!
23
2
 
2
 
! Отговори
ЕДИН ШАШКЪНИН преди 10 години
АЗ ОТИВАМ ДА СИ ПИЯ ВИНОТО ДА СИ ПОКЛАТЯ КАЙСИИТЕ НА МОЯ МОИСЕЙ ПРИ НЕКОЯ ТЯХНА БУЛКА ,А ТЯ ДАМЕ ПОЧЕРПИ ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА С КОЗАНЯК И ПРЕСНО МЛЕКО ,А ТЕ НЕКА СИ ЛОВЯТ АГЪНЦА НА ПЪТЯ,ЧЕ ПОСЛЕ КАТО ИЗЛЯЗА ДА НЕ МИ СЕ МОТАЯТ ТУК И ТАМ,А И ТЕХНИТЕ РАДАРНИ КАМЕРИ СА ТОЛКОЗ *** КАТО ТЯХ ,ЧЕ КАТО МИНА С ПОГОЛЯМА СКОРОСТ СНИМА САМО ПЪТЯ БЕЗ АВТОМОБИЛ НА ПЪТЯ .АЙДЕ ЧАО ЧЕ СЯДАМ ДА СИ ПИИЯ ВИНОТО !!!А НА ВАС НА СЛУКА И ДА ВИЕ СЛАДКО!!!
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се наложи със закон макс.скорост 60 км по всички пътища из цял свят, светът ще се успокои и ще стане нормален. Автомагистралите са нужни на някои единствено като средство за (просташко) надуване на убийствени пскорости със срамотно скъпи и лъскави автомобили. За да се издавят в морето примерно три-четири часа по-рано от предвиденото по нормалното разписание. Нека си се давят по всяко време, ама защо да има невинни жертви.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Целта на всяко нещо което се прави в *** е да се смачка всеки, който все още мърда. Стига да не е ченге,римлянин или *** от дс.
20
3
 
5
 
! Отговори
Beta преди 10 години
За пореден път се убеждавам колко нагли и гнусни хора са джигитите. Джигита не е шофиор който кара бързо и не спазва закона, то е нещо по-дълбоко, дълбоко душевно и обезверено съзнание, егоистично, злобно и комплексирано. С една дума смърдяща душа мислеща тялото си за безсмъртно.
19
1
 
3
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До до 14Аз като гледам как нагло пишеш... Представям си как караш.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОТ 30 години съм шофьор нямам нито една катастрофа. Изминавам на ден стотици километри. Пътува из цяла бг излизам и извън граница по веднъж в месеца. Винаги карам според условията на пътя. Не се съобразявам много с ограниченията на скороста защото има ограничителни знаци там където може да развиеш висока скорост а трябва да пълзиш с 60 км и да правиш задръстване. Но това е така защото умни селски тарикати са поставени там където не им е мястото а е трябвало да пасът овцете. Но товае друга тема.
17
1
 
2
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До до 8Ти *** виж как се строят аутубаните... ***, това да не ти е магистрала "Люлин"?!
16
2
 
5
 
! Отговори
ОНЗЛИ преди 10 години
кои нарушава конституцията и законите.......МВР те повече ли саа от нас....затвор като всички останали.-краи----КАЗАХ
15
5
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 10 години
Ще ти кажа няколко неща. Карам Нисан, а не BMW. Работя в ИТ компания, обиколил съм цял свят (50% от времето не съм в България). *** с BMW-то е тираджия и ***, а аз не съм. Относно това къде се кара бързо- в САЩ автомобил с двигател с по-малко от 8 цилиндъра, никой не признава. Там карат като ненормални. В Канада- същата работа. Който има пари да плаща глоби, кара бързо по цял свят и това е неоспорим факт. И още нещо- недей да смяташ, че карам като ***. Такова нещо нещо не съм казал.
14
0
 
7
 
! Отговори
a преди 10 години
Черно БМВ с тъмни стъкла не спира на знака "СТОП". Катаджията е възмутен и няма време да вдигне палката а надува свирката. БМВ-то спира, задното стъло се смъква и се показва ББ(тогава гл.сек. на МВР). Сърдито му казва, че ако още веднъж някой го спре ще заповяда инструмента на спиране да си го завре отзад. Катаджията опъва кантове, БМВ-то отминава. Облекчителна катаджийска въздишка па набира колегата си по GSM-а и му казва:Колега, изключително нагъл водач на БМВ идва към теб, спри го с палката
13
2
 
5
 
! Отговори
do 13 преди 10 години
Изрично е написано- когато пътят го позволява. Има участъци, по които не е проблем да се кара бързо, действтвително.
12
4
 
7
 
! Отговори
от 8 преди 10 години
браво! 400 коня нямало начин да се карат бавно;)Брей то аграничения за скоростта няма и закони няма! само ти си с 400 коня и само ти си ходил в ГЕРМАНИЯ ??другаде ходил, ли си???а умнико? ТИ ДА НЕ СИ ГЛАВНИЯТ АКЦИОНЕР НА БМВ ,бе !???а ти си *** ходил у германия и кара бесно с биемвиету, бравоооо БУЛГАРИШЕ голем голем си ....В БЪЛГАРИЯ АУТОБАНИ НЯМА ПЪТИЩАТА ОПРЕДЕЛЕНО СА ТЕСНИ ее за тарикат като тебе новият шумахер няма проблеми -може и да пребие някой важното е да си с 400 коня баси смешника
11
7
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 10 години
Слушай, всезнайко, 400 конски сили автомобил няма как да се кара бавно. Ако беше толкова опасно, нямаше да има аутобани БЕЗ ограничения в Германия. Булгаристански Шумахер са индивиди с 15-годишни БМВ-та, които я имат 100 коня под капака, я- не. За добри гуми и спирачки да не говорим. 2 задни зимни, а предни- летни... Просто няма какво да ти обяснява човек. *** виж, умнико, как карат Поршета и Мерцедеси в Германия (300+ км/ч), пък се върни и коментирай. Когато пътят го позволява, карам бързо.
10
1
 
7
 
! Отговори
mvr преди 10 години
Логиката, номер 2, е гъзарчетата да знаят предварително, че има полиция и да се кротнат малко. А не да стане белята първо, пък после, ааа, ама то имало полиция, файда нема вече.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези с моторите,първи те да мислят за себе си.Те не са привилегировани,а равни участници в движението.Аз лично внимавам за всички които видя,но някои наистина се появяват от нищото.Дано няма инциденти.
8
3
 
3
 
! Отговори
8 до 7 преди 10 години
аз пък имам погребално бюро ще ти сложа хубава снимка със спортния ти автомобил ще ти пасне хубаво мога и цветно ,но ще ти излезе скъпо ама всъщност остави пари наблизките си да платят! Браво такива пациенти обичам -бързаци и нахъсани ! нов булгристански шумахер , браво!