Само срещу 2 партии няма сигнали за злоупотреба с подписи

Дискредитирани сме от конкуренти, заподозря Капка Георгиева
Обновена: 16 апр 2014 10:41 | 16 апр 2014 10:00, Веселина Йорданова
36
Само срещу 2 партии няма сигнали за злоупотреба с подписи
Капка Георгиева. Снимка: архив, БулФото

Само срещу две партии засега няма сигнали за злоупотреби с подписи, информира говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред Нова телевизия.

В избирателната комисия са регистрирани 21 партии, а на 3 е отказана регистрация, но срокът за обжалване не е приключил.

Още по темата
Томов съобщи, че към 19.00 часа снощи в ЦИК са подадени 210 оплаквания за злоупотреби с личните данни и подписи в подкрепа на партиите за предстоящия евровот. Той обаче не коментира партиите поотделно, за да бъдат поставени всички пред равни условия.

ЦИК ще поиска среща с прокуратурата и с Комисията за защита на личните данни. Подадените сигнали ще бъдат предоставени на всички институции, които имат право да налагат санкции.

Името на омбудсмана Константин Пенчев също се появи в списък на партия, регистрирана за евроизборите - основаната от Капка Георгиева Национал-демократична партия.

Според Георгиева трябва да се зададе въпросът кой има мотив да стане скандал. Крайната цел, по думите й, е хората да се откажат да гласуват.

"Срещу кандидатурата на Димитър Стоянов за евродепутат паралелно се събираше подписка и затова смятам, че това е провокация. Дискредитирането ни идва от конкурентна партия”, заяви Капка Георгиева.

Тя обясни, че една част от подписите са били събрани на принципа членовете на партията да се обърнат към своите семейства и приятели. „По този начин се получава списък, в който почти няма грешки. При подписите, събирани на улицата, се появава големия брак”, смята Георгиева.

"Не съм давал никакъв подпис“, заяви един от потърпевшите социологът Кънчо Стойчев, който се оказа вписан в подписката на "Съюза на комунистите в България”.

По думите му ЕГН-то на всеки един от нас е притежание на стотици места.

„Няма никакъв контрол, искат да ни снимат личната карта навсякъде и нямаме гаранция къде се предоставят данните от нея”, коментира Кънчо Стойчев. Според него е нужна промяна в законодателството по отношение на предоставянето на лични данни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
1
 
! Отговори
Нора преди 9 години
До Монархист Сигурна съм , че едната от честните партии е ПП " Зелените " ! Те и на предишните избори се представяха много честно и достойно , но никой не обърна внимание на тези млади , интелигентни , непокварени и чисти момчета и момичета ! Все ги слагат в един кюп с едни други зелени .
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е заради супсидиите,,това е най стария начин да лапат от държавата
21
1
 
8
 
! Отговори
за Витков! преди 9 години
Аз пък предлагам да се въведе и подобно проверка на гласувалите! Има ли те в избиратилния списък ,че си гласувал има ти го ЕГН-то. Тогава ще лъсне лицето на нашата "демокрация" ще се видят и мащабите на манипулациите на изборните книжа .
20
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 9 години
На кривата ракета и космосът и пречи! Да се махнат от списъците и да ги глобят мноооого. Не разбирам защо 21 + 3 ще кандидатстват, като ще влязат първите 3-4? И какъв е смисълът да им дават субсидии? Да живуркат и да си продават електората на големите.
19
1
 
11
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
Говорим за чиста измама и злоупотреба с нашите лични данни и държавата ти вика " Ми ние кво да направим?". Каква е тази държава незнам просто... Що не обяват публично кои партии са врътнали тая далавера? А и тея две дето уж няма проблем с тях-просто хората които са си проверили егн-то не са баш там. Никой не си е видял егн-то там просто! Може и да са ползвали егн-та на хора дето от 20г са в чужбина или 2 метра под земята!И съм сигурен, че това се прави пост, просто сега някой реши да го покаже!
18
5
 
9
 
! Отговори
до Х преди 9 години
Кьорав ли си бе, махни тоя Caps Lock ?
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тя като каква изказва своето мнение.аааа като бивша на Сидеров .добре,добре.айде разкарайте я най после
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Хтрия ти ги защото си *** а не прав
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХNe, tova znachi che si pylen ***.
14
1
 
14
 
! Отговори
АзА преди 9 години
"Само срещу две партии засега няма сигнали за злоупотреби с подписи, информира говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред Нова телевизия." нямаше да е лошо да се знае кои са двете единствени партии, които не са злоупотребили :)
13
3
 
6
 
! Отговори
до Х преди 9 години
Кьорав ли си бе че праснал тия големи букви?
12
2
 
11
 
! Отговори
ЦИК преди 9 години
ЦИК: "Еми му байката, за къв *** ли ни трябваше да публикуваме тая проверка у веб-сайта! Вместо да си кютаме тихо и спокойно, да се правим че нещо работим и да вземаме едни пари... а то глей сеа кво стана - разсмърдя се и се омириса цялата държава. Добре поне, че в България всяко чудо за три дни... Дай, ще ги пуснем тия измамените с ЕГН-тата да пасат в прокуратурата. Зер, нали ако искаме нещо в България да се забатачи и потули, го даваме на правосъдието."
11
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в който и *** квартал да идеш в България ще ти кажат едно БсиПту и ДпиСету тъкмо си тръгнаха !
10
7
 
5
 
! Отговори
Истина преди 9 години
Какъв конкурент си ти бе Капке Волен те на учи на някой шмекерлъци но те не са за всеки така че не се занимавай с глупости а *** в някоя шивашка фирма и си шии
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Хне двете партии са БСП и ДПС а и тях както и България с цензура на Кавалов ли е Дудуков ли е без значение треска ви тресе че Герб ще ви победи на тези избори и че може да се класира и АБВ а това е показател и за едни предсрочни избори
8
2
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Кьорав ли си бе че си праснал тия големи букви?
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако другите пратии имат 1 ЕГН то БКП има най - малко 100.000 !!! Колкото имат другите партий , умножавайте по 100.000 за да разберете колко имат БКП/С ! :)
6
2
 
9
 
! Отговори
ksharp преди 9 години
Разбира се, всяка партия е натопена от конкуренти... Жалки сте!
5
5
 
15
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
"Не съм давал никакъв подпис, заяви един от потърпевшите социологът Кънчо Стойчев, който се оказа вписан в подписката на "Съюза на комунистите в България.Кънчо, що направо не си признаеш, че си комунист, и да се свършат мъките :) Този случай много напомня на онзи футболен треньор, който се оплака в БФС, че отборът му купил/договорил мач за 1:1, а противникът в последния момент вкарал гол и ощетил "търговеца". Комедии колкото искаш.
4
3
 
22
 
! Отговори
Гоце преди 9 години
Червен Кънчо записан като комунист... срам, сраааам.. червен Кънчо е социалист. Разликата е огромна! Като между крадец-самоук и крадец-вишист!