ГЕРБ - дразнителят на БСП, не АБВ

Преглед на най-интересните теми от печата на 18 април
Обновена: 22 апр 2014 10:59 | 18 апр 2014 07:30,
97
ГЕРБ - дразнителят на БСП, не АБВ
Снимка: архив, Булфото

"ГЕРБ е дразнителят на БСП, не АБВ", анализира в интервю за "24 часа" социологът Васил Тончев. Данните от изследванията засега показват минимална разлика за ГЕРБ и БСП и все още не може да се каже кой надделява. "1-1,5 процента преднина на едната пред другата е без значение, защото са в рамките на статистическата грешка. Тази дистанция всяка агенция регистрира по различен начин, но мисля, че е в рамките на допустимото. Поне засега всички потвърждават равенство", казва още Тончев. От евровота очакваме да ни каже ще има ли парламентарен вот и кой ще ни управлява. "Предсрочен парламентарен вот ще има. Илюзия е, че този парламент може да изкара пълен мандат. Затова който заложи на този парламент, ще сбърка. Мисля, че всички играчи ще
бъдат заинтересовани някъде през есента да се проведат нови избори за Народно събрание", прогнозира Тончев.

Скандалът с ЕГН-тата, които могат да се проверят в  партийните подписки на сайта на ЦИК, стигна до Брюксел, отбелязва на вътрешна страница "Труд". Евродепутатът Ивайло Калфин е отправил питане до Европейската комисия дали възможността да се проверяват по ЕГН политическите пристрастия на гражданите не противоречи на европейското законодателство за защита на личните данни.

"Вече нямаме лични данни, те са публични", констатира пред "Телеграф" социологът Михаил Константинов. Според него търговията с ЕГН-тата е широко разпространена, а информацията е достъпна в интернет. "Може да се въведе някаква друга система. Номера от осигуровки и т.н.", предлага експертът.

"Номинацията на Пеевски потресе Брюксел", допълва в заглавие "Сега". За това съобщава електронното издание EurActiv ден след като ръководството на ДПС организира спектакъл за пред избрани медии при обявяване на листата си за ЕП. Групите на ПЕС и ЕНП в Европейския парламент реагирали с ужас на новината, допълва  изданието. И напомни, че лидерът на социалистите в ЕП Ханес Свобода е определил номинацията като изненадваща след бурните протести срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Пред "24 часа" министърът на образованието и науката Анелия Клисарова подчертава: "Тази година, за първи път, откакто са въведени матурите за 7-ми клас, няма право да се проведат изпитите и според резултатите да се сложи черта за тройка. Скалата ще е ясна в деня на изпита. Няма да отчитаме само добри резултати. Съзнавам, че поемам голям ангажимент. По-честно е всеки да знае предварително каква оценка заслужава. Това ще даде и основание на университетите да бъдат убедени, че тези оценки са реални и отговарят на истинските знания на учениците."

19-годишен математик от русенското село Мечка разработва таблет за незрящи хора. Досега нито една технологична компания не се е сетила да създаде такова устройство, което прави идеята на Атанас Атанасов единствена по рода си, съобщава на първа страница "Стандарт". Изобретението му хрумнало, докато бил в
София и отивал към гарата, за да се прибере в Русе.

"Смятаме, че минималната работна заплата може да стане 400 лв. от 1 януари 2015 г.", заявява в интервю за "Труд" Пламен Димитров, президент на КНСБ. Според него няма да има негативен  ефект, докато тя не надхвърли 50 процента от средната работна заплата. "В България сме далеч от това ниво. Минималната работна заплата е 340 лв. и е приблизително 40 на сто от средното възнаграждение, което е около 830 лв.", обяснява Димитров. По думите му има място и за по-сериозен разговр с бизнеса по отношение на заплащането. "Трябва да видим какви реални и какви препоръчителни индекси за увеличение на заплата могат да бъдат  извадени. На някои места ръстът може да е с до 20 процента, за да се постигне справедливо съотношение на произведеното между работниците и предприемачите", съветва още Димитров.

По отношение на вдигането на минималната работна заплата, в друго интервю за "Труд", Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, допълва: "Свиването на границата между възнагражденията води към разсъждението: "Защо да работя повече, като ще получа същата заплата." Непремереното повишаване на заплатата ще доведе и до ръст на безработицата и до  разрастване на сивия сектор. Според нас тя не трябва да надвишава 40 процента от средната."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
до 91 преди 10 години
...Че България е опоскана , вече е ясно за всеки който носи глава на раменете си.Проблема е ,че те се гласят да я опоскат за поне 10 год напред.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ --НЕ Е ДРАЗНИТЕЛ!!!ГЕРБ---ТАКА СЕ КАЗВА "СТРАХА НА КОМУНИСТИТЕ" ОТ НОВА ФОРМАЦИЯ /НЕ--ПОДЧИНЕНА НА ТЯХ.../ГЕРБ--ТОВА Е ФОРМАЦИЯТА КОЯГО НЕ Е ПОД ТЕХЕН КОНТРОЛ И ЗАСТРАШАВА ЧЛЕНУВАНЕТО ИМ В ЕС И БОРАВЕНЕТО С ПАРИТЕ , ПО ФОНДОВЕТЕ!ГЕРБ---ОЗНАЧАВА----ЛИШАВАНЕ НА БКП/БСП ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/...затова Станишев се бори за шеф на ПЕС и за депутат в ЕП---ЗА ДА СЕ НАПРАВЛЯВАТ ПАРИЧНИТЕ ПОТОЦИ ОТ ЕС../БЕЗ ПАРИТЕ ОТ ЕВРО-ФОНДОВЕТЕ , БКП УМИРА!!!БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧЕ ОПОСКАНА
65
1
 
8
 
! Отговори
Пеевски преди 10 години
Според мен България заслужава Делян Пеевски да влезе в европарламента, за да видят в ЕС какви *** ни управляват.
64
3
 
3
 
! Отговори
Еднакви са - част 3 преди 10 години
Най-накрая ще направят комунизъм като в Китай - българинът ще бачка за жълти стотинки, ще яде картофи, лук и соеви продукти и ако нещо възнегодува - разстрел. След разстрела червеи. Живота на българина е нищо за управляващите ни и най-добрият начин да се спре това е пълен бойкот на изборите за европарламент с блокаж на урните.
63
1
 
4
 
! Отговори
Еднакви са - част 2 преди 10 години
1989 г. понеже в СИВ нямаше пари и комунистите щяха да ядат хурката въведоха демокрацията. По този начин изкараха пари от 'продажбата' на държавни предприятия (построени от народа) на частници. Изкараха парички на гърба на народа. После с Балканбанк и др. пирамиди дообраха парите му. Сега вече няма накъде - пари няма и искат пак да национализират, за да може да вземат бизнеса на глупавия българин и същия пак да им задвижи умрялата икономика.
62
2
 
2
 
! Отговори
Еднакви са - част 1 преди 10 години
Всичките са едни и същи. БКП (по старт съветски образец) винаги е създавала противостояние. Преди срещу тях бяха СДС (производни на БКП), но ги затриха. Сега са ГЕРБ (производни на БКП) - и тях ще затрият. След това ще е някой друг. Платените продукти на Русия и Турция (Атака, ББЦ, ДПС и т.н.) също не стават. РБ според мен нямат щанс - те са бивши СДС, НДСВ и т.н. Най-вероятното бъдеще на БГ е евразийски съюз (защото сегашните управляващи ще ни изкарат от ЕС) и изземане на частното - за държавно
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анти комунистите припознават ГЕРБ за своя партия.
60
4
 
4
 
! Отговори
Кой ако не РБ преди 10 години
Вижте, аз съм седесар, не крия че винаги такъв ще си остана, ГЕРБ ни прекараха в поне 12 областни града, натиск, схеми, Зеленогорски го прекараха в Плевен, в Бургас е пълен смях, да не говорим как разбиха цели структури в Хасково, Стара Загора, Добрич, София и прочие. ГЕРБ няма откъде да черпи хора, ами черпи и краде от СДС и ДСБ. БСП и ДПС са една и съща монета, руска от едната страна и турска от другата. ББЦ е фалшивата банкнота на монетата, остава да изберем РБ, няма кой друг, мислете, кой ?
59
3
 
6
 
! Отговори
ги преди 10 години
До Анонименнормалните мислещите хора цветът на нацията- тези хора подкрепят герб! А КОМУНИСТИТЕ-кой ги подкрепя- аблудените червени кучета!
58
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ГЕРБ - дразнителят на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
57
1
 
6
 
! Отговори
пояснение до 80 преди 10 години
Кремиковци го продаде Костов на ДС агента Захариев.БСП не са го продавали, а просто го източваха безконтролно дълги години докато беше държавно.Същото правеше и СДС, докато бяха на власт. Ето затова не виждам аз разлика и съответно светлина в тунела.
56
1
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
Това българите сме малък ама много *** народ. Всеки път ни лъжат с едни и същи номера. Сега маса народ ще се юрнат да гласуват за Бареков, новия балансьор- само той можел да отстрани ДПС, а всъщност са едно и също с ДПС, и зад двете партии стои Доган. Положението няма да се промени- просто ще изхвърлят Атака от властта.
55
2
 
11
 
! Отговори
Нормален преди 10 години
Герб ли продадоха Кремиковци за 1 долар? Химко Враца за 1 долар? БГА Балкан , БТК, Цялото черноморие за жълти стотинки,да не продължаваме нататък .Много се опитват някои да стоварят проблемите от болната глава , върху здравата . Пък и не отива" млади активисти" от Позитано 20 да ни обясняват какво е "дясно"..
54
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ вече са дразнители на самите себе си. Не знам какви хора ги подкрепят още.Нагла и безскруполна партия. Учудват ме отново социологическите проучвания , че отново са първа политическа сила. Явно пак си намериха начини за фалшифициране на избори.
53
3
 
6
 
! Отговори
Lidia преди 10 години
tona BSP vsi4ko im pre4i , i horata i GERB i samia Borisov , da ima edno lesno , samo BSP da e v stranata 4e da sa spokoini
52
2
 
9
 
! Отговори
художника преди 10 години
До Анонимен 73Стига с тоя Тодор Живков ! То и при хан Крум е било хубаво и при цар Симеон.... Стига живяхте в спомени! Днес и СЕГА е така, и ако можем да го променим с гласа си на изборите- да го направим. А иначе:... Всеки е СВОБОДЕН толкова, колкото си позволи и също толкова "БОГАТ" и точно толкова ЩАСТЛИВ ...
51
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ не е дразнител на никого.Партия, която е натрапена от УСА.
50
12
 
1
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
74-!Грешка , колега!Боко и Цвък все още са комунисти!И двамата *** с милиционерско образование още стискат партийните книжки!Само *** може да си помисли , че са сини.И двамата са си обикновени мутри и ***...
49
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Боко и Цецо били комунистите" , а ония дето ни докараха до това да сме клоаката на Европа за последните 25 год , за тях не говорим нали ?
48
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При Тодор Живков и толкова омразния ви комунизъм младите жени не се дрогираха и не скачаха от мостове. И пред всяко училище не висяха по двама наркопласьори, охранявани от "полицията".