НАП предупреди: Не оставяйте декларациите за последния ден

Приходната агенция очаква 200 хил. документа в последните седем дни
Обновена: 18 апр 2014 13:58 | 18 апр 2014 13:58,
11
НАП предупреди: Не оставяйте декларациите за последния ден
Снимка: архив, Булфото

Над 200 000 от очакваните декларации за облагане на доходите ще постъпят в НАП в последните седем работни дни до края на април 2014 г. Това е прогнозата на приходната агенция.

От началото на годината до момента са подадени близо 300 000 формуляра, като всеки десети от тях е изпратен по електронен път. До края на кампанията - 30 април, се очаква да постъпят над 500 000 декларации за облагане на доходите на физическите лица.

От НАП припомнят, че декларирането на доходите може да стане и в последния възможен ден - 30 април, но тогава е много вероятно да се наложи чакане на опашка. Данъчните формуляри се подават по електронен път, подписани с електронен подпис, по пощата с обратна разписка, на място в някои пощенски офиси срещу входящ номер, както и офисите на НАП по постоянен адрес.

Формулярът за доходите може да бъде попълнен и в електронен вариант с баркод, като за това не е нужен електронен подпис.

Декларациите с баркод се обработват по-бързо от останалите и данъкът за възстановяване се получава в много по-кратък срок, отколкото при стандартните формуляри, припомнят от НАП.

Пет на сто отстъпка ползват физическите лица, включително едноличните търговци, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис, в срок до 30 април 2014 г. Отстъпката се ползва върху размера на данъка за довнасяне, определен в декларацията. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: НАПдекларации
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАП да бара питона!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАП е на всеки километър
7
0
 
3
 
! Отговори
АОНСУ-вец от БСП преди 9 години
Орешарски и Станишев си изпълниха мисията-откриха 250 000 работни места.Бизнеса цъфти и дава своите плодове.В хазната дори ще има излишък за да подкрепим икономиките на банановите републики.Опа,увлякох се в съня си.
6
0
 
4
 
! Отговори
iwan.iwanow преди 9 години
Вампирите искат да ни смучат кръвчицата!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАП да ме хванат за ДОЛУПОДПИСАНИЯ
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ ЕЙ ПЛЕМЕТО ЗАЩО СЕ УСЛУШВАТЕ БЕ? НИЕ КАК ЩЕ СИ ВЗИМАМЕ ЗАПЛАТКИТЕ БЕ? НАЛИ АКО НЕ СТЕ ВИЕ ПЛЕМЕТО ЩЕ УМРЕМЕ ОТ ГЛАД БЕ. КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВА ЧЕ СТЕ ВЗИМАЛИ ПО 200 ЕВРО ЗАПЛАТИ И ПО 75 ЕВРО ПЕНСИИ БЕ? ДА НЕ БИ НИЕ ДА СКАЧАХМЕ НА *** НА Х.Я ДА НЕ БИ НИЕ ДА ГЛАСУВАХМЕ ЗА ЦАРО ПЪДАРО ДА НЕ БИ НИЕ ДА КАЧВАМЕ НА ВЛАСТ МУТРИТЕ И КОМУНИСТИТЕ? НЕ НЕ СМЕ НИЕ ОТ НАП А ВИЕ ПЛЕМЕТО.ЗАТОВА ЩЕ ПЛАЩАТЕ И ЩЕ ГЛАДУВАТЕ ДА СЕ НАУЧИТЕ ЧЕ ЗА МУТРИ И КОМУНИСТИ НЕ СЕ ГЛАСУВА.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАП да си гледа работата.
2
0
 
17
 
! Отговори
tt преди 9 години
Ще си плащам данъците,когато тази държава ми направи заплатата колкото на другите европеици,и когато накара олигарсите да плащат,депутати ,политици,и другите в сенчестия бизнес.Инече, господа,от мен не чакаите и стотинка.
1
0
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Ще си внеса декларацията, когато няма един километър опашка пред касите ви, драги нападжии. Тоест никога!