Великденската трапеза излиза по-евтино в малките градове

Спестяваме малко, ако пазаруваме в последния момент
Обновена: 18 апр 2014 11:14 | 18 апр 2014 11:10,
20
Великденската трапеза излиза по-евтино в малките градове
Снимка: БТА

Великденската трапеза излиза по-евтино в малките градове, показва проучване на "24 часа". В Смолян миникошницата за четиричленно семейство струва 44 лв., докато в столицата същите продукти са 53 лв. Причината - в Родопите може да се намери агнешко по 10 лв./кг, а в София цената е поне с 2 лв. повече.

Всъщност във всеки град има доста големи разлики в цените на продуктите. Оказа се, че при повече обикаляне могат да се спестят до 30 на сто.

С една пета по-малко ще платят за великденската трапеза хората, които са оставили пазаруването за последните минути преди празника, пресмята на първа страница "Монитор". От вчера повечето големи магазини и търговски вериги обявиха празничните си оферти, които ще важат до неделя. Средно с 20 на сто са по-евтини основните продукти за великденската трапеза. Българско  агнешко месо може да се намери на 10,99 лева за кило в една от големите вериги. Най-високата цена в хипермаркет е 12,90 лв.

Готово цяло опечено агне, пълнено с дроб сарма, излиза почти три стотачки във Варна, пише още "Монитор". Местните заведения вземат между 260 и 280 лева за приготвянето и доставка до адрес на Великден. Изискването им е заявката да се направи ден по-рано от празника.

Според "Телеграф" близо 300 млн. лв. ще изхарчат българите за пътуване по Великден и Гергьовден. Средно по 260 лв. ще похарчат нашенците, които ще отседнат в родните хотели, а тези в чужбина ще броят по 555 лв. Очаква се за Великден да пътуват 390 000 българи, които ще посетят близки и приятели в страната или пък ще напълнят СПА хотелите и къщите за гости.

Други около 110 000 нашенци ще пътуват в чужбина, като най-много ще заминат за Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: великдентрапеза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яяя, питките на Митрас и яйцата на Ищар (Еостре). Сега ако спрете и да ги наричате великденска трапеза, значи има светлина в тунела.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Великденската трапеза излиза по-евтино в малките градове ...За някои направо без пари. Глад, майка...
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Средната пенсия в Гърция - 941,59 евро, Над 300 000 души взимат по три пенсииdnes.bg/balkani/2014/02/04/srednata-pensiia-v-gyrciia-941-59-evro.214785,2
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е за първи път......Председателят на пазара Клеантис Циронис каза, че дамите са се появили на пазара и са отишли при продавачите на месо, заявявайки, че искат да платят покупките на онези, които нямат нужните пари. Той си ги спомнил веднага, тъй като същите дами се появили и преди Коледа и похарчили 20 000 евро, за да снабдят с хранителни продукти бедните.Легендата оживя...
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тайнствените жени, облечени в черно, се появиха отново на централния атински пазар Варвакиос агора. Тяхната поява и поведение на добрия самарянин предизвика истинска суматоха. Собствениците на различните щандове останаха с отворена уста, когато видяха 10 жени в черни луксозни джипове да харчат 50 000 евро, за да осигурят на най-бедните потребители всичко необходимо за празничната трапеза. Без да разкрият самоличността си, дамите започнаха да пазаруват, а след това да раздават хранителните...
11
0
 
9
 
! Отговори
ава преди 10 години
Не съм религиозна, но ми става много жално, като гледам че всичко се обръща в пари, сметки, ядене и пиене! Пълна духовна мизерия, подхранвана най-вече от медиите...
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ми е смешно. В един от добрите супермаркети в Дианабад са сложили цена на агнешкото 16 лв/кг. Никой не купува, а те седят и чакат някой да се излъже.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа е замбиран. Всички цени утроени,но те търчат и пазаруват. Празника ще мине без козунак и агнешко и всеки можеше да бойкотира наглите търговци, но не, те са не наяли се и не напили се. По света цените падат, а тук все наопаки.
8
6
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Има само един празник за България и българският народ - 3-ти март!Всичко друго е повод да се напиеш и да си прекараш добре с компания от всякакъв произход.
7
0
 
11
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Всичко сме превърнали в бизнес, дори и православните празници. Великденската трапеза всеки сам сия прави и той най-вече зависи с какво разполагаш. Понякога прекаляват когато казват, че по традиция това се прави и т.н.т. и всичко се превърна в ядене и пиене. А много е просто, всеки да си го прави как то си иска и най-важното да се чувства добре и кой в какво вярва не е важно. Желая на всички добро здраве и най-вече да се обичаме. Любов към ближния, това е искал Исус- ЛЮБОВТА ЩЕ СПАСИ СВЕТА.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 4Ало, братко мой, обичаите искаш да ми кажеш че не са свързани с религията ли? Хайде бе!А защо тогава не празнуваме ние християните Байряма? Нали пак там се яде агнешко?Всичко си е свързано. К'во се правиш на ***?
5
0
 
20
 
! Отговори
АЛО, ДРУГАРИ ОТ ДИРА преди 10 години
ТОВА ЛИ СКАЛЪПИХТЕ С ПЛИТКИТЕ СИ УМОВЕ ЗА РАЗПЕТИ ПЕТЪК? В МОЛА КОЛКО ЩЯЛО ДА ВИ ИЗЛЕЗЕ ПЛЮСКАНЕТО? БЕЗПРОСВЕТНА ***!
4
1
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 10 години
Ами за к'во се събира моя род на маса всеки Великден, бе брато? Нито един от нашия род не е вярващ, не е помирисвал църква и е един вид атеист- вярва само на себе си и приятелите около него. Но масата си я правим точно защото има такива обичаи. Демек на гърба на обичаите пием и ядем. К'во лошо има в т'ва, братко?
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българина явно не може да прави разлика между битова традиция, обичаи и религиозна практика. Между духовност и бит. Ако за вас празниците са просто преяждане и препиване, то явно теорията на Дарвин е вярна за произхода ни и душа не ни се полага.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес не се работи , не се прави секс , не се яде , дори и вода не се пие но когато не вземаш пари за да пишеш в нета , не е работа , затова мога съвсем спокойно да кажа - Оставка за най некадърното правителство- пратете делян , не в брюксел а в анкара- стайното цвете да се скрие , че застудя Весело изкарване на почивните дни на всички истински българи , не симпатизиращи на ДПС , БСП и техните патерици Батака и Бареков
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То това е мисленето на всеки "вярващ", не е прочел библията, но вярва там в нещо, събира се на обяд натрошава няколко яйца, налива се с ракия, тъпче агне с ориз и вино. Край на деня.Да ви имам вярванията и религиите.