Черен петък по пътищата - хаос и катастрофи

Преглед на печата на 19 април
Обновена: 19 апр 2014 08:03 | 19 апр 2014 07:49, Камелия Цветанова
71
 Черен петък по пътищата - хаос и катастрофи
Колони от автомобили се образуваха вчера по автомагистрала "Хемус". Снимка: Булфото

"Черен петък по пътищата - хаос и катастрофи", обобщава в заглавие "Труд". 20-километрова колона от коли се образува към 16 ч вчера към 67-ия километър на магистрала "Тракия" в посока Пловдив. В района има ремонт на мост, по който се минава само в едното платно. На магистрала "Хемус" по обед опашката от автомобили в посока Варна достигна дължина 12 км. На мост при тунел "Ечемишка", също заради ремонт, е затворено едното платно и движението е двупосочно. Две челни катастрофи станаха вчера сутринта край благоевградското село Струмяни на пътя за Гърция и край Севлиево на шосето София - Варна. Четирима души бяха откарани в болница, двама от тях - с опасност за живота.

15-годишно момиче загина, а осем души бяха ранени при друга челна катастрофа край Оряхово в четвъртък вечерта.

Близо 34 000 ще бъдат допълнителните места във влаковете и автобусите през почивните дни, допълва още "Труд". През изминалите два дни от София са тръгнали близо 200 извънредни автобуса.

На първа страница "24 часа" разказва още за хаоса по пътищата: По време на двучасовото задръстване преди моста "Витиня" не беше забелязан жив катаджия- Стотици шофьори опитаха да търсят алтернативен маршрут, завивайки по стария път към Правец, но попаднаха в истински сървайвър.

В друга статия "24 часа" допълва и черната статистика: Пиян шофьор без книжка направи тежка катастрофа край Враца в четвъртък вечерта, при която загинаха 15-годишната му дъщеря и друга жена. В сблъсъка между сеата и нисана бяха ранени още 6-има души.

Яйцето, символът на Великден, тази година ни излиза с 20 процента по-евтино от миналата, пресмята "Преса". От седмица в големите вериги вървят промоционални кампании и кора с 30 яйца размер М се продава по 5 лева, което означава, че бройката излиза 16,7 ст.

Мрачният дъждовен маратон, който захлупи небето и заля цяла страна през последните три дни, свършва най-после днес следобед,пише още "Преса". Още утре дългоочакваното слънце ще се покаже навсякъде и хората ще отбележат светлия християнски празник Великден. Температурите ще достигнат 17-18 градуса.

Осем вида голи охлюви, един от които дошъл от България, са нападнали градини във Великобритания. Това установиха учени от университета в Кардиф, съобщава на първа страница "Новинар".

Според специалистите плужеците са дошли от континентална Европа и по-точно от Испания, Франция, Италия, Украйна и България.

Според челото на "Телеграф" таратор, боб чорба и супа на прах, направени у нас, могат да литнат в космоса. Това ще се случи, ако Институтът по космически изследвания към БАН осъществи плановете си да премине от лабораторно към промишлено производство на масови храни за космонавти. НСА е готова да купува българска космическа храна, ако започнем да я произвеждаме масово.

Битката за ключови постове в съда започна. До месеци ще бъдат избрани наследници на Лазар Груев и на Веселин Пенгезов.

Любопитното е, че едно име се спряга като кандидат и за двата поста, анонсира под глава "Преса". На последното си предпразнично заседание Висшият съдебен съвет обяви конкурс за нов председател на Софийския апелативен съд на мястото на Пенгезов. Заместникът му Стефан Грозев ще участва в надпредаварата. Според изданието обаче Грозев има намерение да се кандидатира и за наследник на Груев.

Измамници искат от 500 до 1000 евро от българи в Западните покрайнини, за да ги уредят с гражданство и български паспорт, след като изчезват с парите без да издадат никакъв документ, твърди на вътрешна страница "Труд". "Посредници са местни от Босилеград и от вътрешността на Сърбия", обяснява Стефан Стойоков, зам.-кмет на Босилеград. От 2008 година насам стотици измамени българи са подали жалби срещу посредници и измамници.

С ВИП статут в "Монако" се ползва Димитър Бербатов, твърди под глава "Стандарт". Сред милионерите във футболния тим той единствен се движи с патрулка по улиците на Монте Карло. Кола на полицията ескортира бентлито на Митко, което той докара от България. Колата е с наша регистрация и номер с две деветки и две нули, твърди изданието.

"Гащите и чорапите нямат място в НДК. Дворецът пак ще бъде културно средище", казва в интервю за "24 часа" Велислава Кръстева, зам.-министър на културата. В момента се работи по цялостната стратегия за НДК, като осмислянето на всяко едно пространство в Двореца ще бъде взаимосвързано и обосновано от гледна точка на цялото. "Първите няколко месеца трябваше да се справим с финансовите проблеми, които наследихме, което беше много трудно, но и все още има много неща, които трябва да се направят. Например структурата на НДК не е променяна никога и от времето са останали позиции и звена, които са абсолютно неадекватни на днешния ден", посочва Кръстева.

В интервю за "Труд" Любен Дилов-син, писател и политик, споделя: "България е на кръстопът, а всеки кръстопът, погледнат достатъчно отгоре прилича на разпятие. Може би за това и българите сме все на кръстопът и все се готвим с много шум нанякъде да тръгнем... Какво се получава, нека всеки прецени сам. И за себе си, и за всинца ни. Мисля, че имаме и друг проблем - щатните искариоти. Толкова са много, че не само националният бюджет, но и бюджетите на няколко приятелски разузнавания не могат да ги издържат..."

По повод българския политически живот актьорът Мариус Куркински коментира пред "Преса": "Хаос и лъжа! Много подкупност, много интереси! Аз съм силно песимистично настроен за България.

Политиците ни убиха народа за тези 20 години, числено и морално. Свършиха си работата с пренасянето на парите на други етажи, във фамилии, в деца и така. В страната се извършиха едни погроми. Аз не видях досега добро в политиката. Всичко е абсолютна манипулация и мрак."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес на АМ Тракия, в участъка където правят мостовете и движението е в едното платно, ограничиение 60, един *** се засилил зад мен и ми премига да го пусна, а ние сме в отсрещното платно, тръгна да ме заобикаля от дясно, чудо. Естествено с S класа.То за тия закони няма !!
54
3
 
6
 
! Отговори
канадеца преди 10 години
България е просташка държава управлявана от безхаберници и крадци.Народ който търпи такива *** не заслужава да се нарича народ а пасмина.
53
1
 
3
 
! Отговори
ТОЙ Е ВЕЛИК БАЩА преди 10 години
Да,човек няма мира и спокойствие от колите дори при такива светли празници. Никой,никого не кара да пътува на сила. Всеки сам избира пътя на греха и си намира заслуженото. Преклонете се на вашия БОГ,където и да се намирате. Не пътувайте и не свързвайте тези дни само с чашата и телесните удоволствия. Така БОГ ще бъде благосклонен към вас. Към ПОЧИТТА,КОЯТО МУ ОТДАВАТЕ. Толкова е просто и човешко,но е за човеци,а не за неверници.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
haos i katastrofi zashtoto bylgarina pogreshno e razbral zivilizaziata - mantalitet i prostotia s mnogo malki izkliuchenia.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господ бави, ама не забравя! Божа воля е! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
50
1
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
Когато Сливен е било град, София и Бургас са били махали на пришълци...айде, преди да се грабвате Бургас- София, почетете малко..били са едни бурени, едни полета..А и има ли значение? Ние не сме 20 000 000, че да се делим! Има няма 5 000 000, време е да се обединим всички в едно. А, не да се делим, София, провинция и т.н. Нима софиянци не идват на морето? Нима моряци не отиват до София? Смешно е. Всяка една педя земя, която е наша територия, е наша отговорност. Весели празници мои сънародници!
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
После пак идете да гласувате за бобовдолския *** Орешарски. Другият път още по- добра организация ще ви направи.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
софиянци на изчезване...1/4? истинските софиянци не карат коли. те са реститути
47
6
 
4
 
! Отговори
до 50 преди 10 години
Не забравай обаче че 3/4 от тези с рег.номера СА не са софиянци, а просто селяни дошли в София и взели си номер от КАТ-Дървеница да се фукат с него като си паркират трошката на мегдана в родното си село.Много малко са истинските софиянци и те до един са перфектни шофьори. Възпитани и толерантни. Защото така са научени от родителите си.
46
1
 
4
 
! Отговори
До прокурор-пенсионе преди 10 години
Оххх,колко си далеч от истината,колко си непросветен, но в своята слепота си мислиш, че това, което медиите ти представят е самата истина...Да ти имам мирогледа и носа...:) Чадо, тези, които издигнаха онзи на, който се кланяш, именно най ти Тиквун е въздигнат от БСП..трябва ли още да говоря и да те просветлявам..Остани си с носа, и без това по-надалеч от него не виждаш. Проследи хода на събитията..Както и Бареков, изказване в сп.Стори, преди години..Бойко е най..А сега какво е?Прогледни чадо!
45
1
 
3
 
! Отговори
lewskar преди 10 години
До BojidarBojidar явно не си от София и малко си запознат с градоустройството и.По-лошото че май много и от Компутури не разбираш , смени си езика на клавиатурата или извикай някой да ти помогне.Ти ако мислиш , че в кварталите Люлин, Обеля , Младост , Дружба и по-големите части от Надежда са Софиянци , то значи си и ти . Регистрацията на колата не те прави Софиянец , нито селянин , а начинът на шофиране те прави *** или Умник уважаващ себе си и останалите около теб.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все пак да не забравяме, че беше разпети петък, нали ?
43
2
 
3
 
! Отговори
скакауец преди 10 години
До Анонимен АвстралиецСега разбрах защо миеш чинии в Австралия, защото налъмите на баба ти дето още си ги носи на село са по- умни от тебе.Каква Османска империя , какви пет лева забърка ти с Австралия , ти да не си чистач на кенгурута а ? Ами те имат по-висок социален статус от теб в Австралия , как се сети на това гениално откритие да сравниш историята на България с каторгата на Британците!!!Каква връзка има едното с другото ? Слушай, ходи помети на кенгурутата и не пиши повече тука
42
11
 
3
 
! Отговори
янко циганина преди 10 години
Повече катастрофи по-малко *** и по малко проблеми за нас .
41
2
 
4
 
! Отговори
Bojidar преди 10 години
Sofiqnci pravqt tezi zadrustvaniq Sofiiskite selqni ot CA ....
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
STIGA S TAPI KOMUNISTI4ESKI KOMENTARII BRE 49 ti . KATO IMA KAMERI PO PATI6TATA OT TEZI KAMERI KOI IMA FAIDA . EDINSTVENO NAGLATA I TAPA KOMUNISTI4ESKA NOMENKLATURA OKOPALA SE V MEERETO . NE KAMERI , A HUBAVI PATI6TA NI TRQBVAT . A OT KAMERITE SE SABIRAT NEKAVI PARI KOITO BALGARSKIA DANAKOPLATEC I STOTINKA NE VIJDA . AKO PARITE OT KAMERITE OTIVAHA VAV FOND ZA STROITELSTVO I PODOBRQVANE NA PATNATA INFRASTRUKTURA TOVA E DRUGO . NO TE I OT TAM KRADAT
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста от коментарите са ,че селянина е взел книжка и юруш по магистралата.Като погледнем статистиката -софиянци масово се изселват по празниците, следователно София е едно гоооолямо село. А и най-наглите шофьори по пътищата са с рег. номера СА.
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво е управлението на Орешарски, а?Асфалт не ядете, камерите на КАТ ги изключихте всичките.Сърбайте си попарата, комунистически селяни!!
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SMETNETE RAZDUTIA 6TAT NA VA6ATA NARODNA MILICIA ZA 70 godini SLOJETE PENSIONITE I ZDRAVNI ZASTRAHOVKI , KAM TOVA PRIBAVETE EDNOKRATNITE VZEMANIA PO 20 ZAPLATI NA KUP PRI PENSIONIRANE . SAMO S TAZI SUMA DO VSQKO SELO , NE GRAD 6TQHME DA PATUVAME PO MAGISTRALA . AMA BEZ TEZI KOMUNISTI4ESKI KOPOI KAK KOMUNISTITE 6TE SE ZADARJAT NA VLAST ZA DA MOGAT DA KRADAT
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TAKA 6TE DA E . NALI GOLEMIA KOMUNISTI4ESKI KAPACITET DRUGARQ IOV4EV ZA POREDEN PAT VI OBE6TA 4E ZAPRAZNICITE 6TE PUSNE REKETIORITE SI DA SABIRAT REKET I TRUPOVE . DRUGO HI4 NE GI INTERESUVA NA LAKOMITE KOMUNISTI . DA SAZDADAT HAOS , DA IZNERVQT I BEZ TOVA IZNERVENIA NAROD , KOLKOTO MOGAT DA GO REKETIRAT S VAPROSA ----- KO PRAIM SEGA . I VSI4KO VI E NA GAZA I OT GAZA . KATO GI IZBIRATE TAKIVA TAPI LAKOMI KOMUNISTI4ESKI *** .