Колони от автомобили по обратния път към дома

Сериозно е затруднено движението по магистрала "Хемус"
Обновена: 21 апр 2014 18:55 | 21 апр 2014 15:29, Красимир Ангелов
211
Колони от автомобили по обратния път към дома
Снимка: Булфото, архив

Изключително интензивен е трафикът към София и големите областни градове в края на последния почивен ден от великденските празници. От "Пътна полиция" създават организация за оптимално пътуване, съобщават от МВР.

Задръстване има на автомагистрала "Хемус" в посока София, съобщава "Фокус".  Колони от автомобили има във всички пътни платна, включително и аварийната лента.

Задръстването започва от началото на тунела "Ечемишка", през тунел "Витиня” и стига до виадукта "Бебреш", който в момента е в ремонт.

От АПИ припомнят, че за да бъде облекчен трафикът ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока Варна - София при виадукта „Бебреш".

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин, освен АМ "Хемус", могат да ползват и пътя Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и пътя София - "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

Засилва се и движението по магистрала "Тракия" от Пазарджик в посока София. На 67-ия километър е и критичният участък с ремонтни дейности. При засилен трафик в посока Пловдив - София преди 67 километър ще бъде въведен обходен маршрут при пътен възел „Церово".

В следобедните часове се засилва и трафикът на българо-гръцката граница и движението в посока София. В ранния следобед инцидент с автобус с футболни фенове предизвика затруднения в движението около Благоевград. Возилото с марка „Сетра“ се е ударило със "Ситроен" с македонска регистрация, като при инцидента няма сериозно пострадали.

Интензивен е трафикът и по пътя Симитли - Разлог - Гоце Делчев, натоварено е и в района на обходния маршрут от Кулата до Сандански. По данни на "Гранична полиция" от 12.00 часа до 16.00 часа българо-гръцката граница са преминали 7 000 МПС-та и над 25 000 души.

За улесняване на движението от АПИ припомнят, че от 14:00 до 20:00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
• път I-5 - Русе - Велико Търново;
• път I-8 – Пловдив - Харманли;
• път I-9 - Варна - Бургас;
• път II-99 - Бургас – Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
0
 
! Отговори
A, demos преди 9 години
bulgarskite pensioneri pak sa hodili pri marzelivite garci da gi gledat kak praznuvat Velikden?
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Софиянци се завръщат от родните си места.
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз съм в ИТ-то и заплатите са много високи в сравнение с нивото на заплатите в БГ. Интересно как тези дето все се оплакват, че София е пренаселена са все нископлатени бачкатори, безработни, разносвачи на пици и шофери на баничарки. И да ви успокоя да не се нервите такива и ще си останете. Все пак и на средната класа и трябва обслужващ персонал.
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.."........
158
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички столичани се връщат от родните места с туршии и дамаджани! Ха наздраве ! Докато не увеличат още бензиня, така ще е- резервоар и половина от месторождение до местоживеене...
157
0
 
2
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Всъщност много българи имат излишни пари непрекъснато влачат семействата си насам - натам.
156
1
 
0
 
! Отговори
WC преди 9 години
tasi opashka za klozetite li e?
155
0
 
7
 
! Отговори
Pako преди 9 години
Чета коментрарите и не мога да разбера защо се заяждате на тема месторождение! Пътя "X", не може да поеме n - броя автомобили! Това не е голяма драма! И аз не мога вече два пъти един след друг без да го вадя, ама то и норматив не гоня....! Ще се приберат по-късно с един час, голяма работа! Път време няма, важното е да стигнеш. Прави ми впечатление обаче, че сравнително интелигентни хора, сядайки зад волана стават безумци!
154
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм програмист и взимам средно около 12 хил лв месечно. Не ми плащат всеки месец, каквото си изкарам, но средно годишно вземам около 150 хил лв. Работя от вкъщи и не живея в София.
153
0
 
13
 
! Отговори
Кореняк провинционал преди 9 години
До БобийВъв Пловдив, Варна, Бургас и Русе също няма работа. Това не се обуслявя от факта, че хората там са прости и неспособни да работят, а е следствие от общата конюктура в нещтастната ни държавица. Разходи се в USA и Германия и виж там градовете какви са и как много хора пътуват по 200 километра за да стигнат до работното си място. Жалкото е, че тук имаме две "магистрали" всяка по 40 километра дълга и в момента и двете за затворени. И въпреки това се имаме за много велики
152
2
 
2
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
До ЛидияВашите прибраха ли се вече?
151
0
 
6
 
! Отговори
Кореняк провинционал преди 9 години
До БобийИма и други сектори наистина. Няма да давам повече примери, не че няма такива. Аз съм от провинцията. Не съм от село, но няма нищо срамно в това да се наречеш селянин. Селяните са трудови хора, които си изкарват прехраната с много труд. Срамно е да се мислиш за нещо повече когато не си. Не подхвърлям и реплики от сорта: "селяни стойте си на село."
150
7
 
5
 
! Отговори
Шефа преди 9 години
До платен тролХа-ха-ха 2000 лв. беше добра заплата допреди 5-6 години. Сега с 2000 лв. се живее трудно и в лишения, особено, ако трябва да плащаш и наем. Сега добра заплата за кадърен и квалифициран човек на средно ниво в йерархията е от порядъка на 3500-4000 лв.
149
13
 
7
 
! Отговори
Лидия преди 9 години
Селяните се връщат, край на спокойствието в София .
148
1
 
4
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
До Анонимен 171Защото, дечко, ако някога имаш подобен бизнес, няма да дрънкаш глупости по форумите.
147
4
 
8
 
! Отговори
Бобий преди 9 години
До Кореняк провинционалСвета не е само IT сектор. Нито пък София и провинция. А способностите на един човек не зависят пряко от месторождението му, а най- вече от средата, в която се е формирал като личност. А конфликта "София провинция" се провокира и подхранва изцяло от хора от провинцията. Включително и репликите от рода на "селяни, стойте си на село" се подхвърлят от разни злобни провинциалисти, които не могат да живеят без да са в директен конфликт с някого.
146
4
 
16
 
! Отговори
Кореняк провинционал преди 9 години
До БобийГоворя с факти. Работя в ИТ сектора, където заплатите не са по 800 лева. В отдел от 10 човека 8 са от провинцията. Включително и голяма чат от мениджърския състав.Истината е че целият свят е космополитен. Начина по които се водят подобни диалози като в този форум говори за манталитета на цялата нация (барабар със Софиенците начело). *** народ, слаба държава, балкански манталитет. Жалко е, но фактите са такива
145
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
169Когато бизнеса ми докарва по 50 хил на месец защо да не давам на слугите по 2 хил.?
144
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"27-годишен в кома, падна от балкон в Благоевград"Селяните са непобедими.
143
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въшливи шопи! Истината е, че точно тези които наричате селяни изкарват заплати от по 2000 лв в София, а вие сте долни едвам съществуващи мижитурки. Хайде със здраве :Д:Д:Д