Политиката все още е мъжка професия, категорична е Буруджиева

"И Драгомир Стойнев, и Мая Манолова са биткаджии"
Обновена: 9 юли 2014 11:36 | 9 юли 2014 09:57,
9
Политиката все още е мъжка професия, категорична е Буруджиева
Снимка: Булфото, ахрив

Политиката все още е мъжка професия, заяви депутатът на БСП  Татяна Буруджиева в сутрешния блок на Нова телевизия. Според нея самият факт, че питаме дали жена може да заеме лидерския пост в партията, показва неравнопоставеност. 

Още по темата
  Относно кой е по-голям биткаджия и кой заслужава да бъде следващият лидер на социалистите Буруджиева коментира, че няма особена разлика между Драгомир Стойнев и Мая Манолова.  „И двамата са биткаджии. Плюсът на Манолова е, че е опитен боец. Стойнев пък има експертиза и политически опит, които са много автентични за левицата”, изтъкна депутатът.

По нейни думи "в БСП няма "градушка". "За да кажем, че има такова нещо, трябва да има щети. Конгресът е възможност да се избере нов лидер, да се работи в екип и това ще донесе само позитив за БСП”, посочи Буруджиева. Според нея задачата на новия лидер е да привлече симпатиите на хората.

Депутатът на левицата коментира тежкото състояние, в което е намира здравеопазването. „В сектора има тежко натрупване на проблеми, беше ясно, че беше издънен бюджетът на касата с този 1,5 милиарда, които трябва да се наваксват“. Буруджиева смята, че при добра комуникация всеки проблем може да бъде решен.

„Министърът на здравеопазването и министърът на финансите трябваше доста по интензивно да общуват и да действат“, заяви тя и добави, че тези проблеми в здравеопазването ще тежат на всеки следващ министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: бспБуруджиева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ***, кой уби генерал Луков?
4
0
 
14
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Много противна личност, дъщеря на убиец. Как може такива да са в политиката и да им се дава трибуна?
3
1
 
12
 
! Отговори
?!?!? преди 9 години
Като видиш нелегалният начин по който са влезли в 42рото НС няма как да не разбереш , че са "мъжки политици" особено онзи пощалион!
2
3
 
21
 
! Отговори
сами м преди 9 години
Дано изберат Манолова. С визията, излъчването и речника едновременно на баничарка, тя ще гарантира измитането на БСП от политическата сцена.
1
1
 
17
 
! Отговори
така де преди 9 години
Тая Буурудж.. и т.н. , тя тази е мъж, нали!?