Държавата се кани да закрие Центъра по наркомании

Проект предвижда дейността на Центъра да се поеме от НЦОЗА
10 юли 2014 16:57,
6
Държавата се кани да закрие Центъра по наркомании
Снимка: архив Булфото

Здравното министерство предлага Националният център по наркомании да се влее в Националния център по обществено здраве и анализи. Това се предлага в доклад на Таня Андреева за проект на кабинета за структурни промени в системата на здравеопазването. Документът е публикуван на сайта на министерството, съобщи БТА.

Още по темата

В проекта се предлага функциите на Националния център по наркомании  по лечението на злоупотребяващи или зависими от наркотични вещества, и свързаните с тях права, задължения и архиви да се поемат от Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Документът предвижда към Националния център по обществено здраве (НЦОЗА) да преминат
лабораторията за изследване на наркозависими, консултативният център на родители и деца и функциите на национално звено за връзка и координация с Европейския център за мониторинг на наркотици и наркомании в Лисабон и с Европейската мрежа за информация в областта на наркоманиите.

Към НЦОЗА ще преминат и имуществото, архивът, правата и задълженията на Националния център по наркомании, става ясно от доклада на министърката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
Никой не кара хипертониците да ядат солено, хайде да им спрем лечението! Няма наркоман, който да е почнал да взема наркотици с цел да стане такъв. Става дума за болест и болните трябва да се лекуват адекватно и да бъдат държани отговорни за лечението си. Но за тази цел трябва да има къде да се лекуват... Още повече, че наркотици се разпространяват масово и децата ни са сериозно застрашени. Не може да искате 12-годишен *** да има ясна представа за рисковете, когато опитва наркотик.
4
4
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
НИКОЙ НА СИЛА НЕ ГИ КАРА ДА ВЗЕМАТ НАРКОТИЦИ.А И НИЕ НЕ СМЕ ДЛЪЖЕН ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ТЯХ. ТЕ САМИ СИ ПРОВАЛЯТ ЖИВОТА, ЗА ТОВА ТЕ ДОРИ ТРЯБВА ДА ЗАПЛАЩАТ ЗА ВСИЧКО И НА ВСЯКЪДЕ.СТИГА СМЕ ГИ ГЛЕЗИЛИ В РАЗНИ КОМУНИ .
3
3
 
2
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Навсякъде има достатъчно информация за вредите от дрогата. Така че никой не може да каже, че не е информиран за последствията. В същото време никой и не ги кара насила да вземат наркотици - те посягат сами към тях. Е защо тогава трябва да издържаме тези центрове? За да "помагаме" на едни хора, които са достатъчно глупави, че да си вредят умишелно на самите тях си? Не съм съгласен да даваме пари и за тях.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
otpadacite ne zaslyjavat pomosh ,policiata igrae s mafiata zatova i ima droga.prokyrori i sadii sashto vzimat podkypi.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВИЕ ПЪРВО СПРЕТЕ МРЪСНИТЕ КОРУМПИРАНИ ЛИЦА ЗАДА НЯМА ДРОГА