Правителството съветва пенсионери как да живеят достойно

Брошура показва на възрастните хора как да ползват финансови услуги
Обновена: 11 юли 2014 07:07 | 11 юли 2014 07:07, Красимир Ангелов
52
Правителството съветва пенсионери как да живеят достойно
Снимка: Reuters

Специална нова брошура ще учи пенсионерите у нас как да ползват финансови услуги и продукти като депозити, кредитни и дебитни карти, съобщава „Труд“, цитирайки кабинета на вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева.

Съветите започват с това как да се избере най-подходящ продукт и завършват с препоръки за ползване на кредитни карти. В брошурата ще има съвети към възрастните хора как да правят маркетингови проучвания и да сравняват условията на различни банки за една и съща услуга.

Има и цял раздел със съвети как пенсионерите могат да изтеглят кредит, как да пресмятат годишен процент на разходите и други.

Обърнато е внимание и на постоянните телефонни измами, които стават у нас. Възрастните хора биват съветвани да не държат много пари вкъщи, а в банка.

Издаването на брошурата е част от Комуникационната стратегия на Министерския съвет за 2014 г. От пресцентъра на вицепремиера Бобева обясниха, че все още няма решение с какви пари ще се финансира отпечатването. Това трябвало да стане ясно през следващата седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименda tova e bgmai trqbva da nqma pensioneri
48
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kak da jivee pensioner na 88g s pensiq ot 200lv? pitam az?moje li ? tok voda tel lekarstva pampersi?a? q nqkoi da mi kaje?
47
8
 
36
 
! Отговори
Недостойно е! преди 9 години
"Брошура показва на възрастните хора как да ползват финансови услуги"НО БЕЗ ФИНАНСИ !
46
8
 
44
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Що не дадат пари на хората,а не да им дават акъл как да живеят???
45
8
 
35
 
! Отговори
Скапаняк преди 9 години
Що за тъжно и безгръбначно *** цъка минуси по смислени коментари?
44
11
 
45
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Няма по - безочлив човек от комуниста. Безочието им е започнали още с идеите на Маркс и Енгелс, минало е през партизанското движение, когато са постигали големи успехи - превземали са села, изгаряли са архивите на общините, ограбвали са мандрите и което не са могли да вземат, са изгаряли и стигаме до наши дни, когато докараха хората до мизерия и като капак ги учат как да оживяват за да имат гласоподаватели. Неам думи - както казват шопите.
43
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Ким Чен Ун съветва семействата на екзекутираните как да живеят достойно.
42
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе тия нормални ли са?!? Кредитни карти? Кредити? Как се ползва банковат могат да обяснят, ама останалото е на принципа: дай да похарчим едни пари. ***.
41
8
 
55
 
! Отговори
ИДИОТИЯ преди 9 години
НАГЛО И БЕЗМЕРНО ЦИНИЧНО Е ДА ДАВАШ финансово, безумни ИДЕИ НА ХОРА ПОЛУЧАВАЩИ ИМА, НЯМА ПОД 200ЕВРО МЕСЕЧНО ПОДАЯНИЕ, ПОД ФОРМАТА НА ПЕНСИЯ И ДА СЕ ПРАВИШ, ЧЕ РАБОТИШ В.ТЕХЕН ИНТЕРЕС ЕДВА ЛИ НЕ!!! ЗА АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ ГИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ, А ЗА БАНКОВИТЕ РЕКЕТЬОРИ - НЕ, ГНУСОТИЯ!!!
40
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правителството да ни научи коя от сметките да платиме първо и коя да забатачиме поради липса на достатъчно пари. При пенсия от 200лева ние пенсионерите сме станали фокусници. Какви банки? какви карти? Какви пет лева? Стига сте се подигравали с нас!
39
8
 
52
 
! Отговори
глобалист преди 9 години
А, така! Малко гавра със старите хора - те нямат пари за хляб и ток, ти му разправяш за "финансови услуги". Ей, големи гяволи, ей!
38
8
 
45
 
! Отговори
до уплашен преди 9 години
Не бе, целта е до 2030г., да са останали четири милиона български граждани, от които 3.2млн. "роми" и 0.7 турци.
37
8
 
51
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Освен това тук има и друг подъл замисъл. Значи пенсионера взима кредит, прощава се с мизерната си пенсийка, и като си отиде от този свят кредита остава на кой?? На наследницитееее!!! Да ви е честито!! Хора, не допускайте родителите ви да се подлъжат по тази долна мерзост. Ще има да плащате до живот, вашите си кредити и тези на родителите ви в добавка. Тея надминаха и ГЕРБ по наглост, ама как имат съвест да посегнат на възрастните хора бе. Ами идете пак гласувайте за тях. Не ви увряха тиквите
36
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С брошура не се налива акъл в чугунена глава промивана в продължение на половин век, че и повече!
35
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правителството ги напече слънцето и не знаят какво говорят ... уникални *** ..Надявам се някой ден и те да останат с 150 лв пенсия ... да видят кредити ,, спестявания .... ДА СИ ГИ НАВРАТ ТИЯ БРОШУРКИ В ..... е те си знаят
34
8
 
51
 
! Отговори
уплашен преди 9 години
Докато не оставят народа гол и гладен на улицата, нашите "политици" няма да спрат!Е те те тогава ще става страшно!!
33
9
 
48
 
! Отговори
до 37 преди 9 години
Никога няма да платят,ще ни крадят до последно.Това е България,където политиците крадят 95%,а не 10-20%от държавните средства,като в Европа.Как платиха мегакрадците Костов,Софиянски,Бисеров,Моника Станишева?
32
9
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нема такава гавра на държава със собствения си народ.Ще си платят и те някой ден, някакси за тоя фашизъм
31
8
 
52
 
! Отговори
не с този номер преди 9 години
Правителството да не харчи пари за идиотии,а да покаже как може да се живее достойно с 200 лв месечно,а пенсионерите ще им платим листовките ,но при условие поне един месец да живеят с тези доходи.Вулгарно и изключително непочтено е да водят такава политика на мизерия на хората,изградили България,която днес се разпродава на парче с комисионни в джоба на всеки,докопал се до властта
30
8
 
52
 
! Отговори
Пъзел преди 9 години
Дано и техните майки стигнат положението на обикновенните пенсионери!Иначе това си е чиста гавра, но като цяло на пенсионерите така им се и пада. Поне 90% от тях гласуват с червената бюлетина!