Рашидов внесе анонимно писмо в прокуратурата за КТБ

Милиони били изнасяни и товарени на частен самолет, сочи сигналът
Обновена: 11 юли 2014 14:39 | 11 юли 2014 14:39, Веселина Йорданова
55
Рашидов внесе анонимно писмо в прокуратурата за КТБ
Рашидов внася сигнала до прокуратурата. Снимка: БТА

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов внесе в прокуратурата анонимно писмо, описващо изнасянето на пари от Корпоративна търговска банка.

По думите на депутата, който преди дни обяви, че има 2.5 млн. лева в банката, Цветан Василев е откраднал от нея 1,7 млрд. лв.

Още по темата
Именно с обявяването на факта, че лично е засегнат от случващото се в КТБ, Рашидов си обяснява и защо е получател на сигнала.

Анонимното писмо той е получил в пощенската си кутия тази нощ, а решението си да го внесе в прокуратурата съгласувал предварително с адвокатите си.

По-рано днес от БНБ обявиха, че чрез трето лице мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е изтеглил в кеш близо 205 887 223 лева, като по-голямата част от сумата е била в евро. Това се е случило на 19 юни, ден преди в банката да влязат квестори.

Според написаното в сигнала, получен от депутата, Василев подготвял кражбата на парите в рамките на 27 дни, а те били изнасяни кешово и товарени на частен самолет.

Писмото е било подписано от няколко души единствено с инициали. Рашидов посочи, че е разпознал някои от тях като хора от Управителния съвет на КТБ.

Попитан защо самият той е вложил парите си в КТБ, Рашидов заяви, че се е интересувал коя банка дава най-добри условия и е търсил своя интерес.

От държавното обвинение впоследствие обявиха, че има двама задържани по сигнала на БНБ до прокуратурата, свързан с КТБ. Това са Орлин Русев, председател на УС и изпълнителен директор на КТБ, който  разпоредил да бъдат изнесени голям брой пари и Маргарита Петрова – главен касиер на банката. Има данни, че именно тя е изнесла милионите в чували и ги е предала на трети лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига сте злобели, вие няма да плащате така или иначе парите на вложителите от КТБ! да не би да ви вдигнат данъците заради това? има си фондове, редно е БНБ да помогне, а не да се изаставя банката и вложителите. как се помага на пострадали в земетресения, наводнения, градушки, болни и пр.? тези хора също са плащали данъци и е редно поне да се осигури шанс да си получат парите а не да се върви по сценария на бойко тиквата да фалира банката и всичко да иде при него,гришата ганчев и др. ортаци..
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Частникът е добър стопанин, Вежда! Я се замисли малко, какъв е интереса на Цветан Василев да ти пълни гушата? Не е ли по-добре за него да си напълни чувалчето и бегом в чужбина? Интереса клати феса! Така че духай таратора и запретвай ръкави и на бачкане! Лозе копа ахмак, вино пие юнак!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се кахъри, Вежди ефенди! Парите никого не са направили щастлив! Щом си ги изкарал с много труд, продължавай в същия дух и скоро ще наваксаш! Между другото алчността е един от седемте смъртни гряха. Пази душата си от дяволските изкушения!А и бедността не е порок.
45
0
 
2
 
! Отговори
хамалин преди 9 години
изнасах чували цяла нощ
44
0
 
3
 
! Отговори
проницател преди 9 години
Хайде сега да обяснят как се изнасят чували с толкова пари, които тежат не 2-3 кила, значително повече и по силите лие това на една жена? На гръб ли ги е влачила, с каруца ли - я се замислете малко, че всичко това е зле нагласена история, просто е очевадно, че трябва да се осъществи проектът с разклащането на банковата система, след като първоначалният опит не успя!!!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
У банкянската банка саааа
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вежди а на Бойко къде са парите бе два милиарда къде ги е скрил
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я кажи бе Боце ти като беше министър педседател защо държавните пари ги въртехте в тази банка и всички разплащания с държавни фирми ,общини и организации с платежни нареждания минаваха през тази банка кажи ва бедния и объркан народ виж че народа се бие като вода у брег заради тебе
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vegdichka, ne si TI kogato si.jaden!!!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех горкият,колко ли вагона скулптори е направил за да спечели тези пари,а те искат да му ги откраднат :))) !
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТ 43 Не главната секретарка, аглавната касиерка :)))))
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер нелепо ще е ако обвинят главната секретарка. Бас ловя, че дори да е спомогнала за изнасяне на някаква сума пари от банката ,го е направила поради факта,че йе наредено от изпълнителен директор. А и знаеш ли какво ще ти се случи,ако откажеш...дали ще те пуснат ей така да си вървиш?
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм съгласен да му плащам парите на този, нито на другите над гарантираното.
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
парите на Вежди, откъдето дошли там и заминали
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nema strashno, drugarq Borisov se vrushta na bel kon I shte vi vurne parichkite. E, moje I da obeshtae no ot obeshtanie do izpulnenie ima golema razlika. Toi zaedno s maznata partia DPS sa v osnovata na grabeja na *** no neshto ne stana. Vejdichkata moje samo da se nadiava I chaka ako idola mu BMB se vurne ama togaz ulisan v kradeneto na oshte miliardi shte zabravi za patichkite na Vejdichkata. Milia, dano ne de samoubie, che "Ne si ti kogato si jaden!"ponqkoga lakeite gubiat no tova e sudbata.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 27За кокошка няма прошка, за милиони няма за закони, смЕтай 'начи за милиарди ...
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега разбрахте ли защо плащате непосилни лихви върху кредитите си - ако не, ами за да могат други да откраднат 3.5 милиарда само от тази банка и да си живеят на ваш гръб! Ето това е стабилна банкова система - някои крадат, народа плаща, а трети ви убеждават, че няма проблеми и банките са стабилни и надеждни. Същото ще бъде като и други банки се окажат на същия хал - да ви е честито и продължавайте да вярвате на управляващите ви през последните 75 години!
31
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не трябваше така да прецаква вожда Тиква
30
3
 
11
 
! Отговори
до 29 преди 9 години
Не ***, а мултак, както той сам се описа в един стар видео клип :-)
29
3
 
22
 
! Отговори
ДС МИЛИЦИЯ преди 9 години
ВЕЖДИ ,ПИЙ ЕДНО,НЕ СИ ТИ КОГАТО СИ ЖАДЕН