Василев се обяви за жертва на манипулативна кампания

С институциите, които бездействаха, ще си говорим в съда, заявява той в писмо
Обновена: 11 юли 2014 17:52 | 11 юли 2014 17:12, Екип на Investor.bg
105
Василев се обяви за жертва на манипулативна кампания
Цветан Василев. Снимка: архив Булфото

След като днес стана ясно, че Българска народна банка ще отнеме лиценза на Корпоративна търговска банка АД и ще започне процедура по обявяване на институцията в несъстоятелност, досегашният мажоритарен собственик Цветан Василев разпространи писмо до медиите. С него Василев отново посочва, че е станал жертва на целенасочена и манипулативна кампания.

Още по темата
Предлагаме ви пълния текст на писмото на Цветан Василев до обществеността, БНБ и клиентите на банката:

Уважаеми дами и господа,
Скъпи колеги,

От няколко месеца насам срещу мен е предприета масирана, целенасочена и изключително манипулативна кампания, която се пренесе и върху всичко, което се свързва с моето име. Основната цел на безпрецедентния натиск от медии, дирижирани от определени кръгове, е Корпоративна търговска банка АД. Връх на кампанията е днешната пресконференция на БНБ, която само доказва конспиративния сценарий за разбиване на доверието в банката и продажбата на безценица на финансираните чрез нея активи.

Изсмуканите от пръстите числа за огромни загуби на банката се разпространяват отдавна от лакеите на тези, които пожелаха да я унищожат. Не е ли странно, че единствените доводи, приведени от господин гуверньора, са липсата на досиета за оценката? Нима някой си мисли, че това е било възможно? Естествено е, че досиетата са в следствените органи.

Чия заповед изпълнявате Вие, господин гуверньор? Не е ли странно, че Вие не защитихте Вашия подуправител, когато беше обвинен, преди да бъдат събрани каквито и да било доказателства? Така ли защитавате независимостта на една от най-старите институции на демократичното общество в България?

Защо не допуснахте акционерите да намерят работещо бизнес решение за КТБ АД? Защо подминахте с лекота техните писмени и устни волеизявления? Смятате ли, господин гуверньор, че може да се държите по такъв арогантен начин с представители на държавен фонд на независима държава? Или може би обслужихте интересите на определен кръг от хора, заинтересовани от това да не изплатят своите задължения към банката? Или пък интересите на хора да овладеят на силно занижени цени основната част от активите, финансирани от КТБ АД.

Господин гуверньор,
Вие ме обвинихте, че съм изнесъл в брой огромна сума пари в деня преди поставянето на банката под особен надзор! Не стана ясно как и по какъв начин тези пари са взети и предадени ми, при положение че от 10.06.2014 г. аз не съм бил в България. Тъй като на всички стана ясно, че този сценарий е режисиран от определен кръг хора, рекетиращи мен и КТБ АД в продължение на години, държа да информирам обществеността, че съм дал нотариално заверени показания пред съдии от страни членки на Европейския съюз.

Размахването на недоказани и скалъпени обвинения, с помощта на смазани от страх и насилие хора, не е повод за самодоволство!

Уважаеми Клиенти на Корпоративна банка,

С тези специални редове се обръщам към Вас, за да Ви благодаря за доверието и да Ви уверя, че няма да позволя цената на разчистването на сметките с мен да бъде платена от Вас. Убеден съм, че скоро Вашите интереси ще бъдат защитени адекватно.

Що се отнася до институциите, които съдействаха и бездействаха, за да се случи всичко това – с тях ще си говорим в съда.

С уважение,
Цветан Василев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe priatel ti v koi sviat jiveesh nepirovka ot znaesh li che balgaria e edna golima grupirovka ot mafioti i tehnite stryktori koito ypravliavat darjava triabva li da ti gi izbroqvam che ste edin grag ot prestapnici i 26 god samo kradete ,dovchera i ti beshe stiah sega se jalvash che tia te oglozkaha do kokal qvno si zgazil lyka.
84
1
 
3
 
! Отговори
Срам преди 9 години
Цацаров, Пеевски, Искров и другата *** от БНБ-под съд.Ако съм на мястото на Василев, ще ги съдя до дупка с международен съд.
83
0
 
4
 
! Отговори
до 85 преди 9 години
а Бойко ва
82
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Невероятно е как управлявящите ,начело с прокуратурата срутиха единствената българска добре работеща банка. Василев ,който спонсорираше целия спорт , болници, домове за сираци и радееше за силна българска икономика беше обявен за крадец, а банката -делото на живота му-разграбена..Няма такава държава.Народа блее и вярва на партенки..заслужавате си управниците
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A V KITAI TAKIVA PROSTO GI RAZSTRELVAT ZATOVA SA NOMER EDNO A NIE BEDNI I POSLEDNI.TAZKA SHTEE DOKATO NI KRADAT TAKIVA KATO TOQ
80
4
 
7
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Абе *** криеш се във Виена и даваш акъл.Егати наглеца.
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да е виждал цацаров??
78
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В кой съд, в коя държава? Държавата на пеевски и сараите справедливост няма. Тук е закона на дс, не чакай справедливост.
77
0
 
5
 
! Отговори
Хамза Читак преди 9 години
Жертва. Скъпа жертва е Цветан. Курбан. Курбан Байрям.
76
19
 
14
 
! Отговори
Иди Амин преди 9 години
"Набива се на очи в този сайт с каква злоба и некомпетентност се плюе Б.Борисов"Набива се на очи как човешката плесен, наречена "гербери", се прави на възпитана и благоприлична. Вие сте ***. Най-долното, черно изчадие от Столипиново е по-компетентно от Борисов, за който само пълен гамен без нула самоуважение може да гласува. Борисов е маоист, който иска да срути държавата и да предизвика гражданска война, само и само да се върне на власт и там да си умре. Този цирк е част от плана му.
75
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички на въжето,мамка им да *** нещастна и крадлива!
74
1
 
25
 
! Отговори
Расате преди 9 години
До До 7И знаете ли колко документация и сървъри се изнесе от офисите.Но чак да покрият или унищожат кредитните досиета на банката ,които задължително се копират на външни сървъри ,като застраховка при Срив в системите е абсурд,минаващ само пред ***.Просто Доган взе банката на Василев без и стотинка да вложи с помоща на държавата,прокоратурата и съда.Сега не трябва да въръща 700 000 000 ,които свързани с него фирми дължат и отдавна не покриват.Поздрави
73
0
 
36
 
! Отговори
Расате преди 9 години
АнонименДобре де,този Дебелан Пеевски откъде набра такава мощ,че цялата държава да е в негови ръци.Гледаш го инфантил,не може две приказки на кръст да каже,а всички са в негови ръце.Какво става в тази държава,всички ли си продадоха душите?До Анонимен:Чети Пеевски,гледай Пеевски,но разбирай Доган!!!Поздрави
72
1
 
36
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Едно му признавам на Василев - повечето твърдения в изявлението са истина. На всички е ясно, че оная *** изтегли кредитите от КТБ и нарочно я фалира, за да не ги връща. И е повече от видно, че свинята реши да жертва своя съдружник Василев. Освен това и друг въпрос се засяга в писмото - защо подуправителят на БНБ, отговарящ за банковия надзор, не си е свършил работата и не е ли странно, че беше арестуван ден преди БНБ да влезе в банката? И за последно - КОЙ ще плати дълговете на Пеевски?
71
0
 
14
 
! Отговори
Тъмна Индия преди 9 години
Тъмна работа. Може да се съмняваме в тези, които са теглили голям кредит, може да се съмняваме в Правителството, че иска да оправдае тегленето на заем, може да се обвини Цветан Василев, може да се обвини Партия и нейния ръководител, която има интерес да фалира Банката. Само едно ми е ясно, че всичко ще струпат на нашия гръб, а не на виновниците.
70
0
 
29
 
! Отговори
71 преди 9 години
Като говориш за доказателства що не питаш субекта Искров какви доказателства стоят зад твърденията му?За всеки с що годе нормален IQ е ясно, че данните за отпуснати кредити и за тяхното обслужване не могат да изчезнат безследно. Преводите се правят през различни системи за разплащане, които не могат да се манипулират и не са на банката. Ако Искров твърди, че кредит се взима като отидеш с чувал в банката, а тя ти го пълни с пари явно доста е подценил интелекта на тълпата. А може пък и да не е.
69
0
 
9
 
! Отговори
76 преди 9 години
Би ли ми назовал няколко държавни банки в Бг?
68
2
 
20
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Другари червени *** хайде отговорете на вашата любимка Татяна Дончева-как се изнася един камион банкноти и се товари в самолет. Този самолет какъв е бил военен, който товари танкове ли. Един не умен , а нормален *** поне ще замълчи, а вие другари виете като гладни чакали, но няма нищо да пистигнете. Вашите коментари могат да се четат само в *** махала, но там не могат да четат.
67
1
 
24
 
! Отговори
лично мнение преди 9 години
Кой казва истината (айде да кажем по-голямата част от нея) и кой нагло лъже. Цв. Василев е олигарх, но в бизнессредите се ползва с доверие и минава за много точен. Искров е ***. Многократно е доказвал както, че е некадърен, така и че е добър изпълнител на поставените му задачки. Като се вземе предвид, че същия беше личен избор на Цв. Бориславова чрез субекта известен като Тиквата плюс дебелото момче от ДПС ми се струва, че Цв. Василев е доста по-близо до истината от ония мекерета от БНБ.
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А не ви ли се струва подозрително, че толкова държавни и общински фирми са депозирали в тази частна банка(която също е подозрителна)тя изведнъж фалира ,виновни няма и държавата трябва да запълни липсите.А защо тези държавни предприятия не си държат парите в държавни банки?На чий гръб рискуват?