МЗХ увери: Няма да изгубим 1 млрд. лв. за селските райони

Взети са мерки срещу риска от загуба на парите
Обновена: 13 юли 2014 18:15 | 13 юли 2014 18:15,
11
МЗХ увери: Няма да изгубим 1 млрд. лв. за селските райони
Снимка: архив, Reuters

Страната ни няма да изгуби 1 млрд. лева в следствие на забавеното договаряне на проектите от мерки 311 и 312 от Програмата за развитие на селските райони, увериха от земеделското министерство. 

Управляващият орган на Програмата е предприел необходимите стъпки за предотвратяване на риска от загуба на средствата. За целта ще бъде приложен новият Регламент на ЕК 1407/2013 г., който урежда условията и реда за предоставяне на финансова помощ по правилата „de minimis” за програмния период 2014-2020 г., уточняват от МЗХ.

В него се казва, че всички заявления за подпомагане по „de minimis”, приети по старите правила (преди 2014 г.), може да бъдат одобрявани и след 30 юни 2014 г. Условието е проектите да бъдат преразгледани и одобрени в съответствие на новите изисквания.

Още по темата
Това означава, че изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” може да сключи и подпише договори по мерки 311 и 312 по всяко време след 30 юни 2014 г., ако те бъдат преразгледани отново.

От министерството отбелязват, че размерът на помощта „de minimis” съгласно новия регламент остава непроменен – до 200 000 евро. Възможно е след сключването на договорите по мерки 311 и 312 за същите да бъде удължен и срокът за извършване на инвестицията и подаване на заявка за окончателно плащане – не до 15 юли 2015 г., а до 15 септември 2015 г.

Това ще стане след изменение на нормативната уредба, което е в компетенции на Управляващия орган на Програмата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Другарю министър, разбрахме колко милиарда няма да загубим. Сега кажи колко ЩЕ ЗАГУБИМ.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тая държава всеки си мисли, че разбира от всичко - та така и тук - абсолютни невежи дрънкат как държавата фалирала и колко е виновен Орешарски!! И на първо място сред тях - БОКО ТИКВАТА!!!
7
1
 
9
 
! Отговори
N преди 9 години
С това правителство все риск няма за нищо а накрая все най-лошото става,интересна работа защо така,може би защото стана 25год. ги мързи да свършат някаква работа освен да крадат от народа или пък което е по-вероятно са толкова прости че не могат да си вържат и връвките на обувките!
6
1
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Тези пари се отпускат за да се навакса разликата между състоянието на селското стопанство в Б-я и Европа. За да се повиши производителността, за да се съдздадат работни места и препитание за страната (не само за София). Няма по-голямо предателстово към България от това да пропилееш шансовете за напредък на цялата страна. Проклети да сте! 25 години тъпчем на едно място!
5
2
 
4
 
! Отговори
Язе преди 9 години
Забележете, че няма да ЗАГУБИМ.Това значи, че възможността е не да спечелим, а да загубим. Демек имаме го, ама ще го загубим?
4
1
 
7
 
! Отговори
eh преди 9 години
крадцииииииииииииииииииии са всичкизатова ги искат парите за да ги откраднат
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом го твърдят значи ще ги изгубим на 100% !!! Ама спокойно взети са мерки , като ги изгубят ще изтеглят нов заем и ще покрият загубата , всичко е точно . *** долни !!!
2
2
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
ЩЕ ПОВЯРВАМ ,ЧЕ ИМАМЕ ДЪРЖАВА КОГАТО ВИДЯ ВКАРАН МИНИСТЪР В ЗАТВОРА !!! ВСИЧКИ ЛЪЖАТ И МАМЯТ !!
1
1
 
12
 
! Отговори
тцтцт преди 9 години
вярваме ви...