Спипахме 54 нелегални на границата през уикенда

Броят на върнатите незаконни имигранти расте
14 юли 2014 14:58,
13
Спипахме 54 нелегални на границата през уикенда
Снимка: архив БТА

От 6 часа в петък до 6 часа днес на входа на държавната ни граница са задържани 54 души. Това става ясно от информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация след увеличения миграционен натиск, публикувана в сайта на МВР.

От задържаните 54 души 49 са спипани на зелена граница и 3 на ГКПП на българо-турска граница. Двама са задържани на зелена българо-македонска граница.

От дирекция „Миграция“ съобщиха, че има увеличение на броя на изведените принудително от страната чужденци. Според информация на дирекцията това се дължи на увеличените усилия към ефективно изпълнение на процедурите по връщането на незаконно влизащите у нас чужденци.

От МВР припомнят, че е активиран кратък номер 1466 на трите мобилни оператора, на който с един SMS всеки може да дари 1 лев за бежанците у нас. Дарение може да се направи и онлайн на сайта на БЧК.

Екипи от медицински специалисти се грижат за първичния прием на бежанци. Европейската служба за подкрепа в областта на убежището предоставя експертна и организационна помощ на България по процедурите и управлението на местата за прием на търсещите закрила, се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: границаМВРимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е нека нарушат германската граница или американска да видим какво ще им направят първо бой после работа къртовси труд най малко 5 години
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До две години всички ще се молите в джамии българиии който сега само парите ви интересуват и нищо друго а дъшерите ви ще бъдат забулени и робини за цял живот
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лице което е нарушило държавната граица се осъжда и лежи в затвора и след изтичане на присъдата се екстрадира в държавата си
7
2
 
3
 
! Отговори
nacionalist 3 преди 9 години
bravo na giayrite ve4e shte spia spokoino to giayrina nito mozesh da go potkypish nito da go izlazwsh.
6
6
 
8
 
! Отговори
american boy преди 9 години
Представете си само колко ли са минали незабелязани, след като 54 са заловени!?! Исляма напредва. Гответе си бурки за дъщерите!
5
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Какви помощи на краткия номер? Какъв първичен прием и грижа за нахлуващите? Какво стана с оградата?На върнатите броят расте,а на тези които са останали !!!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SMS ще пусна, когато се направи награден фонд за достойно изпълнили дълга си граничари. Да се разбира като преди 25 години.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-интересно е какво се прави с тях, когато ги 'спипате' връщате ли ги или ги храните с наши пари?
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не трябва да ги спипват А да ги РАЗСТРЕЛВАТ
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да разбираме спипани? Хванати нелегално и върнати в Турция или в бежански лагери в България? Защото ако са се озовали в БГ какъв е смисълът на тая ограда?