Коалиция ГЕРБ-БСП ще успокои хората, смята социолог

Тончев: Това може би е единственият вариант, за да има спокойствие
91
Коалиция ГЕРБ-БСП ще успокои хората, смята социолог
Снимка: Булфото, архив

Коалиция между ГЕРБ и БСП е може би единственият вариант да се успокои обществото поне за известно време, смята социологът от „Сова Харис“ Васил Тончев.

Още по темата
„Една такава широка коалиция може за известно време да даде нужното спокойствие на страната, защото обществото ни е много дълбоко разделено и който и от двата фланга, ляв или десен, да надделее, ще продължи разделението в обществото“, коментира той по БНР.

Според него обаче каква ще е конфигурацията и какви биха били коалициите е много трудно да се каже отсега.

„Въпросът е не кой с кого, а кой какви политики може да проведе, всеки трябва да направи програмата си и план-график и да е ясно какво обещава и какво изпълнява“, заяви социологът.

В последните дни на правителството Васил Тончев припомни, че на кабинета „Орешарски“ му беше трудно от самото начало, защото не успя да тръгне и да стъпи на здрави основи.

„В един парламент, като има разпределение 120 към 120 опозиция и управляващи, няма как да има стабилна подкрепа за един кабинет, за да прави той реформи и да провежда, когато се налага, непопулярни политики и така всичко се отложи във времето. Въпреки това бяха направени някои стъпки в правилна посока и то главно в социалната сфера, но си беше ясно, че този кабинет и този парламент не може да издържи пълен мандат, имаше нужда от нови избори и успокояване на обстановката“, подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали щеше да съди Доган така наречения генерал - кмет! Какво стана? Нищо! Събориха някакво барбекю, което така и така човека щеше да си го разширява!
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те ГЕРБ държавата фалираха, пък сега рева!!!
64
2
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Като се има предвид, че БСП и ГЕРБ една майка ги е раждала - БКП, никак няма да се изненадам.*** народ ... 70 години БКП го експлоатира, ограбва, държи в мизерия и го прогонва от земята му, а той продължава да вярва на лъжите и обещанията на същите нагли крадци и терористи и да ги избира, да го доят и стрижат, както го разбират те-червените *** управлението.
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наглите комунисти от "БСП"(сменили името си от бкп нс БСП) НИ подготвят за коалиция с прикритите ***(сменили името на партииката си от бкп на "ГЕРБ")....червени *** мръшляци!
62
0
 
5
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Коалиция ще има в затвора. Синедрионът реши че тези канибали вече са си изиграли ролята и ще ги махне - така работят евреите, никаква благодарност! Напластеното в швейцарски и люксембургски банки ще се конфискува и подхранва други, които ще дойдат да проведат следващия преход.
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червените социолози пак се разшетаха...Сега почват да внушават, че ГЕРБ трябва да вземе БСП във властта...Хората така искали. Хайде де!Другата половина пък - червените ***, не спират да писукат как ГЕРБ щяли да влезат в коалиция с турците. Едните честни, другите достоверни, майко мила!
60
5
 
2
 
! Отговори
Борисов преди 9 години
Тончев, я да си мълчиш! Вече съм се разбрал с ДПС, те помогнаха да свалим кабинета 'Орешарски', аз пък ги оставям (неофициално) да командват в следващото управление (с мой мандат)
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Луд умора нЕма - само се пОти!
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СОЦИО-СОЦИАЛИСТ-КОМУНИСТ-СОЦИОПАТ!
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ СОЦИОЛОГ Е ТОТАЛНО Б Р У Т А Л Е Н КОМУНИСТ!
56
1
 
3
 
! Отговори
край преди 9 години
Да такава коалиция е последния вариант на ицчерпаната политическа система. До една година на народа ще му стане ясно че и такава коалиция няма да прави нищо по.различно от това дето се прави от 15г. Смяната на системата ставаа със смяна на избирателната система - Мажоритарна избирателна система ще смени 70 % от депутатите а след още 4г. никой от муцуните на прехода няма да е в политиката. Народа ако иска промяна - да я наложи ако ли пък не ... не знам
55
1
 
14
 
! Отговори
Ахмед преди 9 години
Виждал съм *** и много *** *** ама тоя утрепа рибата по тъпня .
54
1
 
7
 
! Отговори
denim58 преди 9 години
Аман от социологически *** и тяхното"компетентно" мнение! Колко пъти тези социологически платени *** познаха резултати от избори?! Николко! Това е внушение и опит за манипулация на обществото и по нищо не се различава от Пеевските медии - ***!
53
1
 
9
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Колко му е хонорарът на този "велик мислител" - социолога - за това "гениално" твърдение?
52
2
 
9
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Знаем я тази опорна точка. И да се покрият всички зулуми на управляващите, нали? *** я лансират тази идея от няколко месеца, сега и комунистическите им социолози я задрънкаха. Не виждам как ще допуснем БСП отново на власт в близките 10 години, и то ако се променят драстично.
51
5
 
7
 
! Отговори
Язе преди 9 години
"Коалиция ГЕРБ-БСП ще успокои хората, смята социолог"На хората отдавна не им дреме за политиците и техните коалиции. Останалите са нек'ви идеалисти непоправими.
50
3
 
15
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Прав е Орешарски , няма нужда от нищо , защото тази сутрин му се обади черепа и се разбраха. Колкото по зле за Държавата толкова по добре за тях. Това е в България. Нищо няма да се промени докато БСП и ДПС са във власта. Това са партиите , които са проклятието на България. Изведнъж , социолозите на БСП се загрижеха за коалиция с ГЕРБ , а миналата година бяха много сигурни, че БСП ще управлява. Ами сега ...............
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БГ хората ще се успокоят, когато се учреди фондация на пенсионерите и безработните за набиране помощи за загубилите милионите си в ктб.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
коалиция се прави м/д силни а не както е направиха с дпс и атака слааби слаби мендили . само че излиза много скъпо а *** на тях не им пука.защото на чужт гръб винаги е малко трябва да ги сразимм в гърлото
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
te sa edni i sashti paraziti kradci i moshenici ,za takiva ne glasyvam decata na kymoniagite..prestapnici...