Българите получаваме най-много спам

24,2% от нежеланата поща в света идва от САЩ
Обновена: 23 юли 2014 20:19 | 23 юли 2014 19:29,
6
Българите получаваме най-много спам
Снимка: Reuters

Живеещите в САЩ са изпратили най-голямо количество спам по света през последните три месеца, но България е страната с най-много спам на човек от населението, става ясно от изследване на британската компания "Софос", цитирано от в. "Гардиън".

Според изследването САЩ са отговорни за 24, 2 процента от общото количество нежелани съобщения в световната мрежа, а Франция и Китай са на второ и трето място, но с далеч по-малък дял - съответно 6,7 процента и 6,2 процента. На четвърто място в света като източник на спам е Италия с 5,2 процента.

България е класирана на първо място по спам на човек от населението въз основа на усреднени данни за нивата на спама в страни с население над 300 000 души.

По-голямата част от спама се изпраща автоматично от заразени с вируси компютри, подчертава в блога си експертът от "Софос" Пол Дъклин и напомня, че потребителите трябва да вземат мерки за защита срещу нежелани посегателства от вреден софтуер.

Експертът препоръчва да се избягва кликането на линкове в имейли и отварянето на прикачени файлове от непознат подател.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
niama pari za tova karat nared i e po-lesno
4
0
 
3
 
! Отговори
FMC преди 9 години
Не мисля че са спам филтрите. Или поне не и спам филтрите на PC-тата ни. Тук проблема е малко по-глобален, а именно в пощи като abv.bg и mail.bg, където се филтрира много малко от спама. Но това пък от своя страна говори, че свободата на словото в България е на висота. Там, където има контрол и няма голяма свобода на словото, има и малък спам по съвсем понятни причини. Когато някой друг ти филтрира пощата, за да не му поставиш някой Калашник на входа му, покрай сухото гори и мокрото.Демек спама
3
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Ако бяхме по компютърно грамотни нямаше да е така. Постоянно на фейсбук стената си виждам постове от саморазпространяващи се линкове (спечели таблет само сега!). Адблока е познат на малко хора. Като седна на чужд компютър тулбарове и реклами бол. Хората не мислят! Просто цъкат наляво надясно.
2
4
 
6
 
! Отговори
Дичо преди 9 години
А най-големия спамаджия е Бойко Борисов!
1
1
 
5
 
! Отговори
proz преди 9 години
... което води до извода, че спам филтрите не са насторени поради незнание или нежелание, защото ние таргет група не сме - пари няма.