Близнашки не бил канен официално за служебен премиер

"Повече власт за служебния кабинет при прецизно формулирани норми"
8
Близнашки не бил канен официално за служебен премиер
Георги Близнашки. Снимка: Bulgaria On Air

Преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки заяви, че все още няма официално предложение да бъде служебен премиер в следващия служебен кабинет. Името на Близнашки е едно от спряганите в публичното пространство за позицията.

„Трябва да се даде възможност на президента да намери най-добрата опция. Има още няколко дни, нека да изчакаме и да видим какво ще бъде официалното решение“, коментира той пред БНР.

Още по темата
По думите му служебният кабинет определено е натоварен с много очаквания, защото по начало общата ситуация е тежка и се наблюдават кризисни явления във всички сфери на обществения живот.

„Междувременно се породи едно много силно обществено недоверие към политическите институции, така че служебният кабинет ще трябва да възстанови на първо място общественото доверие“, смята той.

По отношение на предстоящото пред служебното правителство проф. Близнашки каза, че за два месеца на преден план излиза нормализирането на общата ситуация в страната и произвеждането на едни спокойни, свободни избори.

„Това е основната задача на служебното правителство, като заедно с това ще трябва да се погледне навсякъде, където проблемите са натрупани и отлагани. Ще трябва да се търсят решения на редица проблеми, но за съжаление, те предполагат и финансови разходи“, изтъкна той.

Близнашки посочи, че в този смисъл разбира добрите намерения на президента да се даде една по-голяма власт на служебното правителство, но смята, че това може да стане само при много прецизно формулирани норми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютен мазник. Цял живот печелеше от БСП, и като го изритаха се обърна срещу тях и взе да лиже задниците на Бойко и президента. Жална ни майка ако този стане служебен премиер. Абе хора отворете си очите и Вие господин Президент.!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правомощията на служебния кабинет са разписани в Конституцията- да проведе честни и свободни избори, тва турче Рустам кви ги дроби? Няма повече влас, власта произтича от вота на Народа, а не от костинбродската печатница!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един обикновен гъ.олизец и политически номад, който търси кьоравото и на баницата мекото. С една дума - днешният Бай ***.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 2009 г. въпросният професор бе под 6 в евролистата на БСП. Но столетницата вкара само 5 евродепутати. Близнашки увисна и от този момент люто намрази партията, която щял живот му е помагала и го е тикала нагоре! И най-вече персонално намрази Станишев!Близнашки е ярък пример на политически *** щом стигна дотам да играе по свирката на Мутрата и мистър Бийн!
2
2
 
8
 
! Отговори
БРИГАДА преди 9 години
До Анонименти го повиши в Национален предател а той си е най-обикновен ...*** ! ! !
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този "професор" с визия и поведение на *** е не по-малко гнусен от Пеевски! Но ТОЗИ е проект на "архитектите", които цяла година клатиха едно законно избрано правителство, оставящо държавата в много по-добро състояние от това, след тиквените "експерти"! Как сте протестъри? И този е ***, но НАША, нали? Няма да върнете Тиквата пак да ни унижава, готови сме сега ние да излезем на улицата!