Патриарх Неофит с пропуск 001 за Фонд "Земеделие"

Близо 67 млн. лв. е одобрената субсидия за реставрация на 187 храма
6
Патриарх Неофит с пропуск 001 за Фонд "Земеделие"
Снимка: ДФЗ

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е получил символичен пропуск с номер 001 за достъп до всички звена на Държавен фонд "Земеделие".

Пропускът е бил връчен от изпълнителния директор на Фонда Атанас Добрев, съобщават от пресслужбата на ДФЗ.

"Вратите на Държавен фонд "Земеделие" винаги са отворени за Вас и за всички представители на Българската православна църква. Така своевременно ще могат да се решават възникналите казуси с проектите за реконструкцията на православните храмове по Програмата за развитие на селските райони", е казал Добрев.

Официалната среща се е състояла в сградата на Светия Синод по искане на директора на ДФ "Земеделие". Добрев е предоставил на патриарх Неофит справка за състоянието на църковните проекти по мярка "Обновяване и развитие на населените места" от програмата.

От началото на програмния период ДФ "Земеделие" е одобрил субсидии от 66.8 млн. лв. за реставрацията на 187 православни храма. По 47 от тях ремонтите са приключили и те вече са отворили врати.

С решението на Светия Синод в началото на септември в Рилския манастир ще се състои семинар, на който ще бъдат обсъдени всички неясноти около европроектите за храмове както за настоящия, така и за следващия програмен период до 2020 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Малко на безмислено натягане ми изглежда това :-) А дано да не е :-)