44-годишен стана донор на трима

Мъжът е изпаднал в мозъчна смърт във варненската МБАЛ
5
44-годишен стана донор на трима
Снимка: архив, БулФото

Мъж на 44 години стана донор на трима души. Той е изпаднал в мозъчна смърт на 24 юли в МБАЛ „Света Марина“ - Варна и близките му са взели решение да помогнат на други тежко болни.

Две бъбречни трансплантации са извършени в УБ „Лозенец“. Извършена е и една сърдечна трансплантация в УСБАЛССЗ „Света Екатерина“, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Пациентите са в добро постоперативно състояние.

Поради липса на подходящи реципиенти в листата на чакащите за трансплантации у нас черният дроб е транспортиран към Германия по линия на сътрудничеството с организацията за обмен на органи „Евротрансплант”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: трансплантация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХмИма или не няма значение, само не отивайте към светлината тя е изчистване на паметта и прераждане в този затвор отново:)))
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спорен е въпроса. Да започнат по-скоро да принтират органи, тогава ще се умира по други причини.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съпругът ми почина на същата възраст,дарихме каквото беше възможно,не съжалявам!Да помогнеш на хората и след смъртта си - това означава че си живял достойно1
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трансплантацията не е добро решение (никога не бих се съгласил да ми поставят чужд орган) , да не забравяме , че все някога трябва да преминем в отвъдното и да не се държим със зъби ,нокти и други органи за този временен живот .