Българският войник облича нова униформа догодина

Всички видове войски в армията ще са с еднакви униформи
28 юли 2014 17:12,
54
Българският войник облича нова униформа догодина
Снимка: архив Булфото

До 2015 година военнослужещите от Българската армия трябва да бъдат облечени с нови униформи. Това обяви командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев пред БТА. Той допълни, че дотогава ще се изясни как точно ще изглеждат новите дрехи на армията.

Още по темата
Генерал-майор Боцев обясни, че по повечето спецификации е постигнато съгласие в спецкомисията, направени са и  изпитания и откритите слабости са отстранени. Целта ни е униформата да бъда максимално удобна, допълни генералът.

Според генерал-майор Боцев всички видови войски в армията трябва да бъдат облечена с една и съща униформа. Различията с военните във ВВС и ВМС обаче ще се запазят. Командирът на Строителни войски беше категоричен, че новите униформи няма да натовари допълнително финансово МО.

Приоритет на командването на Сухопътни войски ще е подготовката и участието в трите мисии, където армията ни има свои представители. Генерал-майор Боцев обясни, че основно ще се работи за поддържане на способностите, които има армията в момента и надграждането им на база поетите ангажименти пред партньорите от НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: армияуниформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
1
 
! Отговори
MGS преди 9 години
До морскиВ рубли ли ти плащат или в природен газ.Че не сме за гледане е ясно, ама пък чак толкоз...
36
1
 
6
 
! Отговори
mgs преди 9 години
Като бивш кадър на Строителните Войски изключително много се радвам, че се възвръщат - поне *** ще има къде да се научат на занаят и да свикнат да се трудят.Би било добра новина, да ама не...Иначе това журналистите сте голяма работа - не знам дали са ви учили в школото, ама като напишеш нещо, па вземи и го прочети и чак тогава си развявай ограничените знания.
35
0
 
3
 
! Отговори
ммааллеейй преди 9 години
"Командирът на Строителни войски беше категоричен, че новите униформи няма да натовари допълнително финансово МО." - какво си написала бе Верче?
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въобще не ме интересува как ще обличат тюфлеците. Вижте ги по улиците - раздърпани, без щапки, с ръцете в джобовете, говорещи силно, нямат дисциплина. Прахосват парите на данъкоплатците.
33
0
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
До Анонимен 46Това няма нищо общо с армията драги, а с пиянските навици на цивилната част от населението. Не че войската не пие... поне по мое време пиехме като смоци, но в гората няма нито паметници нито герои. какво да ти говоря къде ме буташ? Сега това какво е? Един самолет не лети, единствено оня с Тигрите от Банкя.
32
1
 
7
 
! Отговори
армията преди 9 години
до 2025 година у нас ще бъде съставена от един войник, облечен в новата униформа. Нали така генерал Боцев? Този войник ще бъде оборудван само от внос и може би няма да е чист българин... И това ще се получи, защото ходейки с едни куфарчета напред, назад променихте пейзажа основно, пренесохте къде каквото може и е останало, а висшият състав приема комисион от всякъде. Срам ме е и се ядосвам да го виждам всеки ден
31
1
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Прав е колегата че папмерсите трябва да се въведат в съвремената БА. За бойците папмерси а за началството ранички така по големи да побират комисионните.
30
3
 
11
 
! Отговори
Чукундур преди 9 години
Че ние имаме ли армия?
29
2
 
3
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Тук пак се появи стадо телета! Ей, ***, защо не се лютите на онези предатели, които превърнаха гордата ни армия в една карловска бригада? Защо пишете глупости? Иде реч за нашата армия, българската!!!
28
9
 
4
 
! Отговори
ХАКАН ШУКУР преди 9 години
НАПРАДЕЕЕЕЕД, ВЕЛИКА ТУРСКА АРМИЯ...ДА *** БУГАРИСТАНЦИТЕ, И ДА СИ ПИЕМ КАХВЕТО В СОФИИЕМ САМО СЛЕД 3 ЧАСА ОТ КАПАКУЛЕ.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Строителни войски - защото строиха оградата!!!!!
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Строителни войски откъде се появиха?
25
1
 
10
 
! Отговори
от обръча преди 9 години
Уф, какви парички ще се усвояват пак, сърцето ми пее.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха-ха поредния голям неграмотен джууурналист. Строителни войски отдавна няма и от всичката тая джууурналистическа *** чакате "обективна" информация, а това е новина от България, а колко "обективна" информация ни дават за света, като коментари, анализи и факти. Вярвай само в себе си.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 9камуфлаж, с най-различни по форма фигури, отделени с малки вълнисти линии. Излъчваше много по-голяма мощ и сила от американския woodland който приехме след като се присъединихме към НАТО----------------Според мене работата на камуфклажа е да не излъчва нищо, па не знам.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се съобрази, че около 7% от състава на сухопътните войски са бременни. А доста повече проценти са в отпуск по майчинство. Да се съобрази също, с оглед практиката на украинските ни партньори, че при първи изстрел, униформата мени цвета и характеристиките си отзад и бойците не могат спокойно и удобно да седнат да хапнат.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе в нашия блок има 4 -5 рамбовци, такива разплути същества как могат да бъдат войници не ми е ясно.Талията им е по-голяма от гръдната обиколка а за гъзо.ете нямам думи .над 100 кила са при ръст около 175 см.Направо да ги закриват!
20
4
 
15
 
! Отговори
Съвет преди 9 години
За сегашната армия най-добре ще е долнището да е кафяво.
19
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Предлагам да назначат дрогаря Станигей за консултант, т.к. е защитил на тема Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия! Да му дадат като на Доанчо 1-2 милиона за консултантски и заедно с мъжа си Моник да си харчат парите в Брюксел... а вие, роби, продължавайте да гласувате за БСП+ДПС (Завинаги заедно)!
18
4
 
13
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
На българския войник му трябва един генерал като оня Гано Иванов от 80те дето беше началник на Плевенската школа за запасни офицери където забрани кубинките и върна цинтарите като официален чипик ведно с партенките. Самия той беше един ниско обръснат *** чийто кубинки докосваха бръснатия врат. Ей това се казва армия и войска, не сегашната лигльовщина. Велиииик е нашиат войнииииик велииик велиииик велииииииииииииик :) хаха