Спад на раждаемостта заради Дянков отчете социалист

Орешарски обърна тенденцията, похвали се Борис Цветков
33
Спад на раждаемостта заради Дянков отчете социалист
Борис Цветков. Снимка: Булфото, архив

Мерките на кабинета на Пламен Орешарски, който вече е в оставка, в социалната сфера и по-специално увеличеното обезщетение за отглеждане на малко дете от 1 юли м.г. на 310 лева и успокояването на икономиката са довели до покачване на раждаемостта.

Още по темата
През първите шест месеца на тази година са се родили 1916 бебета повече спрямо същия период на миналата година, каза депутатът от Коалиция за България Борис Цветков и изрази надежда тази тенденция да се запази и през второто полугодие.

През първите шест месеца на тази година са родени 31 524 бебета, при 29 608 за същия период на миналата година, отбеляза той.

Според него по времето на ГЕРБ са се раждали с по 5 хиляди бебета по-малко на година, като причина за това са били и строгите мерки на тогавашния финансови министър Симеон Дянков.

Борис Цветков отбеляза, че 2014 г. може да е първата с ръст на раждаемостта след четири години на спад.

Той обаче алармира, че остава проблемът с местата в детските градини.

Към 30 юни тази година Бургас и Пловдив са усвоили сто процента предоставените им средства за изграждане на детски градини и ясли.

В София обаче има неусвоени над 2 милиона лева при положение, че хиляди деца отново остават без забавачка, упрекна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: бспраждаемостдянков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
U преди 9 години
Деца се раждат и в бедност, и в хубави дни.И винаги ще се раждат, независимо коя партия е на власт.Факт е,че жените вече раждат след 35 първо дете, все по-малко имат желание да родят и отгледат второ, за трето да не говорим.И тук идва момента да спомена политиците-ако господа и дами си бяхте връшили качествено работата и бяхте създали условия, то щяхме да отбелязваме прираст на населението, а не да сме и в демографска криза освен финансовата и политическата.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е добре, че и тези услуги започнаха да си приписват. Нито при едните, нито при другите е било лесно да се гледа дете още повече с тези 300 смешни лева.
23
0
 
1
 
! Отговори
Е преди 9 години
Тоз виновен, онзи виновен....ем като е виновен, вкарайте го в затвора! Глобете го жестоко, така че следващия да се замисли дали да влиза в политиката, а не всеки да се бута напред само и само да може да краде повече. Май ще трябва Крумовите закони да влизат в сила вече!
22
0
 
9
 
! Отговори
Виках срещу Дянков, преди 9 години
когато искаше да закрива БАН.Сега, няколко години по-късно, като малко по-възрастен и помъдрял човек, казвам: Май че наистина трябваше да им закрие бастиона за настаняване на професорски дъщери, внучки, снахи и любовници, които хем наука не правят, хем деца не раждат или най-много по-едно. Нагледах се на безобразия и сигурно ще напусна БАН, във ВУЗ-овете като че ли има малко повече надежда за нормална работа.Жалко, че цялата гюрултия беше за имотите на БАН, а не за ползата от нея.
21
1
 
3
 
! Отговори
s преди 9 години
Да, а сега се повиши нали!!!!!!!!! Пей сърце!
20
1
 
10
 
! Отговори
ДС-то преди 9 години
Когато не на власт, комунделите ги ВТРИСА и не правят деца, чакат "опорни точки" и като им кажат, че НЯМА НИКОГА ДА ДОПУСНАТ ГЕРБ НА ВЛАСТ, им идва либидото (даже и СтанишеФ намери начин да се прояви) и се РАЗГАЩВАТ! Уви, сега ги чака нова порция ВТРИСАНЕ и то много голямо!
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно неадекватна политика водеше, която сега се отразява на всички!!!!
18
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да, Дянков и постната му пица сума поразии причиниха
17
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До Анонимен 18Не си го спомням. Но ако е казал подобно нещо наистина е голям смях. :)
16
0
 
22
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
При Орешарски зимата беше по-мека, сега... не моем да си изкривим душата.
15
0
 
37
 
! Отговори
Sick&Tired преди 9 години
Ама да кажат колко от тези бебета са българчета!
14
3
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
При Борисов страх и срам,При Станишев и Орешарски паднаха сексуалните задръжки на българина и той се превърна на животно в леглото.Вервате ли?
13
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съд за Симеон Дянков ,цв цв,Искра Фидосова,Деси от Дулово,Лъчо мозъка ,Цецка Цачева и ББ
12
2
 
15
 
! Отговори
дружко преди 9 години
Докато с пари за цяла детска площадка се прави половин детска площадка, а издръжката на едно дете струва колкото на двама възрастни ще намаляват Другарю Цветков, 340лв на кой или за какво стигат?
11
1
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До толкова ли изпаднахете от всякаде, че дивиденти от чисто човешка статистика да търсите? Дали и качеството на бирата повишихте, или увеличаване на дълголетието с 0.017%, или преместихте България на по-топло за да се понижат зимните сметки?
10
3
 
18
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП преди 9 години
Съд за Орешарски заради парите, които раздаваше на търтеите на БСП!Сега кой ще плаща заемите заради тези ***?
9
0
 
26
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Ако говорим за повишена раждаемост сред българите БРАВО, но аз подозирам, че става дума за тези дето раждат за "да дадат на държавата дете" т.е говорим за популация на проблема и на оутсайдерите.
8
5
 
21
 
! Отговори
родила през 2012 г преди 9 години
Тобива популизъм и тъпотия, ама това на комунистите минава всякакви нормални граници.
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще останат -комунист,***, комунист ***....
6
1
 
18
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Т. Живков: "А до реката, от нас да мине - едно училище!"Хората: "Ама ние нямаме толкова деца, бе другарю Живков.Т. Живков: "И деца ще ви направим, бе другари!"А Бойко наливаше асфалт,за деца не са се сетили от ГЕРБ да правят!Освен малцинствата дето се множат друг материал май вече няма в детеродна възраст!