Абсурдно е да има министър на изборите!

ЦИК да си свърши работата за предсрочния вот, зове политолог
7
Абсурдно е да има министър на изборите!
Снимка: архив, БулФото

Политологът Димитър Аврамов определи като абсурдна идеята да има министър, който да е натоварен единствено с провеждането на изборите. Вероятността за такъв пост в служебното правителство се тиражира в общественото пространство, а сред спряганите имена е това на социолога Димитър Димитров.

Аврамов подчерта пред БНР, че за провеждането на вота има назначена Централна избирателна комисия, която трябва да си свърши работата.

Още по темата
Според него през миналата година служебното правителството не се е справило с нормалното и спокойно провеждане на изборите предвид костинбродския скандал.

Според политолога всяка от партиите си има поддръжници, но има общо разочарование, умора. По думите му в момента сме в период на застой и безветрие, но това ще се промени преди изборите.

По въпроса за необходимостта от актуализация на бюджета на НЗОК Аврамов каза, че това означава, че той или не е направен както трябва, или “поредните милиони са изтекли някъде”, но подчерта, че това не може да става често.

Според него отиващият си кабинет е управлявал слабо редица сектори. От друга страна, хората, които работят в системата на здравеопазването, трябва да са малко по-отговорни, коментира Димитър Аврамов и допълни, че очевидно актуализация е необходима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турете Деси от Дулуво става без грешка
3
6
 
5
 
! Отговори
пена преди 9 години
Докато ЦИК е пълна с *** ще има и министър ...
2
1
 
11
 
! Отговори
кайма везир преди 9 години
Вместо министър, по-добре да назначат главен готвач.
1
0
 
14
 
! Отговори
уж-избирател преди 9 години
Всичко ми изглежда нормално. Нека има министър на изборите :)Така само ще се затвърди идеята, че всички липсващи неща се оправдават, след като се създаде митистър и министерство отговарящо за тях. За пример мога да ви изредя Министерство на здравеопазването (питайте населението дали е по-здраво и жизнено от това!?), Министерство на икономиката (ако имахме икономика, кризата щеше да ни се отрази реално, а не психически), Министерства на труда, на транспорта, на правосъдието... все абсурдни неща!