11 500 полицаи ще охраняват изборите

За безпроблемeн вот ще работят Национален щаб и Обществен съвет
Обновена: 19 авг 2014 21:00 | 19 авг 2014 21:00, Веселина Йорданова
29
11 500 полицаи ще охраняват изборите
Светлозар Лазаров и Йордан Бакалов. Снимка: БТА

Около 11 500 полицаи ще са заети с охраната на изборите, съобщи МВР шефът Йордан Бакалов след националното съвещание на ведомството, посветено на вота.

Национален щаб с представители от прокуратурата, МВР и ДАНС, както и Обществен съвет ще работят за провеждане на изборите в нормална обстановка.

Още по темата
Бакалов посочи, че са направени справки за хората, за които има сведения, че се занимават с купуване и продаване на гласове от 2009 г. насам.

По места ще се следи дали тези лица продължават да извършват такава дейност, каза вътрешният министър. Главният секретар Светлозар Лазаров отбеляза, че със създаването на Националния щаб ще се изгради добре функциониращият модел за подаване на информация, предаде БТА.

Министър Бакалов е възложил на своя заместник Филип Гунев да осъществи изграждането на Обществен съвет, в който ще участват "публично известни хора, с добър статус и позиции в обществото, които са се занимавали с избори и имат наблюдения върху купуването на гласове".

Функциите на този съвет ще бъдат спомагателни. Те ще посочват секциите, в които е възможно да става купуване на гласове.

Засилване на контрола по границата във връзка с бежанците е друга тема от днешното заседание на вътрешното ведомство.

Министър Бакалов отбеляза, че е възложил задача да се разработи проект за цялостно съоръжение по границата с интегрирано видеонаблюдение. Целта е да се освободят служители от ангажимента за охрана на границата.

Главният секретар Лазаров посочи, че командироването на служителите на МВР по границата струва на месец 2 млн. лв. По думите му в момента в Турция има над 1 млн. потенциални нелегални емигранти, за които естественият маршрут минава през България.

Министър Бакалов представи своите заместници - Андрей Янкулов, Филип Гунев и Кирил Хаджихристев.
Той припомни в отговор на въпрос, че според сега действащия закон той не може да сменя местните ръководства на МВР без съгласието на главния секретар.

Вчера представители на Реформаторския блок заявиха, че ще предоставят списък с имена на шефове по места, които са назначени в последния момент от предишното правителство "с цел да работят за определена политическа сила на изборите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ И МУТРАТА преди 9 години
*** БОРИСОВ ИМ Е ПОДГОТВИЛ 23 000 МУТРИ ТЪРГОВЦИ НА ГЛАСОВЕ.ТИЯ ИЗБОРИ ЩЕ СА КЪРВАВИ ВЪВ ВСЯКАКЪВ СМИСЪЛ. СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ ЩЕ АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА, МАКАР ЧЕ ПО ЗАКОН НЯМА ПРАВО, ЗАЩОТО НЯМА ПАРЛАМЕНТ, КОЙТО ДА ГО ГЛАСУВА. БЕЗ ДА Е МИНАЛ ПРЕЗ ИЗБОРИ СМЕНЯ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ-ПАК В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА, ЩЕ ВДИГА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА И ВСИЧКО В ИМЕТО НА МУТРЕНСКИЯ НАПЪН ЗА ПОВЕЧЕ ДЕПУТАТСКИ МЕСТА И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА СЛУЖЕБНА ПОБЕДА НА ГЕРБ,ЗА ДА МИРЯСА БАНКЯНСКОТО ***,ДОКАТО ПОДХВАНЕ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ
19
0
 
5
 
! Отговори
Homer преди 9 години
Не ви ли писна да мачкат Майка България? Въстание трябва братя, въстание!!!
18
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
Избори ли -Кога , къде и кой ще се яви на изборите .пак същите партии--НЕ благодаря няма да гласувам за мършите изселили , довели страната до пълна разруха ..............
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nikoi ne glasyva za prestapnici s dela i visiashti dla drygo triabva ....
16
2
 
5
 
! Отговори
Ццц преди 9 години
Ще пазят , ДПС пак ще нахрани *** и турци
15
1
 
6
 
! Отговори
муспи преди 9 години
И какво ще охраняват - няма да има и 11,000 избирателя? Може би евреите правят генерална репетиция на собствената си охрана, защото тяхния ден идва скоро. А тези *** на снимката заслужават бой с камшици през муцуните докато станат на каша!
14
0
 
5
 
! Отговори
az преди 9 години
ako 6te i 1 milion policai BG e pred nacionalna katastrofa taka 4e kraq nablijava
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Редете се като овчици пред урните. Не решавате нищо!
12
3
 
6
 
! Отговори
ПенкаБоковаБорисова преди 9 години
До АЗАбе Боко си е чист чекист , большевик и даже трябва екзорсист да му извади червените демони на това момче !
11
0
 
5
 
! Отговори
прост млад пенсионер преди 9 години
Ще си отлежат клесавците. Но заплатките наближават.
10
0
 
0
 
! Отговори
Ами АЗ преди 9 години
Защо,ама,защо никой не ми предлага,чакам
9
1
 
7
 
! Отговори
тис преди 9 години
До АЗКъф бойко бре.Радетелите на новия световен ред слагат послушни свои хора във властта,неразсъждаващи а изпълняващи,за да постигнат контрол върху всички ресурси.Не ги интересуват хората,те са само мат,рял,както каза нашия по-*** дрогар.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте плюли бе *** да не би да искате дпс да ви организира честни избори?
7
0
 
15
 
! Отговори
681 преди 9 години
70 000 полицаи срещу 25 000 хил армия! Е, кажете ми за какво става въпрос?
6
0
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Добре,а кой ще охранява в този ден вас населението
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецо Слухтаря ли ще ги координира тези 11 хил фуражки ?
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Големи сбирщак са в това служебно правителство.Абсолютни лаици са.Работят ден за ден,бягат след събитията.Докато се запознаят със ситуацията и администрациите си проблемите ще се трупат,ще изпуснат и най важното за което са и определени - провеждане на изборите - честни,демократични..Очаквам да се получи голям хаос и прецеденти,които не само конституционният съд няма да може да разреши,но и галактическият такъв.Мощният фонд от Виена може и да го видим,ама едва ли-колкото Катарския.Ще се види,че да управляваш не е като да викаш по улиците и площадите и да надуваш вувузели.
3
2
 
19
 
! Отговори
ааа преди 9 години
На кой му трябват изобщо избори? Трошене на пари на народа за 200 ***.
2
4
 
13
 
! Отговори
плюв преди 9 години
Как може тоя ГЕСТАПОВЕЦ Йордан Бакалов да е шеф на МВР по зле е и от Цоко 6-те ап.Буда явно се е взел на сериозно и харчи милиони за политпроститутки!
1
0
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Нашите политици им трябва охрана с голяма сопа, но не за тях, а за да пазят от тях т.н. електорат.