Няма желаещи кандидат-депутати за IQ тест

"Менса": Трябва да са специалисти, но липсата на интелект е проблем
Обновена: 19 авг 2014 14:11 | 19 авг 2014 10:28, Веселина Йорданова
59
Няма желаещи кандидат-депутати за IQ тест
Снимка: архив, Ройтерс

Все още никой от партиите и коалициите, които са изявили желание да участват в изборите, не се е свързал с "Менса", за да се подложи на предлаганите от организацията тестове за интелигентност. 

Миналата седмица организацията предложи желаещите да бъдат включени в изборните листи да се подложат на тест.

“Предлагаме им стандартен тест, унифициран за цял свят. Във всяка страна по света се прилага същият”, обясни председателят на УС на "Менса - България" Христо Радков пред БНР.

Тестът е от 45 въпроса за 30 минути. Радков каза, че от „Менса“ го предлагат в услуга на партиите и той показва качества като бързина на мисълта, логика.

“Само коефициентът на интелигентност не е достатъчен за едно по-добро управление. Самите депутати, които ще бъдат в следващия парламент, трябва да са достатъчно добри специалисти в съответните ресори, да предложат добро правителство, но ние смятаме, че липсата на интелект вече е проблем”, аргументира се той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
З IQ Б IQ преди 9 години
До IQ за всичкиБате, вместо да се заяждаш с хората за тяхната интелигентност имаш ли си друга работа?Ти си типичен пример за: "Защо не ни е нужен тест за интелигентност на депутатите."Уж си много интелигентен, пък чак и задаваш въпроси. Като си толкова интелигентен защо не работиш за твоя интерес и не изкарваш пари или защо не помагаш на България и да правиш нещо полезно за нея, ами вместо това седиш във форума и задаваш математически задачки :))Май много интелигентен, а пак на дъното, А :)
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Менса, а вие сърце имате ли?
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформаторите, които имат себе си за умни а останалите за ***, трябва минат теста задължително! Голям смях ще падне тогава..
41
2
 
0
 
! Отговори
chefo преди 9 години
До IQ за всички255
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До IQ за всички31 :)
39
0
 
3
 
! Отговори
На кой ли ви прилича преди 9 години
Социопат е разновидност на психопат, човек, който има абнормално или патологично поведение в сферата на социалните взаимоотношения. Такъв човек притежава клинична неспособност да се пригоди и адаптира в човешката среда. В отношенията си с други хора той създава конфликтни ситуации и не се поучава от грешки или неприятни преживявания. Не проявява лоялност дори към близките си. Такъв индивид е неспособен на уважение и не спазва общоприетите норми на поведение. Социопатът никога не изпитва вина, тревога или разкаяние, тези чувства са му непознати, той се държи така, като че ли няма съвест, защото
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МарчетоИма такъв тест -ПОЛИГРАФ !
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО ЛИ?
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До iwan.iwanowПишете си коментари,но все пак трябва и да се чете!
35
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Бат`Сали ще е номер едно, Пеевски също.
34
0
 
9
 
! Отговори
Раннобуден плювач преди 9 години
И преглед при психиатър, задължително!
33
0
 
7
 
! Отговори
Отлично :) преди 9 години
До АнонименИзпълнявам си обещанието. "за съжаление едвам сигурно могат да стигнат квотата от 100" - точно затова нашите дупедати смятат с лаптоп така - един лаптоп + още един лаптоп е равно на 2 лаптопа.(А комисионните им ги закръглят до 0, за да не се мъчат)Приятен и слънчев ден.
32
0
 
1
 
! Отговори
sss преди 9 години
До IQ за всички31
31
0
 
10
 
! Отговори
бай Х преди 9 години
Липсващи звена като Пеев, бат Сали и Страхилчо - и интелигентност?!?"Пистолет без пълнител - за електорат без мозък!"
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая Манолова оборва вярата, че интелекта има общо с математиката. Когато се сблъска с убеждения и здрава храна, подправени с щипка прах, то интелекта подвива опашка.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кaто знaят сaмо дa крaдът, кaкъв ти iq тест ще попълвaт. Нaшите депутaти зaслужaвaт дa минaвaт през този тест и през детектор нa лъжaтa с въпрос дa ли крaдът и всичко товa дa се излъчвa нa живо в нaционaлен ефир.
28
1
 
1
 
! Отговори
IQ за всички преди 9 години
Кое число липсва в следната поредица:3 7 15 .... 63 127На който познае отговора, ще му кажа как дупедатите смятат с лаптоп.
27
0
 
14
 
! Отговори
iwan.iwanow преди 9 години
Е как да се подложат на IQ тест, като са прости, като гъбено семе. Бивши агенти на ДС и крадливи комунисти! Няма друга партия в България! Това си е самата истина, а това разделяне на партии и партийки е да точат от нас! Да спрем веднъж завинаги държавните субсидии за партиите и вижте как ще се стопят, като сняг напролет!
26
0
 
2
 
! Отговори
Марчето преди 9 години
По-скоро трябва някакъв тест за склонност към лъжа, крадене и корупция да им се прави на тия. И за проверка чии интереси са им най-близки - техните лични, американските/руските/френските и прочие... или на българския народ. А, и избраните депутати да се заклеват да защитават интересите на българския народ, вързани с детектор на лъжата. Ако не го издържат - къш от парламента.
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия Менца IQ тестове са пълна простотия и неверни като мерило за интелект. Хванете Пена, продавчката от будката за вестници, дето решава кръстословици и ребуси по цял ден и тя ще ви избичи 200 на теста. А наистина природно интелегентен човек или пък такъв с 2-3 висши, дето не са пипвали вестикарски ребуси през живота си, едва ще докретат до 100-110.