ВУЗ-ът в Перник обвини Клисарова за липсата на прием

Негативната кампания срещу университета се водела от заинтересовани
Обновена: 19 авг 2014 22:18 | 19 авг 2014 22:18, Веселина Йорданова
12
ВУЗ-ът в Перник обвини Клисарова за липсата на прием
Снимка: архив, Ройтерс

Ръководството на Европейския политехнически университет в Перник обвини бившия просветен министър Анелия Клисарова за това, че ВУЗ-ът не е включен в списъка за прием на студенти - български граждани за учебната 2014–2015 година.

В съобщение от университета заявяват, че Клисарова е подвела Министерския съвет с незаконосъобразно предложение и решението на правителството е обжалвано пред ВАС.

Още по темата
От ВУЗ-а уточняват, че политическите откази за разкриване на професионалните направления от Националната агенция за оценяване и акредитация са обжалвани в съда „и към момента те нямат правна сила“.

Както Dnes.bg писа вчера служебният министър на образованието и науката Румяна Коларова обеща МОН да проучи каква е ситуацията относно кампанията за прием на студенти в Европейския политехнически университет.

През май тази година Министерският съвет одобри броя на първокурсниците, които ще бъдат приети за учебната 2014/2015 година в университетите, а за Европейския политехнически университет в Перник беше обявен нулев прием заради отрицателна акредитация.

"Ясно е, че принципите и нормите на закона трябва да се спазват 100% и със сигурност ситуацията, свързана с Европейския политехнически университет, ще бъде предмет на анализ", каза министър Коларова.

От ръководството на университета заявяват още, че са силно обезпокоени от „неспиращата негативна кампания срещу легитимен български университет, провеждана от шепа заинтересовани „академични” лица“.

„Загубили всякакво доверие в българската Агенция по акредитация, ръководството на университета предприе дейстия и в момента е в процедура по акредитация в една от най-уважаваните агенции в Европа, член на ENQA”, пише още в съобщението на ВУЗ-а.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма лошо да има образователни институции, но защо всички трява да бъдат университет. По света хората, учат и надграждат знания, проф. умения, но малцина имат диплома за висшУ.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ние от Долно *** се присъединяваме към протеста. Откога чакаме откриване на филиал от П..., е, от Пернишкия университет за технологии, архитектура и администрация, де!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 6доколкото си спомням, под егидата на тогавашния президент.
7
2
 
9
 
! Отговори
ТВУ преди 9 години
ТВУ-ТЕХНИКУМ ЗА ВЪТРЕШНА УКРАСАПУТКА-ПЕРНИШКИ УНИВЕРСИТЕТ ЗА ТЕХНОЛОГИИ,КОМПЮТРИ И АДМИНИСТРАЦИЯАХАХАХА,ЧЕ КОЙ ЩЕ ОТИДЕ ДА УЧИ В ***-та БЕ?!ДА МУ СЕ СМЕЯТ ПОСЛЕ ХОРАТА...ГОЛЯМ МАЙТАП!ТО Е ВСЕ ЕДНО ДА ОТИДЕШ ДА УЧИШ В ТВУ...
6
3
 
6
 
! Отговори
darcas преди 9 години
С Диплома "Млад Меринджей 24/7" горди излизат младите социалисти от П ернишкия У ниверситет по Т ехнологии, К омуникации и А дминистрация
5
2
 
9
 
! Отговори
перник преди 9 години
Моля повече уважение към Пернишки Университет за Телекомуникации, Компютри и Архитектура. Там ако забележите има само професори, академици, член кореспонденти, доценти и нито един асистент. Как можете да не се запишете там?
4
2
 
24
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Абе абе друго си е пич от село с диплома от Перник да ти е топ меринджей!
3
5
 
15
 
! Отговори
op преди 9 години
ПУ..ТКА се оплаква от друга ***..ка. Муахахаха!
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А стига с тези измислени ВУЗОВЕ ,достатъчно неграмотници се изучиха и купиха дипломи от такива ,реномирани,, заведения.
1
5
 
37
 
! Отговори
boc преди 9 години
Тази инфо ме разсмя истински!Ха-ха-ха!Този измислен и безмислен вУЗ, с абриевратура П***КА, наистина трябва да бъде закрит, както още много, създадени след 1989 г., не за да подготвят кадри, а за да печлят пари определени хора!