Още 4 млн. лв. за Фонда за лечение на деца

Парите са осигурени след среща на Ненков с Порожанов
Обновена: 20 авг 2014 09:47 | 20 авг 2014 09:47,
1
Още 4 млн. лв. за Фонда за лечение на деца
Снимка: архив, Булфото

Допълнително 4 млн. лева са осигурени за дейността на Фонда за лечение на деца в чужбина, съобщи в ефира на bTV възстановеният директор на институцията Павел Александров.

Увеличението на бюджета е било одобрено след срещата на министъра на здравеопазването Мирослав Ненков с финансовия министър Румен Порожанов, допълни още той.

„Фондът имаше заложени около 6 млн. лева – парите бяха малко и не бяха планирани добре. Тези пари са изхарчени, но Фондът може да разчита на още 4 млн. лева до края на годината”, обясни Александров.

Още по темата

Възстановеният директор има съмнения за дублиране на разходи, което е причината средствата на Фонда да са свършили преди края на годината. Той обеща да бъдат предприети мерки за организиране на средствата по ефективен начин.

Към момента Фондът е финансирал лечението на 700 деца. Предстои разглеждането на още 30 случая, обясни още Александров.

По неговите прогнози до края на годината ще може да започне лечението на още 600 деца. „Имаме клиники в чужбина, с които работим, имаме остатъци, които ще съберем. Хубаво е да успокоим родителите, че ще направим всичко възможно да няма проблем с Фонда”, обясни още той.

Новият стар директор на Фонда се върна на ръководния пост с намерение да оптимизира разходите му.

Очакват се промени в обществения съвет на Фонда.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още 4 млн. лв. за Фонда за лечение на деца....и СЕГА КУМУНИСКАТА Д-р Ива Станкова ще ги присвои или усвои или отклони ,, колко ли думи има за думата КРАЖБА????