За вота не виждаме израстване на елита, а "подгрята манджа"!

Много партии вече работят за опонентите си, смята политолог
26
За вота не виждаме израстване на елита, а "подгрята манджа"!
Снимка: архив, БТА

Партиите, които ще влязат в парламента, ще спечелят не толкова със собствени идеи и с вдъхновяваща кампания, колкото понесени на вълната на грешките на останалите. Това коментира преподавателят в НБУ доц. Анна Кръстева пред БНР във връзка с предстоящия на 5 октомври предсрочен вот.

Според нея страшно много партии вече работят за другите партии.

Още по темата
„БСП работи за АБВ, Реформаторският блок и десните работят за ГЕРБ. Не че това им е стратегията, но това е електоралният ефект от състоянието, в което се намират и от посланията, които излъчват“, посочи тя.

Във връзка с регистрацията на партиите, доц. Кръстева каза, че няма ярки нови субекти на тези избори.

По думите й проблемът на българската партийна система и на предстоящите избори не е, че количеството партии е сравнимо, а че за съжаление „качеството е напълно сравнимо“.

Това, което не виждаме, е израстване на елита. Виждаме една "подгрята манджа", заяви доц. Кръстева.

По думите й избирателите помнят и санкционират партиите, които в мига, в който обещават нещо, знаят, че не могат да го изпълнят.

Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг е на мнение, че политическите обещания в хода на кампанията няма да повлияят съществено на изборния резултат.

Според него участието в следващия парламент няма да бъде многобройно. "Само три партии са сигурни 100% за влизане в парламента – безспорният победител ГЕРБ, БСП като втора политическа сила, и ДПС като трета", смята той.

Според Павлов този ред не може да бъде променен до деня на изборите. С добри шансове за влизане, особено през юли, изглеждаше Реформаторският блок. Бяха стабилно над бариерата, но за съжаление, те копаят надолу, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Елит в ***.Продажни ку.ви-политици ,готови да дадат дупе за една комисионна.Гащници.Останалите не ги коментирам,те са от антуража.
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Движение21 на Т.Дончева ще бъде изненадата на изборите
11
1
 
12
 
! Отговори
Язе преди 9 години
Вие на кого викате елит? На Тиквата, на ***, на ония пияници от БСП, на оня лудия... на кого?
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Т.е. отново ще има подмяна
9
0
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 9,какви шопи те гонят бре човек. София от 30-40 000 началото на 20 в. за 50 години става близо милион. Тия хора да не са само от Елип Пелин и Радомир дошли. София е извадка на цялото ни население, няма място в България, от което да няма някой в София
8
2
 
12
 
! Отговори
ИЗОТЗАДЗЕ преди 9 години
ПОДГРЯТА МАНДЖА,ПОСТНА ПИЦА,ВСЕ МИЗЕРИЯ!!!!
7
1
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
По подходяща дума за "елит" у нас е думата "***".
6
9
 
12
 
! Отговори
изпаднал в депресия преди 9 години
Абе къде се завря СЪСЕЛА?Някак е много скучно без да му покажат гейската мутра.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавието е достатъчно красноречиво и вярно.
4
2
 
8
 
! Отговори
АНОНИМНА БЪЛГАРКА преди 9 години
БЕЗРАБОТИЦАТА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА , НО НЯМА ДА СЕ НАМАЛЯВА ЗАЩОТО ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА ГЛАСУВАНЕ ХОРАТА ОТ Д П С ОТВАРЯТ ПЛИКОВЕТЕ И ПРОВЕРЯВАТ КОЙ ЗА КОГО Е ГЛАСУВАЛ. И АКО НЕ Е ЗА Д П С ГО УВОЛНЯВАТ ОТ РАБОТА. ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ В СЕЛИЩЕ/ ПОБИТ КАМЪК/- ВЕЛИНГРАДСКО. ИМА ТАКИВА ХОРА, КОИТО НЕ МОГАТ ДОРИ ДА СЕ ОПЛАЧАТ- ТЕРОРА Е ГОЛЯМ НАД БЪЛГАРОМОХАМЕДАНИТЕ. ИЛИ- ИЛИ.
3
12
 
19
 
! Отговори
gost36 преди 9 години
То е ясно ще българоубийеците от герб на 5 октомври ще спечелят изборите.Но отново няма да имат мнозинство и за ужас на герберугите избирателната активност на идващите избори ще е много ниска.Мнозинството от нас Българите сме отвратени от всички политици независимо дали се казват бойко медотиев борисов тиквето прочие и затова не гласуваме на изборите
2
9
 
12
 
! Отговори
ясно преди 9 години
Еми това е положението. ГЕРБ няма да има пълно мнозинство. БСП и ДПС ще управляват пак с Пеевски.Честито Българи, стягайте куфарите че тежка зима иде.Скъп ток, спряна газ, КТБ затворена и разпродадена ...
1
3
 
15
 
! Отговори
Отчаяна наивносТ преди 9 години
КОЙ ЩЕ НАМАЛИ БЕЗРАБОТИЦАТА, КОЙ ЩЕ УВЕЛИЧИ ДОХОДИТЕ И СТАНДАРТНА НА ЖИВОТ, КОЙ ЩЕ НАМАЛИ КОРУПЦИЯТА ВЪВ ВЛАСТТА, КОЙ,КОЙ....??????????????????????? АЗ НЕ ВИЖДАМ ТАКИВА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ХОРИЗОНТ