За мечтите и часовника - минута мълчание за Валери Петров

Близнашки цитира любим стих на поета
10
За мечтите и часовника - минута мълчание за Валери Петров
Снимка: архив, БТА

С минута мълчание в памет на Валери Петров, който почина днес, започна пресконференцията след заседанието на служебния кабинет в Гранитната зала на Министерския съвет.

Още по темата
Премиерът Георги Близнашки припомни, че Валери Петров е бил депутат във ВНС, създало действащата Конституция.

„Спомням си как каза – Георги, това трябва да звучи разбираемо, човешки, и направи последната редакция на преамбюла към Конституцията“, добави премиерът.

Близнашки цитира и любим стих от поета: „Когато бях малък, имах голяма мечта да имам часовник, сега голям съм и имам часовник, но вече нямам мечта“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
analiz преди 9 години
Вярно е че е нагаждач, но ако беше принципен нали щеше много отдавна да е загинал в комунистическите лагери, защото владеенето на западен език беше най-голямото престъпление до 1990 година, а той ползва цели четири западни езика плюс иврит . . .
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
очевидно нехаят или просто не знаят,че светът им могъл би да е друг, не такъв...Сбогом, скъпи дечица! За нас иде трамваят.Дано сте щастливи, наша плът, наша кръв---------------------------------------------------метафора-"Трамвая"дойде за Валери Петров!Поклон!
4
22
 
3
 
! Отговори
читател преди 9 години
Един комунист по-малко.Защо не цитира стихотворенийцето му "Боксьорче" от предизборната пропаганда на БСП.Защо не цитира книжката му "Защото съм социалист"? Защото бе депутат на БСП.А помията която Несим Меворах изля срещу един водещ, защото си позволи първи за се обърнеГОСПОЖИ И ГОСПОДА....А защо не припомни от след 9.09.44 призивите му от националното радио за ликвидация на враговете...на същия!!Години наред редактор на комунистически пасквили, културно аташе на БКП из Европа!!
3
4
 
9
 
! Отговори
Torro преди 9 години
До ЛенинТебе пък от какво те е страх ? Че ще ти спрат газа ? Или че стотина хотелиери по морето няма да спечелят колкото миналата година? Малка душичка ношис на предател!
2
12
 
6
 
! Отговори
evn преди 9 години
кво става тука бе топколизашки...валери си отиде ,лека му пръст...но теб никой не те е сложил там да ми четеш стихотворения...кво става с първоначалния ви хъс...чакаме резултати,искаме да видим комунисти обесени по стълбовете въпреки ,че турците им спретнаха пак куркапана...действайте....па после и вие ще сте наред по електропреносната мрежа
1
1
 
9
 
! Отговори
Борис преди 9 години
Ти мечта за часовника точен,днес го имаш, но нямаш мечта...