1500 младежи могат да работят в администрацията

Позициите са по програмата "Старт в кариерата"
7
1500 младежи могат да работят в администрацията
Снимка: архив, Ройтерс

За 1457 работни места в администрацията могат да кандидатстват младежи с висше образование и без стаж по специалността от днес до края на септември в бюрата по труда в цялата страна.

Позициите са заявени от централни ведомства, областни и общински администрации, които се включват в програмата на Агенция по заетостта "Старт в кариерата".

Общо 10 323 младежи са участвали в нея от 2002 до 2013 г., като около 50% от тях са останали на работа в публичната администрация или са си намерили работа при друг работодател вследствие на придобития професионален опит, съобщиха от Агенцията по заетостта.

На висшистите до 29-годишна възраст ще бъде дадена възможността да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност в рамките на 9 месеца. Програмата им осигурява месечно възнаграждение в размер на 400 лева, както и изплащане на социални и здравни осигуровки, допълнителни възнаграждения по Кодекса на труда, годишен платен отпуск и отпуск поради заболяване за сметка на работодателя.

Възможност да започнат трудовия си стаж в централни ведомства ще получат 547 младежи. Работни места по програмата са обявени в Министерския съвет, Народното събрание, министерства, НОИ, Агенция "Митници", Агенцията за социално подпомагане и др.

В общинските администрации работните места са 799, а в областните управи 111. Най-много от тях са за икономисти, юристи, архитекти, строителни инженери, специалисти в областта на компютърните системи и технологии, администрация и управление и др.

Кандидатите трябва да са на възраст до 29 ненавършени години към 30 септември. Трябва да имат завършено висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място, както и да нямат трудов стаж по специалността.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Минал по този път преди 9 години
Държат те 9 месеца и след като минат "прословутите месеци" ти казват да ходиш там, откъдето си дошъл. Такъв старт ти дават, че няма накъде. Трик за евтина работна ръка, типично по български!!!!
3
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 9 години
В администрацията, а?? После чакайте повишаване стандарта на живот. Още със старта в трудовата си кариера 1500 млади хора ще бъдат научени да взимат подкупи и да стават мекерета, подмазвачи и *** за да се издигнат в кариерата. Мда, такива трябват на нашата мила родина, да не би да ни е необходимо производство. Я бееее!!!!
2
3
 
9
 
! Отговори
айлякчия преди 9 години
В администрацията и аз мога да работя :)
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На края цялото народонаселение ще работи в администрацията и няма да има безработни - бравос!