Прокуратурата: Убийството на Алонсо е престъпление

Образувано е досъдебно производство по случая
Обновена: 2 сеп 2014 12:02 | 2 сеп 2014 11:54,
114
Прокуратурата: Убийството на Алонсо е престъпление
Снимка: архив Ройтерс

Районната прокуратура в Ловеч обяви, че има данни за престъпление в убийството на ягуара Алонсо. Затова обвинението е образувало досъдебно производство по случая с избягалия хищник, съобщи БТА.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, ягуарът Алонсо избяга от зоологическата градина в Ловеч в началото на август. Няколко часа по-късно той беше застрелян от ловджия след кратко издирване в околностите на града.

Проверка на екоминистерството показа, че преследвачите му дори не са опитали да го упоят.

Трагичната история на ягуара се превърна в една от най-обсъжданите теми в социалните мрежи и дори влезе в международните новини.

В края на август от общината в Ловеч обявиха, че са наказали директора на зоопарка д-р Феодор Вацов и пазача, изпуснал Алонсо. Вацов получи забележка, а служителят - последно предупреждение за уволнение. "Много мислехме дали да не го уволним дисциплинарно, но това е един от най-стриктните работници в зоопарка. Съобразявайки се и с това, че е млад човек, решихме да му дадем още един шанс“, обясни тогава зам.-кметът на Ловеч Пламен Петков.

От прокуратурата в Ловеч днес съобщиха, че образуваното досъдебно производство е срещу неизвестен извършител. Проверката, която трябваше да установи дали са били законосъобразни действията на хората, ангажирани с издирването и залавянето на Алонсо, е приключила.

Преди дни зам.-кметът на Ловеч Пламен Петков разясни, че пушките за упояванe, които има зоопаркът, са с обсег на действие 30-40 метра. В момента се разглеждат оферти за закупуване на нова с обхват 100 метра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: зоопаркЯгуарАлонсо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
4
 
! Отговори
Изчезващ вид преди 9 години
Представяте ли си до къде им стига наглостта и дебилщината-"Неизвестен извършител"...?!И менторът на разходката в зоопарка/наречена гръмко операция/ е ясен и самият той е дал "благословията" за отстрел, и прекият извършител е ясен.И обстоятелствата на лековат и неангажиран подход са ясни...Нооо...неизвестен извършител!!Просто *** с пушка е тръпнел да получи карт бланш да впише животинката в актива си и както му е реда да се снима с трофея,но не,не бил позирал..Вижте снимката и си отговорете!
88
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България няма ловджии в истинският смисъл на думата.Има армия от шкембести и алкохолизирани индивиди,които са пълни с комплекси и простотия.Другата група са разни новобогаташи,политици,шапкари и прочие ***,които ходят за да обсъждат бизнес интереси си.Кой от вас е гладен за да ходи в гората да убива? "Ловци",вие не сте мъже,вие сте един голям срам!
87
1
 
0
 
! Отговори
Браво 103 преди 9 години
Каза го точно.Който иска ще разбере,който не иска ще пише,колко са зле; хомо сапиенса;и как всички трябва да работим още повече да облекчим техния мързел
86
4
 
14
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Кратко издирване в околностите на града....да е....а,гащниците комунистически.котето си е лежало до клетката и катила е отишал и го е гръмнал.Прощаваи алонсо но изтегли късата клечка,т.е да си в България с тези оскотели *** и комунисти.наздраве денчо,чувстваш ли се герои,ко..ле нещасно.
85
1
 
3
 
! Отговори
До 92 преди 9 години
Когато се сравняваш с животно е жалко.Хората имат глава на раменете да мислят,да работят не да пълнят кръчмите от сутринта,а ако са възрастни имат деца и внуци
84
2
 
18
 
! Отговори
Hayvanko преди 9 години
Как неизвестен - да не би вси4ки тьпаци да са стреляли едновременно ?
83
1
 
14
 
! Отговори
бай хОй преди 9 години
"От прокуратурата в Ловеч днес съобщиха, че образуваното досъдебно производство е срещу неизвестен извършител."КО РЕЧИ?!?!?
82
8
 
8
 
! Отговори
уравнение преди 9 години
по добре да си чешем езиците и пръстите за убито животно ,отколкото за убит човек.........
81
0
 
12
 
! Отговори
Деф Лепард преди 9 години
Очаквайте Цацаров да даде ТВ изявление за Алонсо със следствен експеримент на живо, подобно на случая с бюлетините от Костинброд. Едно голямо и тлъсто разочарование е този човек.
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 29 Мартинсигурно такъв ягуар струва много пати повече от женати
79
5
 
8
 
! Отговори
коци преди 9 години
До цекоцекооо не знаеш ли хора има много, а тикава котки се само 200 в света !
78
7
 
8
 
! Отговори
25 години преди 9 години
А убийството на цяла държава е в реда на нещата ли господа прокурори ?
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 69За разлика от теб нашето внимание може да се концентрира в повече от едно неща...
76
5
 
5
 
! Отговори
до 90 преди 9 години
Да и аз. Всеки месец по малко, защото нямам възможност да дарявам големи суми. DMS или на някоя банкова сметка за болни деца, залесяване, подпомагане на пострадали от природни бедствия или други каузи. Това е важно и всички трябва да го правят, защото ни плащат жълти стотинки и хората просто не могат да си позволят лечение. Важно е също и да разберем, че закона трябва да се прилага при всяко престъпление и всяко живо същество има право на живот! Насилието не трябва да се толерира под никаква фор
75
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с това, ако беше изял някого, никого не е изял и изобщо нищо нямаше да стане, ако не го бяха пуснали нарочно от клетката, за да го убият после. И кмета, и ловците, и служителите на зоопарка лъгаха, и то пред медиите. Дали щяха да лъжат, ако всичко беше направено според закона?
74
2
 
7
 
! Отговори
Решение преди 9 години
Ягуара се е приближил към ловеца очаквайки мръвка за обяд защото ловеца е човек а Алонсо цял живот е хранен от ръката на човек. Авджията го е гръмнал защото е помислил че мръвката е самия той. Това е вероятното умозаключение на съда. Делото прекратено, няма виновни, следващият случай моля.
73
11
 
17
 
! Отговори
Джим Корбет преди 9 години
Само болен мозък може да роди фантазията,че уплашен ягуар,живял само в клетка, на свобода ще убие човек. Жалко,че преди нещастната си смърт не е скалпирал някой от потерята!
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ах прокуратурата действа
71
18
 
11
 
! Отговори
писна ми преди 9 години
Стига ти с тоя Алонсо бе, ако беше изял някого или дете, а?,друга песен щеше да се пее. Голяма работа ще кажеш,че утрепаха невинен човек.А ако беше човек,всяко чудо за три дни нали.Ама хааа!Зелени баири!Пазители на кучета! Та ние българите сме станали по бетер от кучета,те Алонсо!
70
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много се смях на коментар: Утепаха Алонсо и така спасиха един два човешки живота, но ако бяха утепали кмета щяха да спасят 35 хиледен град и още десетки села.