Главните акционери в КТБ искат да участват в оздравяването й

Финансовият консултант EPIC насрочи среща заради банката
Обновена: 12 сеп 2014 20:40 | 12 сеп 2014 19:12,
34
Главните акционери в КТБ искат да участват в оздравяването й
Снимка: архив Булфото

Основните акционери в КТБ ще участват в план за оздравяване на банката. Това става ясно от съобщение на ПР-а на Цветан Василев, изпратено до медиите. В него се посочва, че писмото, което финансовият консултант EPIC изпрати до българските власти преди два дни, е от името на Главния резервен държавен фонд на Оман, мажоритарния собственик на КТБ - „Бромак“ на Цветан Василев и руския фонд VTB Capital.

Още по темата
В съобщението се припомня, че писмото е изпратено на 10 септември и е адресирано до управителя на БНБ Иван Искров, премиера Георги Близнашки и финансовия министър Румен Порожанов. С него EPIC ги информира за желанието на посочените акционери и други потенциални инвеститори да рекапитализират и изготвят план за преструктуриране на КТБ.

По-късно от БНБ съобщиха, че финансовият консултант EPIC е уведомил днес централната банка, че в консорциума на Фонда на Генералния държавен резерв на Султаната на Оман се включват и мажоритарният собственик на "Бромак" Цветан Василев и руската банка VTB, съобщи БТА.

От EPIC предлагат да се проведе среща в София през следващата седмица, на която да бъде сключено и споразумение за конфиденциалност, за да може да бъде обменена поверителна информация с цел провеждане на пълен „дю дилиджънс“ в КТБ.

Както Dnes.bg писа на 10 септември БНБ съобщи за полученото писмо от финансовия консултант. От централната банка тогава обясниха, че с този документ EPIC, който представлява интересите на Оманския фонд и други „непосочени акционери и потенциални инвеститори“, е поискал достъп до непублична информация за състоянието на КТБ.

На базата на тази информация и с подкрепата на правителството фондът се ангажира да изготви план за банката, който да отговаря на европейските изисквания за държавна помощ, обясниха още от институцията.

„До края на днешния работен ден, 10 септември 2014 година, не е постъпило никакво предложение от страна на мажоритарния собственик на капитала на банковата група КТБ – Цветан Василев“, съобщиха тогава от БНБ.

Още икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: оздравяванеКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ви ли стана ясно каква е играта?Тя е като на другите монополисти и е една:Всички пари на банката са на влог в друга банка за лихва.Има и условие Бойко да спечели изборите за да се замаскира всичко.после ще отвори и нияма проблем!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога някои ще разберат,че банката е залог?!Бойко трябва да спечели и му трябват 500 000 правилни гласа!Иначе той гори!Ама разчита,че народа ще се уплаши и ще го избере!
10
1
 
6
 
! Отговори
зико преди 9 години
Ай сектир бе, тези които ограбиха банката сега искат да е оздравяват. Егати и нахалството.
9
0
 
7
 
! Отговори
Може и да искат .... преди 9 години
....ама ще стане това което реши ДС !
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Раздайте гарантираните пари, а после си оправяйте банката. Всичко има граници.
7
3
 
21
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
Изклатиха бедния народец. И баба Пена от Долно Камарци ще плаща. От "великата" си пенсийка 156 лв. Естествено Доган е нищо не знае. Пеевски, Бисеров, Станишвев, Ментата, Ореха, Мая..........Те нищо не знаят............ горките. Безмерна алчност за пари. Безмерна. Тези *** , ***, комунистически, така и не разбраха , че катафалката ремарке няма.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде изчезнаха Цветан Василев, Галеви и Бисеров нопоследък?
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3 Мустака отказа да играе по нечия гайда и го подгониха....
4
0
 
6
 
! Отговори
hear преди 9 години
chestito na obstinata Sliven, bulgar letiste Barshen i na bulgar generala kmet - bulgar obstinskia im trezor e veche pod shapkata na omanskia sultan li?!
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде се покри оная мишка искров? И хамсиев изчезна, иначе много се перчеха.
2
18
 
13
 
! Отговори
Анализатора преди 9 години
Никой не може да оправи тази просташка банка.Парите заминаха за тръбите на "Южен Паток".Орешарски,Станишев и цялата червена шайка Руски агенти трябва да бъдат изгорени на клада пред парламента.Руските еничери ограбиха отново собствения си народ за да оправят геополитиата на фашиста Путин.
1
6
 
19
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
Вместо да бъдат дадени парите както е по-закон гарантираните без значение дали има или не в Банката !!! Народа го облъчват ли облъчват с новини само и само да отклоняват вниманието!!!БЛИЗНАШКИ ЯСНО ЗАЯВИ, ЧЕ НЯМАЛ ПРАВОМОЩИЯТА ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА И ОСТАВАЛО ЗА СЛЕД ИЗБОРИТЕ!!БОРИСОВ СЪЩО ЗАЯВИ ОТКРИТО, ЧЕ НЕ ИСКА ДА СЕ РАЗРЕШИ ВЪПРОСА ДО ИЗБОРИТЕ ЗА ДА МОЖЕ НАРОДА ДА Е ОЗЛОБЕН И ТОЙ ДА СЕ ВЪРНЕЛ НА ВЛАСТ!!! АААА ЧЕСТИТО!!!