Домати и краставици поскъпват в края на лятото

Понижение има при цената на картофите
Обновена: 21 сеп 2014 07:49 | 21 сеп 2014 07:47, Красимир Ангелов
16
Домати и краставици поскъпват в края на лятото
Снимка: Булфото, архив

Индексът на тържищните цени се понижи минимално с 0,04 пункта и достига 1,307 пункта, съобщават от Държавната комисия по стокови борси и тържища.

Традиционните летни зеленчуци започват да поскъпват, отчитат от комисията. Цената на оранжерийни домати се покачва тази седмица със 7,2  на сто до 1,49 лева за килограм. Доматите от открити площи пък поскъпват с 8,5 процента до 1,28 лева за килограм. Цената на оранжерийните краставици се вдига с 11,7 на сто 1,24 лева.

Градинските краставици се търгуват по 1,11 лева за килограм, а зелените чушки поевтиняват с 2,1 процента до 0,94 лева за килограм. Цената на червените чушки се качва на едро с 5,0 на сто до 1,272 лева за килограм.

Понижение има при цената на картофите с 1,8 на сто до 0,56 лева за килограм. Зелето поскъпва с три стотинки до 0,50 лева за килограм.

От останалите продукти олиото поевтинява с 2,1 на сто до 1,91 лева за литър. Каймата се продава по 4,56 лева за килограм, а захарта се търгува по 1,25 лева. Брашното тип "500" се купува по 0,84 лева за килограм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Чвор преди 9 години
До АнонименКой ти говори за реалност?!? Ти нещо не четеш какво пиша май? Аз задавам въпроса къде отива разликата от 500 процента!?!? А ти къде живееш? На Марс или на Луната?!? "Селянина ***" си прави сметката добре, но мутрата-прекупвач му *ава майката... Както и на крайния потребител всъщност... А да питам защо се дават субсидии на тютюнопроизводителите а на зеленчукопроизводителите и животновъдите не?!?
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Чворако мислиш,че цена 30-40 ст за кило домат е реална,значи нещо съвсем не ти е наред,при тези скъпи семена,торове,ток,вода,осигуровки и т. н .това означава,че или продукцията е пред скапване и бързат да се отърват от нея,или е крадена ,или от онези нелегално внесени отрови,дето са предназначени за свинефермите ,ама и там ги нещат .Има и друг вариант-селянина *** гледа да изкара някой леФ без да си прави сметка колко е вложил,но реалния производител на такива цени не продава
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като тока поскъпва всичко посткъпва!
9
2
 
0
 
! Отговори
Чвор преди 9 години
До *** отговор,светни ме къде отива надценката от 500 % между производителя на домати в тракийската низина (30-40 стотинки кило домати), и крайния потребител 1,50 - 2 лева на пазара или в магазина?!? Защо кило сирене в немския лдл струва 6 евро а същото в българския лидл е 15 лева?!? Или защо един шоколад там струва 39 цента а тук левче?!? Дали защото у нас взимат по високи заплати?!? Да оставим на страна факта че там няма охрана в нито един подобен магазин...
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВ това влизат всичко-парите за торове,семена,за качествена продукция,конкурентноспособност,за подпомагане на дребни и средни ферми,кооперации до 5 члена,по различни програми за модернизация и т.нат,не са директни субсидии
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
към 6:Какви субсидии,какви 5 лв бе!И откъде ще дойдат тези евра,от небето или от извънземните!Пишете идиотизми!Или ще кажеш от държавата!А тя да не ги копае някъде!Пак от нашите джобове се взимат!Никакви субсидии за никой!Може за стари хора или деца,за болнии инвалиди,но за производителиили за всички или за никой!Е,например като свалиха ценатана тока,паднаха ли цените на хляба,на храните или друго?!Не!А сега ще вдигат цени?!Защо?!И по начало защо се вдига итока?!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е.ах ти и констатацията,като например:А зимата ще вали сняг?!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** отговорНема такава субсидия от 24 хил евро за 5 декара в Германия
4
1
 
4
 
! Отговори
прост отговор преди 9 години
До Чворвисоки субсидии,средно на дребно земеделско стопаство (5 дка зеленчуци) годишната субсидия е около 24 000 евро в Германия,това са официални данни,за Франция-17 000 евро,силно субсидирани са и турските зеленчуци,македонците миналата година подаряваха продукция,за да вземат субсидия за реализирана стока,а нашего брата е оставен на произвола на съдбата + смазващата конкуренция на субсидираните зеленчуци
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4. Хайде бе. , от какво ще се увеличава тока непрекъснато ?Да не са вложили пари да строят ?- ползват построена АЕЦ и ( поддържаме милионерите - посредниците в енергетиката и правителствените елементи ! )Това удря Българското производство ! И хората потребители !И след това какво следва ????
2
4
 
2
 
! Отговори
Чвор преди 9 години
Значи, тока си беше на висока цена миналата година, и социалистите популистки свалиха цената за да се задържат на власт, както се оказа напълно погрешно и завличайки енергийния сектор още по-дълбоко в дупката! Цените на зеленчуците... Хора, в цената на една стока влизат много компоненти - себестойност, печалба на производителя, печалба на търговеца, и пр... За мен е мистика как в Германия същите домати струват същата цена при поне четири пъти по високи заплати?!?
1
0
 
5
 
! Отговори
Да се знае преди 9 години
САМО сиренето в капана за мишки е безплатно, за тях! Когато нещо се декапитализира то спира да съществува! Ако не влизат пари в енергетикатах- тя просто ще се затрие и тока ще стане лукс и пак ще е скъп, но ще е вносен!