Вирус ни тръшка с 39° температура, често има и ангини

Най-засегнати са децата и хората в активна възраст
28 сеп 2014 07:42,
25
Вирус ни тръшка с 39° температура, често има и ангини
Снимка: архив, Reuters

Вълна от остри вирусни инфекции поваля деца и хора в активна възраст в страната, съобщиха общопрактикуващи лекари, пише “24 часа”. При най-малките и учениците често има и ангини.

Вирусите, сред които са основен причинител се подозира риновирус, предизвикват силна хрема, болки и дразнене в гърлото, болки в ставите, кашлица. Характерна е високата температура - над 38 градуса, като често достига 39. Болният е отпаднал, с дрезгав или спаднал глас. Острата фаза на инфекцията преминава за около седмица.

Всеки ден през кабинета минават по около 20 деца, казва пред изданието д-р Таня Дипчикова, чиято практика е в Пловдив. Еднакво засегнати са най-малките, които ходят на детска градина, и децата в училищна възраст. Проявите са висока температура, хрема, кашлица. Около 10% правят и гнойни ангини, уточни д-р Дипчикова.

Ларингити също има, но рядко. Според нея вирусните инфекции се покачват отчетливо 10-ина дни след като децата са тръгнали на училище.

Има повече болни, но вълната все още не е много голяма, казва д-р Екатерина Найденова с практика в Студентски град в София. Според нея причината за увеличението на вирусните инфекции е рязката промяна във времето - има условия за лесно изстиване, обмяна на вируси и отслабване на имунитета. Има и случаи на повръщане и разстройство, но от няколко години тези вирусни инфекции станаха целогодишни, не приключват с лятото, допълва д-р Найденова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: вирустемператураболни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
bez преди 9 години
Nasturgan hryan + limon + med. Da prestoi 30 min. Susipva gripa kato bulgarski politik durjavata. Ada, i oscilococcinum ako vzimate dopulnitelno pomaga.A anginata - piiite mnogo ledena voda. Za 1 chas gurloto e zdravo. Studa ubiva bacilite v gurloto.Ne sum lekar ama se samolekuvam po-burzo i po-dobre. :)
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Студентски град най-опасен е пичият грип!!! Внимавайте!
19
5
 
0
 
! Отговори
аз преди 9 години
всяка година се ваксинирам ,тази също ,но този път ваксината направо ме срази-ВАКСИГРИП ,както винаги ,но така ме разлюля а оттока на ръката ми беше голям и червен-като надута буза ,за първи път ми се случва този дискомфорт
18
1
 
23
 
! Отговори
Ръфи преди 9 години
Платена фармацефтична статия
17
2
 
5
 
! Отговори
таня преди 9 години
Оо да. В момента съм с този вирус. Два дена с 38.5 температура, а в момента съм с ужасна кашлица и хрема.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИКОГА НЕ СЕ ВАКСИНИРАМ ,ЗАЩО НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАМ НЕМОГА ДА РАЗБЕРА-ШЕ ЗЕМА ДА СИ ШИБНА ВАКСИНА ДА СЕ РАЗБОЛЕЯ ОТ ГРИП И АЗ ЕДИН ПЪТ.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТЕЛА СТОЯНОВА АЗ НЕ ЗНАМ ДА ИМАШ СПОСОБНОСТИ НА БАБА ВАНГА,НЕ ИСКАМ ДА МЕ ПОДГОТВЯШ С КАКВИ ВИРУСИ МЕ ПРЪСКАТ АМЕРИКАНСКИТЕ СВНИ CHEMTRAIL ДАНО ТЕБЕ ДА ТЕ ХВАНЕ ТОЗ ВИРУС ОТКРИТ В АМЕРИКАНСКИТЕ ЛАБОРАТОРИИ АНАЛГИН ХИНИН ЩО ГО СПРЯХТЕ ШЕ *** ТРОВИШ С ПАРАЦЕТАМОЛ ЦЕРОЗА
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най -добре народна медицина - чесънче,медец,греяна ракийка ,винце и повечко секс.за фармацетичната мафия девиза е при грип -по един джип !
13
0
 
25
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Ми добре....ВСЕ ЕДНО, НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ!!! КОЛКОТО И ДА ТРЪБИТЕ ПО МЕДИИТЕ. ЯСНО!!!!!
12
2
 
15
 
! Отговори
Суека преди 9 години
До 14 ... много си ми глупав Саше ... ако вярваш в това си поредният или поредната проста овца от народа ми . Фармацията си е създателят на едно 95 процента минимум от заболяванията и тя си ги разработва и пуска и "лекува" всичко е с цел печалба и редуциране на населението на планетата което стремглаво отива нагоре и скоро време всички ще ядем тоягата заради тази фармация и корпоративни ционистки интереси на NWO !
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така ще да е.Болни сте, защото правите трандамии. При еякулация мъжа изхвърля чрез семенната трчност огромно количество витамин C и други полезни вещества. При нормалния секс няма проблеми, защото физически е трудно и невъзможно да го правиш по 3,4 пъти на ден.Човек се уморява и това е.Здравия мъж не е онанист и може да понесе над много леки вируса и имуната му с-***. да се пребори
10
2
 
22
 
! Отговори
Елена преди 9 години
Чесън му е майката!
9
4
 
8
 
! Отговори
до 7 от 4 преди 9 години
Прав си ! И ние спим на студено. Роден съм на парно и до преди 20 години живеехме на ТЕЦ, беше ми се появила една дразнеща кашлица, която изчезна когато отидохме да живеем в Княжево без парно. Вече изобщо не можеме да спиме на топло и децата ни също. Но за билките , истинския мед и чистата храна съм ЗА. Защото с възрастта нещата се променят.
8
3
 
4
 
! Отговори
. преди 9 години
Ne da vi trushne , da vi natrushka nekoi virus vsichki dolni iq jurnalisticheski.
7
12
 
43
 
! Отговори
филия с мас преди 9 години
За мен най-опасния вирус е Бойко ***!
6
5
 
28
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Стига сте ни плашили бе, "журналисти" гадни и продажни!Толкова сте загубени, че на човек вече взе да му се драйфа като влезе в български "информационен" сайт.Както отдавна не само му се драйфа, но и по-лошо, като включи на българска телевизия.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 4Аз чай не пия често, но рецептата за здравия имунитет е друга- просто каляване на организма от малък. Обичам студа от малък и съм играл цял ден на двора в снега по една фланелка само. Сега съм на 35 години и продължавам да обичам студа....през зимата ако падне под минус 10 градуса тогава си пускам отопление в апартамента. Не съм се разболявал и не ме е хващал вирус от може би 15 години.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През лятото си бера много билки и всяка сутрин от години си пия чай на закуска. Хубав билков чай, мед и възможно по-чиста храна, това е една от рецептите за имунитета.
3
2
 
20
 
! Отговори
re преди 9 години
По цял ден пръскат и ето ефекта нов вирус няма ли кой да ги спре мамка им!
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак вирус !!