Полицаи ще блокират Ларгото заради социалните си права

Непосредствено след изборите ще протестираме, обещаха от полицейския синдикат
Обновена: 30 сеп 2014 12:07 | 30 сеп 2014 12:07, Анисия Иванова
44
Полицаи ще блокират Ларгото заради социалните си права
Архив: Булфото

Полицаи се готвят да блокират Ларгото между Президентството и Министерския съвет в знак на протест срещу опитите за ограничаване на социалните им права и увеличаване на възрастта им за пенсиониране. Представители на полицейския синдикат заявиха пред bTV, че този път към тях ще се присъединят и колегите им от Министерството на отбраната, които също са засегнати от промяната.

Преди дни от полицейския синдикат настояха за оставката на социалния министър Йордан Христосков. Пожарникарите също заплашиха с протест заради решението на кабинета да увеличи възрастта им за пенсиониране. В своя декларация от най-големия синдикат посочват, че решението да се сложи край на ранното пенсиониране е взето в отсъствието на професионалните организации от сектор "Сигурност".

Още по темата
По думите на Валентин Попов, председател на синдикалната федерация на служителите в МВР, полицаите не са съгласни, че решения, които пряко ги засягат, се вземат непрозрачно.

"Ако ще се съобразяваме с препоръките на ЕС, защото ликвидирането на ранното пенсиониране е препоръка, нужно е поне да информираш социалните организации", убеден е Попов.

Представители на синдиката обещаха, че поради предизборната ситуация няма да опорочават процеса.

"Няма да създаваме проблем, но непосредствено след изборите ще протестираме", категоричен е Попов.

Ранното пенсиониране се отнася за полицаи и военни и е записано в Националната програма за реформа. В момента пенсионирането при тези професии е след 27 г. стаж, от които 2/3 - в системата.

Според предложението на кабинета режимът за излизане в пенсия ще се уеднакви със стандартния. За да влязат промените в сила, те трябва да бъдат гласувани от следващия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
lkl преди 9 години
Г ДО сме с вас колеги
38
1
 
4
 
! Отговори
135 преди 9 години
До ПолицайПо-полека, да не ви набият докато сте на Ларгото! А за нас - то се знае, че хем ви изкарваме заплатите и пенсиите, хем бой ядем да се види че нещо работите!
37
1
 
2
 
! Отговори
135 преди 9 години
До 123Хубаво, да стане старшина, ама как се става? Колко рода трябва да имам сред началството, че да ме вземат?
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А някъде девизът на полицаите е "ДА СЛУЖИ И ЗАЩИТАВА"! Да сте усетили услужливост или да сте намерили закрила от нашите полицаи!?
35
0
 
5
 
! Отговори
нели преди 9 години
Цялата работа е, че системата за пенсиониране е сбъркана. Предлагам, който взима пенсия да не може да получава заплата. Всеки сам да избира - или пенсия, или заплата. А полицаите са нагледци - сложат им нашивка една лента, а те се държат като генерали!!!!!!!!!!!!1
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наглеци, живеят си още в соца с всички привилегии
33
2
 
9
 
! Отговори
ина преди 9 години
Аз предлагам да им направиме заплатите по 2000 лева и да ги пенсионираме на 30 години. След това да направиме заплатите и на лекарите по 5000 лева. И на учителите също. И след това като държавата фалира и останат без запалти ще си е техен проблема! Тая пасмина от държавни служители (особенно МВР) е главния виновник за положението, в което се намираме. Време е някой да им го разясни това...
32
0
 
10
 
! Отговори
пена преди 9 години
Като ми разбиха апартамента и ме окрадоха тия нищо не направиха. Като откраднаха колата на бащата тия не я намериха. Като протестирах срещу червената чума тия ме гледаха на кръв, заплашваха ме и ме биеха. Тия долни милиционерчета не са заслужили нито пенсии, нито заплати! Дано като тръгнат да протестират да им пуснат военна полиция, че да видят как е да си част от народа в ***!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хем пенсия получава и още се води на работа и то държавна
30
3
 
11
 
! Отговори
обективен преди 9 години
НЕ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИ ОСИГОРОВКИ.В ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ СЕ ВОЗЯТ БЕЗПЛАТНО.КАТО СЕ ПЕНСИОНИРАТ ПОЛУЧАВАТ ЕДИ КОЛКО СИ ЗАПЛАТИ НА КУП. КАКВО ПОВЕЧЕ ИСКАТ.НАГЛИ НЕКАДЪРНИЦИ!!! КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА НАПУСНАТ-МЯСТО СА САНИТАРИ ИМА ВЪВ ВСИЧКИ БОЛНИЦИ.
29
1
 
3
 
! Отговори
x преди 9 години
i minuiorite do 65 cql jivot ni daj ni snqg na toplo si sedqt ! a za noshnite smeni deto ne sa si pri jenite az si plashtam za tova a te ne ! ot kade na kade?! pitat li me mene vuv ofisa cql den facebook i forumi kvo mi e tejko? v stola mi nemoje se spi ! ostavka ostavka i tez 8 chasa sa mnogo ! obednata pochivka or chas pone 3 da ima vreme s kolejkite da se zadqvam ! ostavka ostavka ! i ot toz klimatik alergiq sam hvanal iskam termalno otoplenie Ostavka ostavka
28
0
 
21
 
! Отговори
135 преди 9 години
То хубаво, че имате социални права, но останалото са задълженията. Хайде да си говорим за това, че когато целият останал народ осребрява с труда си социалните ви права, би следвало вие да сте му отвърнали и да гарантирате неговата сигурност... Е, това е едно от нещата, които не се случват!
27
4
 
20
 
! Отговори
До 21 преди 9 години
Знам за много професии, където след 15-20 години работа си си като ***, но нито една от тях не е свързана с МВР или военните. хайде да не преиграваме. Всички виждаме колко и как работят военните и полицаите.
26
7
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
АХА..ЯСНО СЛЕД ИЗБОРИТЕ МИЛИЦИОНЕРИТЕ СА ПОЛУЧИЛИ ОТ КОМУНИСТИТЕ ПОРЪКА ДА СТАЧКУВАТ СРЕЩУ НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО..ЩО НЕ СТАЧКУВАХТЕ ДО СЕГА БЕ ГАДОВЕ..БЯХТЕ ЗАЕТИ ДА ПАЗИТЕ *** ДОКАТО КРАДНАТ..МИШОЦИ ДОЛНИ..ЩО НЕ СТАЧКУВХТЕ КОГАТО МИЛИЦИОНЕРА МИТНИЧАР ПРЕГАЗИ ПИЯН БЕБЕ..А ГО ПОКРИХТЕ УБИЕЦА..ИЛИ ПРОСТО СТАЧКУВАТЕ ЗА ДА СЕ ОВЕЛИЧАТ СТАВКИТЕ ОТ РУШВЕТИ АКТУАЛИЗИРАНО С ЦЕНАТА НА ТОКА..ДО КРАК ДА ИЗМРЕТЕ БЕЗПОЛЕЗНИ ***
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Към работещите като полицаи се отнасят все едно са се родили полицаи, което при днешния динамичен живот е пълен абсурд.
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, да се пенсионират, ако щат и на 35-40 години, но да си имат отделна пенсиона система и да не крадат пенсиите на останалите. Това означава, че за да взимат някакви що-годе нормални пенсии, ще трябва да си плащат около 10 пъти по-високи осигуровки в сравнение с сега. Същото и за здравното осигуряване.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До патилА защо си допуснал да бъдеш притиснат от ситуацията! И не ситуациата е виновна,а си виновен ти,че си я създал!
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човек работи това, което може, ако го може. Щом не може, си намира работа, която може да я върши. Работата на много хора с други професии е значително по-тежка от работата на капарите, но тези хора нямат никакви привилегии и се пенсионират когато си навършат възрастта важаща за всички.
21
2
 
13
 
! Отговори
патил преди 9 години
От дългото време прекарано в патрулките в блаженно нищонеправене се стига да дълбоки философски заключения за живота!!! От полицаи става единствено ФИЛОСОФИ!! Изпитват блаженство, когато си притиснат от ситуацията и се зависим от тяхното умозаключение и блоговоление!!!
20
3
 
6
 
! Отговори
Сбъркана работа преди 9 години
Идеята за по-ранно пенсиониране на воеените, полицаите и на някои други е сбъркана изначално и положението няма да се пододбри с предлаганото от ГЕРБ вдигане на пенсионната им възраст. Сбърканото е в това, че тези полицаи и военни сякаш не могат да работят нещо друго. Практически всички дето работим нещо, от време на време си сменяме местоработата, често и професията, както го налага живота. Никой не пердлааг полицай на 100 години да гони крадците, а да работи това, което може - като останалите.