Бизнес и синдикати скочиха срещу ремонта на бюджета

"Актуализация може да се прави само при действащо правителство и НС"
Обновена: 1 окт 2014 13:58 | 1 окт 2014 12:39, Веселина Йорданова
21
Бизнес и синдикати скочиха срещу ремонта на бюджета
Снимка: архив, Reuters

Да бъде оттеглен проектът за актуализация на бюджета, предложен от служебния кабинет, искат работодатели и синдикати.

Те излязоха с обща декларация на заседанието на Тристранния съвет, на което социалните партньори обсъждат предлаганата от служебния кабинет актуализация на бюджета.

Още по темата
В документа се настоява бюджетният дефицит да не надхвърли 3% от БВП – максимума, който допуска Брюксел.

В декларацията се посочва още, че нов държавен дълг е допустим само за покриване на новонатрупан бюджетен дефицит до 3%, ако фискалният резерв не е в състояние да го покрие.

Социалните партньори настояват, че радикална актуализация на бюджета, особено в предлаганите значими размери, може да бъде предприета само по инициатива на действащо правителство и при работещо Народно събрание след предсрочните избори.

Според тях ремонтът на бюджета не може да се третира като рутинна експертна работа, която служебното правителство може да предложи и да поднесе „за подпис“ на следващия кабинет и парламент.

Работодатели и синдикати искат от служебния кабинет отчет за изпълнението на бюджета за деветмесечието и информация за фискалния резерв и държавния дълг.

По-рано финансовият министър Румен Порожанов защити предлаганата от служебния кабинет актуализация на бюджета, като изтъкна, че предишното правителство е заложило „доста амбициозни приходи“.

Това, което сме предложили, е абсолютно експертно, без натиск или комуникация за едно или друго нещо по какъвто и да е политически признак, заяви той на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което се разглежда проектът за ремонт на бюджета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: актуализациябюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
globaln234 преди 9 години
Актуализация може да се прави само при действащо правителство и НС - ОТКРИХА водата, БСП алармира от колко време
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
budjet zaem 5 miliarda obshto 20 miliarda vs.izkradeno koi shte go vrashta paraziti.v sofia ste samo takiva paraziti .
16
0
 
5
 
! Отговори
mkati преди 9 години
КОЙ РАЗРЕШИ НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ПРЕКРОЯВА БЮДЖЕТА.ТЕЗИ ПРЕВИШАВАТ НЕИМОВЕРНО ПРАВАТА СИ.НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГИ СПРЕ.
15
2
 
12
 
! Отговори
до коментар 1,3 и 4 преди 9 години
Изпивате всички кръвта ни- Гербаджии,депесари,барековци....та осигуровки нагоре, та ток, въглища, удръжки един куп от мизерните ни заплати, измислена "храна"-отрови, мръсен въздух, хищни политици... какво остана!!!?Всички трябва да скочим, не само Атака! Всички заедно, българи!
14
2
 
17
 
! Отговори
тома неверни преди 9 години
Има ли някой,с икономически познания нещо-до вчера,беше кански вой,Орешарски,като искаше да тегли заем от....милиард и поиловина.То беше рев до бога,че и бнуците ни щели да плащат.До тук добре,ще каже човек,милеят за България.Сега тези ревлъовци,когато се точат,незнайно защо,заем от ЧЕТИРИ И ПОЛОВИНА МИЛИАРДА-ИЗПИСВАМ ГО ЗА ЯСНОТА-4,5000000000 сега мълчат.Може би още смятат,колко поколения,ще ги плащат.Срам ме е,че има толкова хора,които се подават на манипулации.Мислете мили хора,децата избягах
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да скачат и да не скачат идва нова 96-97. Вече е твърде късно, но и май това беше целта да се превъртят и занулят броячите и пак отново.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре бе,как това служебно правителство реве,че няма пари,а пък за няма и един месец изхарчи супер много.На кой ли не дадоха.Трябва да им се иска отчет за да се види от 8 милиарда колко са останали.
11
2
 
5
 
! Отговори
ужаси преди 9 години
Боко хванал златната рибка за да се снима с нея във фейсбук, но докато я откачал от куката я смазал в железните си пръсти. - Цецо пускай следващата от аквариума, тази излезе дефектна!
10
0
 
7
 
! Отговори
8 преди 9 години
До Анонимен 9 Проблемът е че всички взимат кинти от ДПС познай , коя партия е управлявала къде явно , къде задкулисно за 25 години
9
2
 
11
 
! Отговори
Шишковиц от EVN преди 9 години
Перекендетата на НЕбългарина плEVNелиев се опитват с чужда пита помен да правят! Няма да им мине номера.Абе какво стана с цената на тока? на нЕкои отговорни господа бизнесмени от обръчите на плEVNелиев, да не им стана малко неудобно?
8
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен каквито и циркове да прави, няма да влезе. Да беше помислил малко когато взимаше пачките от ДПС.
7
2
 
4
 
! Отговори
КТБ фалит преди 9 години
40 % данък върху гарантираните влогове е най-добрия изход без да задлъжнява бюджета е най-добрия изход. Така влог от 100 хиляди евро ще загуб 40 хиляди евро или влог от 50 хиляди евро ще загуби 20 хиляди евро. Богатите вложители трябва да поемат своя дял от загубата и да не прехвърлят загубата върху бедните и бюджета. Другият вариант е да се намали гаранцията на влоговете на 50 хиляди лева.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
срещу цензурата може да гледате по тв алфа протеста.
5
2
 
7
 
! Отговори
талант преди 9 години
Боки обедини орел рак и щука, бизнес и синдикати
4
8
 
11
 
! Отговори
КОШМАРА преди 9 години
Волене,Сидеров,само ти ни остана .....Падне ли АТАКА,народа умира от глад и студ,пада България.............Вие останахте единствената Българска партия..........Тази зима ще ги довършим,ще приключим с милиардерите олигарси като метресата на Буда- Цветелина Бориславова Карагъозова,Доган,Бисеров и сие.....Ще им смажем главите като на змия отровила България! Атака - ПОБЕДА! Бюлетина номер 11. За България,не на колониалното ни робство и ниските ни доходи. НЕ на грабителското увеличаване на енергията
3
1
 
13
 
! Отговори
почна се преди 9 години
"Атака" щурмува ДКЕВР, яйца летят към сградатаПолицията в схватка със стотиците протестиращи Протестиращите дюдюкат, свиркат и викат. По сградата на ДКЕВР има следи от хвърлени яйца. Четирима от тях бяха пуснати вътре в сградата, но стигнаха само до секретарката и до среща с членове на комисията не се стигна.
2
0
 
7
 
! Отговори
будала съм преди 9 години
На мен ми се струва , че цялата работа е борба м/у две лобита Дали да се унищожи , затвори , разпродаде КТБ и активите и на безценица , респективно да се пръкнат нови кредитни мултимилионери , или да се спасява с парите на данъкоплатците / пак ще си имаме кредитни милионери /ей за тези няколко милиарда е целият шум
1
4
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
И В МОМЕНТА ПРОДЪЛЖАВАТ ОЖЕСТОЧЕНИТЕ БОЕВЕ МЕЖДУ СТОТИЦИТЕ ПАТРИОТИ ОТ "АТАКА" И ВСЕ ОЩЕ ВЕРНИТЕ НА ГРАБИТЕЛСКАТА ХУНТА ГЕРБ И МАРИОНЕТНОТО МУ ПРАВИТЕЛСТВО НА БЛИЗАШКИ ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕНИ ПОЛИЦАИ СРЕЩУ НЕСПРАВЕДЛИВОТО УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА И ПЛАЩАНЕ НА КРАЖБИТЕ ОТ НАРОДА!"Атака" щурмува ДКЕВР, яйца летят към сградатаПолицията в схватка със стотиците протестиращи Протестиращите дюдюкат, свиркат и викат. По сградата на ДКЕВР има следи от хвърлени яйца. Четирима от тях бяха пуснати вътре в сградата, но стигнаха