Дават още 670 хил. лв. за вота в чужбина

МС одобри 2.8 млн. лв. за СУ и близо 300 хил. за библиотеките
15
Дават още 670 хил. лв. за вота в чужбина
Снимка: архив, БулФото

Разходите за провеждане на изборите в чужбина се увеличават с 670 000 лв., след като правителството одобри на редовно заседание днес промени в план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на избори за народни представители през 2014 г.

Част от средствата ще бъдат осигурени чрез намаляване с 200 хиляди лв. на разходите за медийни пакети на база на издадените от ЦИК решения, а останалите 470 хиляди лв. - чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Кабинетът предостави допълнителен трансфер по бюджета на СУ "Св. Климент Охридски" в размер на 2,8 млн. лв. Средствата са за извършване на основни ремонти на сгради на университета. Най-старото висше училище в страната се грижи за девет сгради - недвижими културни ценности, и за 10 други паметници на културата, строени през ХIХ и ХХ век. Състоянието им по отношение на енергийна ефективност, инсталации, фасади, дограма и естетичен вид е тежко и те се нуждаят от неотложни ремонти, което изисква значителен финансов ресурс, посочват от МС.

Правителството одобри и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата и трансфери по бюджетите на общини в размер на 290 728 лв. общо. Средствата са предвидени в централния бюджет и са предназначени за обновяване на фондовете на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", на регионалните и на общински библиотеки.

Министерският съвет одобри и допълнителни трансфери в размер на 1 085 000 лв. от централния бюджет по бюджетите на общини за 2014 г. На община Девин се отпускат 250 000 лв. за рехабилитация на уличната мрежа в града и в кв. "Настан". За община Доспат са предвидени 350 000 лв. за асфалтиране на улици в населени места в общината. 135 000 лв. са предназначени за основен ремонт на улици в гр. Долна баня. По бюджета на община Банско се отпускат 350 000 за финансиране на първия етап на проекта за архитектурно-художествено оформление на ул. "Гоце Делчев" и площад "24 май".

Одобрени са и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта в размер на 44 550 лв. за изплащане на стипендии на учениците от държавните спортни училища. Средствата са предвидени в централния бюджет като част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби. С тях ще бъдат стимулирани 77 ученици за постигнати високи спортни резултати през първото полугодие на 2014 г..

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Да ти обясня- аз живея в Англия, НО плащам повече данъци в България от теб, ПЛЮС плащам си и здтавни осигуровки, ПЛЮС моята работа тук спестява хиляди левове на малки и средни предприятия в България ВСЕКИ ДЕН. Та, и аз имам право на глас! Иначе за децата съм съгласен, но парите да дойдат от намалени партийни субсидии, а не чрез отнемането на може би единственото ми реално право.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
670 000 лв.- спасяват на 20 тежко болни деца живота, а вместо това ще ги дадат за *** избори и то за страни в чужбина. Питам аз защо еди кой си българин живеещ в Америка, Турция и т.н., нямащ вече нищо общо с БГ трябва да има право да гласува и да определя на нас кой ще ни управлява?
9
0
 
3
 
! Отговори
от мен преди 9 години
за глупости се намират пари,а за тежко болните и пострадалите от природата-ядец...
8
1
 
3
 
! Отговори
ПОП преди 9 години
МАЛКО СА !! ТЕ СА ЗА ГРОБ - АРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ !!!
7
0
 
6
 
! Отговори
До №6 преди 9 години
Грешите много,не Турция , а Ахмет Доган ,чрез ДПС вече 25 години КОМАНДВА България !Затова са открити и многото секции в Турция,където средно трябва да гласуват по 20 души, вот ще "подадат" по 200!А парите,вместо за нуждаещите и бедстващи българи,ще отидат в джоба на ...!
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев получи няколко милиона за командировки и коли,
5
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Пари няма,бюджета бил пробит,готвят ни нови заеми за милиарди а кабинета раздава ли раздава.Няма ден да не дава на някой си по милиончета,а после пари нямало.А народеца им вярва ли вярва и с глупостта си ще докара пак този пожарникар на власт и още от първия ден кризата пак ще се върне,както преди 5 години.И докато е на власт няма да си отиде,помнете го добре после да не се вайкате.
4
0
 
6
 
! Отговори
За Вота в Турция преди 9 години
То под чужбина за българските политици се разбира Турция -Няма никакви избирателни секции в други държави за българите , нито да гласуват по електронен път.Обаче за гласовете на турците са подготвили над 130 секции. Браво , Анкара ви управлява ! И ще се гласува по време на рамадан !! Радвайте се !
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Божее , тук се работи с някакви хиляди лева .Всички държави работят с милиони ,Тия раздават по няколко хиляди !Голямо развитие става в България!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така ГЕРБ, РБ и ДПС купуват гласове и субсидия понеже 99 % в чужбина гласуват за тях, но после само избирателите в България покриват разходите и партийната субсидия.
1
2
 
7
 
! Отговори
БАРЕКОВ преди 9 години
голяма простотия , не ми е ясно кой ще гласува за тези герберистопосерковци