Софийският университет открива учебната година

243-та аудитория е изцяло реконструирана
1 окт 2014 08:31, Анисия Иванова
1
Софийският университет открива учебната година
Снимка, архив Булфото

Новата учебна 2014/0215 година в Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще бъде открита по традиция на 1 октомври, съобщи пресцентърът на висшето училище, цитирано от БТА.

Откриването е от 10.00 ч. в аулата на най-старото и авторитетно висше училище в България. Преди началото на тържествената церемония ректорът на СУ проф. Иван Илчев и членовете на Академичния съвет ще поднесат цветя пред паметниците на Евлогий и Христо Георгиеви.

В аулата проф. Илчев ще открие академичната година със слово и ще представи деканите на факултетите на Софийския университет. На церемонията студентите първокурсници - лауреати от национални и международни олимпиади, ще получат студентските си книжки от ректора на СУ.

По-късно през деня, от 14.00 ч., в Биологическия факултет на Софийския университет, на бул. "Драган Цанков" 8, ще бъде открита паметна плоча на основоположника на зоологията в България проф.Степан Юринич. Инициативата се осъществява със съдействието на Гражданското сдружение "Епископ Йосип Юрай Щросмайер" и на посолството на Хърватия в България.

Също в 14.00 ч. в Ректората на Софийския университет ще бъде открита и изцяло реконструираната 243-та аудитория.

Залата, в която Факултетът по класически и нови филологии на СУ осъществява електронно обучение, е оборудвана с видеоконферентна и мултимедийна система, с видеокамери и компютри. Съвременното оборудване позволява дистанционно обучение, записи на лекции и видеоконферентни връзки с български и чужди университети.

Новата аудитория е създадена с подкрепата на фондацията "Америка за България" и е част от проект за въвеждането на иновативни методи на преподаване в Катедрата по англицистика и американистика на Софийския университет. В продължение на две учебни години преподавателите са разработвали електронни курсове и помагала, а днес те ще представят част от новосъздадените интерактивни курсове в новата си аудитория, посочват от СУ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
3
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
PARVI UROK V SOFIISKI UNIVERSITET.STO E TO KORUPCIA I IMA LI TIA MIASTO V UNIVERSITETA.OTGOVOR. MESTATA SA 100% ZAETI.