Случаите като в Горни Лом зачестяват, нужна е промяна в контрола!

Емануил Йорданов: Много пъти не се открива и виновникът
11
Случаите като в Горни Лом зачестяват, нужна е промяна в контрола!
Снимка: БТА

„Когато виждаме, че случаите зачестяват, това говори по несъмнен начин, че нещо трябва да се промени в цялата организация, в контрола“. Това каза бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов във връзка с трагедията в Горни Лом пред БНР.

По думите му няколко служби имат отношение към тези проблеми. На първо място Инспекцията по охрана на труда, след това е служба КОС.

Още по темата
Йорданов каза още, че отново сме изправени пред един от основните ни проблеми - че винаги работим след това.

"Никога не се взимат мерки предварително, не се осъществява необходимият контрол и когато дойде време да се търси отговорност, в много от случаите не се открива и виновникът", посочи бившият МВР шеф.

Председателят на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев коментира, че в тази фирма няма синдикати, защото явно хората са се страхували да се организират.

“Районът е беден и хората са готови на всичко, за да получават някой лев. Второ, технологията, по която се работи – сигурно по подобна се е работело в края на 19-и век”, заяви синдикалистът.

“В тази връзка искам да припомня едно предложение на "Терем" преди години, че трябва да се създаде един национален център за утилизация на боеприпаси, в който да се инвестира в една по-модерна технология, за да не се получават такива инциденти”, допълни Тренчев.

По думите му в момента “една купчина фирми, сред които и доста съмнителни”, се занимават с това и резултатът е инцидент след инцидент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
Не искам да съм ти крив, но НАТО не си е вкарало нищо. Поне не без участието на едни предприемачи, познавали други политици и възмездно възползвали се от познанството си.По същата схема се вкарават износени автомобилни гуми, които се палят от *** в покрайнините на населените места. Обикновено по-късно вечер или рано сутрин и без присъствие докато гори, джелезото се събира после...Други едни предприемачи внасят бракувани гръцки домати, заразени от молец, които се продават като наши. И тн
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Или казано по друг начин - ако има проблеми създай нов и по този начин се отклонява фниманието от КТБ и цените на тока!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие сте за разстрел бе !Това ли е индустрията на България !Военни смъртоносни експерименти на " нашите " съюзници ????И безпилотни самолети го наблюдават !
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете НАТО , да си вкарва военните *** ,И даси правят експерименти с българите ! Това не са ни съюзници ( старите Натовци и ние сред тях , сме като експериментална база на бавна и бърза смърт )Защо не го обезвреждат гърците ?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаеш ли какво трябва да се промени :Да не вкарвате Американските бомби в България ,да си правят експерименти с нас , и то това да се ръководи от някакъв си бизнесмен , който пък от своя страна държи работещите в мизерия и смърт !
1
0
 
12
 
! Отговори
ОСтава вЪПРОСА преди 9 години
Какъв контрол с бкп на власт хванали юздите на прокуратурата и наредените им "бизнесмени" от дс завършили в москва трепещи народа? Вижте въпросния колко пари е дал на първанката за изборите и абв!