Роми искат изселване на бежанците в Харманли

Напрежението ескалира, след като сирийци намушкаха мъж от махалата
51
Роми искат изселване на бежанците в Харманли
Снимка: Булфото, архив

Роми въстанаха срещу бежанците в Харманли и поискаха изселването им. Дотук се стигна, след като на връх Курбан Байрям сирийците Хасан, Омар, Хадет и Мохамед след солидна почерпка предизвикаха ромите от махалата в Харманли на бой. Ромите пък приеха предизвикателството и срещу четирима се изправят 20 души, всичките въоръжени, защото имат сметки за уреждане.

Миналата седмица четиримата сирийци раниха тежко с нож мъж от махалата и само случайна поява на полицейски патрул в района е предотвратила убийството му.

Четиримата сирийци са задържани, но заради тях от ромската махала поискаха изселването на всички бежанци в лагера.

„Те пушат хашиш и пият алкохол, да ги арестува полицията и да си ги върнат в Сирия“, призова обаче и бежанец от лагера пред bTV.

В опит да тушира напрежението ръководството на лагера реши да изгони проблемните чужденци.

В ромската махала вече върви подписка за затварянето на лагера, която ще бъде връчена на кмета на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ostavete gi da se razberat po mejdu si
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименBALGARSKI HELZINSKI KOMITET DA ZASHTITI PRAVATA NA ROMITE.
25
2
 
28
 
! Отговори
... преди 9 години
ние пък искаме изселването на ромите от България.
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България отива на бунището на историята. Въпрос на време.
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе единственият ли съм, който се кефи на новината?Ми да се избиват взаимно! Супер! С един куршум два заека. :)Кефи ме, между другото, как 4-*** едва ли не са пребили 20 ***.
22
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изгонени от лагера и пристигнали пред джамията в София. То затова, ако попаднеш в района от цум на долу, започваш да се чудиш дали си в София или в исламабад.
21
0
 
10
 
! Отговори
falschifikazia преди 9 години
tolerastia ravna na pederastia
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От Лагера са изгонени някой !Къде са ? - още ли са в България ? На път за София ...но не и през границата ..
19
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може такова нещо. Какъв е този ромски расизъм? Как така тези роми проявяват нетолерантност, омраза към чуждия, липса на разбиране към горките сирийци,и искания за етническо прочистване-цитат "върнете ги в Сирия". Необходимо е правозащитните организации да защитят сирийците от ромския расизъм. Необходимо е сирийците да бъдат заселени в ромския квартал-с цел ромите да бъдат научени на мирно съвместно съществуване. Роми и сирийци-трябва да бъдат приятели. Ама каква е тази етническа омраза?
18
0
 
18
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Викайте Холивуд да снимат реални сцени , тъй като събитията предстоят и филма ще бие всички рекорди .
17
0
 
33
 
! Отговори
До не на ромския преди 9 години
Хаха, мда те сега от БХК ще изпаднат в интровертност на духа, както казваше една професорка по синтаксис, и няма да знаят накъде да се надупят, към ромите ли или към бежанците. И двата лагера са за "съжаление", отдаване на "подкрепа" и "защита". Все са им отрочета милите.
16
1
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 9 години
На тях не им пука много как ще е държавата и надали знаят какво искат и българите. Просто досега не са срещали такава арогантност и отпор от държавни институции и българите, бой по камбериците, както от техните събратя от граничещата нам Африка. И сега усещат слабост и отварят гърла ...
15
1
 
24
 
! Отговори
не на ромския расизъ преди 9 години
Комисията за защита от дисриминация да наложи глоби на ромите, които проявяват расизъм към сирийците. БХК да почне кампания да защити сирийците от расистите-роми. Какъв е този расизъм, каква е тази нетолерантност. Как може ромите да са против сирийците. това си е расизъм, това е дискриминация към сирийците. Ромите да бъдат глобени за проява на нетолерантност и расизъм!
14
2
 
20
 
! Отговори
Гочев преди 9 години
Едно време се използваше ***. Не това е обидно. После станаха роми. Ама това пак е обидно. Сега вече са електорат на БСП. Това вече звучи гордо ,,бесепар''
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде всички наистина работете, а не само да отбивате номера, не си боядисвайте балкона зелен, при положение, че цветът на фасадата е червен, научете се да пишете "не мога" разделно, не псувайте като каруцари, ходете понякога на театър, повярвайте, че чалгата наистина е за ***, пазете чисто и тогава, вярвате ли, държавата ще заприлича на...такава..Ако не отговаряте на горните неща..честито! На един акъл сте с тъмнокожите ни събратя! :)
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E...доживях..веднъш и *** да искат каквото и Българският народ иска..да не повярва човек (и това да не е повече желязо по пътищата) :O
11
2
 
17
 
! Отговори
отчаян преди 9 години
Очаквам гражданска война скоро...
10
4
 
3
 
! Отговори
TRAKIEC преди 9 години
KUDE SRAVNQVATE KYURDSKITE KAFQVI IZCHADIQ S ROMITE BE....... TE KYURDITE NA HORA NE PRILICHAT OT NAI NISSHATA RASA VUZMOJNA SA TE MI GI SRAVNQVAT S ROMITE DETO SA 1000 PUTI PO VISSHI OT TQH
9
5
 
2
 
! Отговори
TRAKIEC преди 9 години
KYURDSKITE MAIMUNI TRQBVASHE OTDAVNA DA BUDAT IZSELENI....... BRAVO NA ROMITE!!!! ZAEDNO DA BRANIM NASHATA TRAKIISKA ZEMQ!!!! DA JIVEE TRAKIQ DA JIVEQT VSICHKI TRAKIIICI RODENI V TRAKIQ!!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименv magazinite na harmanli i droga li prodavat.